България срещу Русия: Не, скочиха от БСП

Хаотичните действия на правителството създавали проблеми
Обновена: 5 юли 2016 21:04 | 5 юли 2016 20:41, Камелия Цветанова
82
България срещу Русия: Не, скочиха от БСП
Снимка: Булфото, архив

Според най-голямата организация на БСП, тази в София, хаотичните действия на българското правителство създават директни проблеми за националната ни сигурност.

Заради това ГС на БСП-София настоява България да заяви своята категорична позиция, че няма да участва във враждебни действия срещу Русия по време на предстоящата среща на върха на НАТО.

Освен това социалистите искат правителството да работи за нормализиране на отношенията с Москва.

"Дневният ред на срещата на Алианса предвижда обсъждане на засилване на колективната отбрана и политиката на възпиране, включително с увеличаване на военното присъствие на източния фланг, както и осигуряване на стабилност отвъд границите на НАТО чрез близко сътрудничество със съседни страни както на юг, така и на изток. Ние настояваме България да заяви, че няма заплаха от агресия от страна на Русия и да се обяви категорично за премахване на санкциите, за възобновяване на стратегическия диалог", пише в позицията на БСП- София.

Според червените България трябва да отхвърли всякакви действия в Черно море, които биха допринесли за ескалация на напрежението между НАТО и Русия.

"В тази насока следва да се реализира и новата 5-годишна Европейска глобална стратегия за външна политика и сигурност, разработена от екипа на Върховния комисар на ЕС по външна политика Федерика Могерини. Изразяваме надежда, че на предстоящия исторически форум на НАТО страните-членки ще търсят решаване на световните и регионалните проблеми чрез сътрудничество и солидарност", пише още в позицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: БСПмоскваРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Русский преди 7 години
Един получава впечатлението, че европейската традиция - веднъж на сто години, за да събера всичките народи и да получите от Русия за нагло лице. Само момчета не вземат под внимание, че технологията не стои на едно място. И следващият опит ще бъде до унищожение. От Русия нещо толкова остане - това е голям, и от Европа? Аз живея в Русия, и аз знам, че моят град (защото на военни предприятия и училища) под атака от един от първите. Това е ужасно за мен? Да. Но аз знам, че Европа и Америка имат също няма да бъде. А мъртвите, така или иначе.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
North Atlantic Terrorist Organization (НАТО)
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще разберете, че в Крим хората поискаха да се махнат от укрите. Ако Крим не го бяха прибрали руснаците, щеше да стане страшно мазало. Това в Одеса и Донбас щеше да е детска игра.Мислете, а не повтаряйте лъжите, като папагали. Гьобелс е недоносче в пропагандата спрямо днешните лъжци.
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички от БСП трябва да са изключени от ръководството но държавата.
47
8
 
12
 
! Отговори
Вън преди 7 години
НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯАГРЕСИВНИЯ БЛОК НАТО НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА иМНОГО ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА Европа и България НЯМА ДА ГИ ИМА.
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
реджеб и вова пак се залюбиха
45
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бсп са пълен фалш,децата са им на запад,парите са им на запад. на нинова синът от 6 години е в сащ
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия е срещу България.провокациите по въздушната ни граница продължават заедно с антидържавната дейност на руската агентура. добрата новина е че скоро ще им свършат парите и пак ще се молят за хляб като през 1990
43
5
 
8
 
! Отговори
Русский преди 7 години
Нека, българите, пускат американски ракети на своя територия. Американците са далеч, а ти си следващия. Познайте - къде първия удар, в случай на агресията на НАТО, ще пострада? Америка, разбира се, също така да получите, но България ще получи най-голяма. за интересите на другите. Колко ще трябва да изпрати ракети към България? Унищожи тяхната страна за по-голяма наслада на Америка? Мисля, че българите са в състояние да споделят своите интереси и интересите на "Чичото от чужбина."
42
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харесвам БСП но този път не са прави. След анексията на Крим и засилване воеенното присъствие на Русия в Черно Море, държавите членки на НАТО в близост до Русия че чувстват силно застрашени и предприемат адекватни мерки за защитата си.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тодор ВойводаА 300 хиляди руснаци закупили имоти в България чрез 'заеми' от ВТБ със смешни лихви въпреки, че руските лихви за ипотечни кредити в Русия са над 18% ?
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките *** предателски семки. Вместо да защитават интересите на БЪлгария, втурнали се да бранят путинска русия като едни амбразурчици ! Явно се надяват на кремълски грантове.
39
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормалните Българи не искат близки отношения с Русия, искат колкото се може по-далечни.
38
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ние настояваме България да заяви, че няма заплаха от агресия от страна на Русия..."Русия трябва да заяви, че "няма заплаха от страна на Русия", а не България !...въпреки, че никой вече не вярва на Кремъл след окупацията на Крим.
37
2
 
3
 
! Отговори
кк преди 7 години
Нато там всички не е вред
36
0
 
13
 
! Отговори
гг преди 7 години
Оставете русия на мира гледайте бг
35
6
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
Да ти кажа, Русия наистина е освободила България. Главати обаче, не е освободена от русофобски замърсявания.
34
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали Русия е освободила България или си е следвала имперските амбиции, да подчини Балканите, Босфора и да получи излаз на Средиземно море? Някоя червена баби ще прочетели защо се води кримската война? Или това не е важно, единственото важно е какво пише в червения учебник от 1975г.
33
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става смешно вече с това открито национално предателство на червените баби. Не може българска партия да защитава интересите на чужда държава, враждебно настроена срещу съюз в който ние членуваме! Ние сме членове на НАТО и ЕС, каква Русия?
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Любимов Браво!