Радан vs. "Вълците на Путин": Защо не ги върнахме?

ДСБ се обяви и срещу промени в Закона за чужденците
6 юли 2016 13:00,
64
Радан vs. "Вълците на Путин": Защо не ги върнахме?
Архив: Булфото

ДСБ на Радан Кънев обвиниха рокерите от "Нощните вълци" в намеса във вътрешните работи на България.

Мотопоходът им "Славянски свят 2016" мина миналата седмица през България и създаде напрежение и сблъсъци между русофили и русофоби. При едно от стълкновенията в Бургас група протестиращи бяха пребити от защитници на мотористите.

Още по темата

Бившият шеф на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов обясни, че били изнесени достатъчно данни, че "Нощните вълци" са близки до Путин и осъществяват външната политика на Русия.

"Какви мерки са предприети за пресичане на тази акция, която е намеса във вътрешната политика на страната", попита Атанасов и допълни: "Би трябвало да бъдат предприети действия  за отнемане на правото им на пребиваване в България".

Радан Кънев пък поиска да разбере кой създава и контролира паравоенните организации, които действат у нас. Тъмносините припомниха, че тези формирования стоят зад побоя над протестиращите срещу "вълците" на Путин. Кънев обясни и че на сайтовете на тези организации пише, че те обучават бойците си в чужбина.

От ДСБ обясниха, че са внесли въпрос към премиера Бойко Борисов за това дали ДАНС контролира паравоенните организации, но питането е било отхвърлено. Затова десебарите се готвят да зададат въпроса към премиера в предстоящия днес блицконтрол в Народното събрание.

ДСБ протестираха и срещу промени в Закона за чужденците, с които се намалява от 600 000 на 100 000 евро границата за притежаване на недвижен имот, което дава право на чуждестранни граждани да искат постоянно пребиваване в България.

"Това означава, че всеки чужденец, който купи един апартамент в България, може да го иска", каза Борис Станимиров от РБ. Според него това означавало, че всички 350 000 руснаци, които имат имоти по морето, могат да станат българи. А също и граждани на държави от риск.

Станимиров изрази надежда, че между първо и второ четене промяната ще бъде коригирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
54
 
! Отговори
да преди 7 години
и как точно мотористи се месят във вътрешните работи на страната? срещи с политици ли имаха, че са оказали натиск.. жалки сте.. а между другото руските мотористи влязоха в България напълно законно, а протестите срещу тях бяха проведени без никакво разрешение
13
3
 
60
 
! Отговори
Rem преди 7 години
Чуждите войски в България не ни пречат, изпращането на български войници по разни конфликти, които ни интересуват живо като Афганистан, Ирак и Босна не са проблем, а проблем са някакви типове, защото са ги нарекли "Вълците на Путин". Според мен ако наречем ДСБ - "Тъпанарите на Костов" нещата ще се уравновесят ...
12
5
 
63
 
! Отговори
:) преди 7 години
Радан го е яд, че 40-те рокера са повече от готовите да гласуват за ДСБ :) Що за смешна държава трябва да сме, щом едно стадо рокери може да се "намеси във вътрешните работи на страната".
11
7
 
59
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
на мен рокерите не ми пречат както доидоха така си отидоха а провокациите бяха от странана украинците живеещи в бьлгария а бьлг власти да се насочат кьм терористите коитоживеят тук
10
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАДАН, ЦЕЛИЯ РБ, КУНЕВА КАКВО ПРАВЯТ В ПАРЛАМЕНТА КОГАТО ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ГИ Е ИЗБИРАЛ ? ТЕЗИ ХОРА СА ПРОГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗСИПВАТ СТРАНАТА А НЕ СА В ЗАТВОРА
9
10
 
72
 
! Отговори
българка преди 7 години
ДЕСНИ ФАШИСТИ!!! Може да се влизат ислямисти безпроблемно, да се провеждат гей паради за да за да се развращава обществото, но как ще влезат 4 русначета? На страха очите са големи. ***!!!
8
3
 
42
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До рокер 11Ти Рокере Караш ли Български Мотор? Дори да е Антика но да е Български?Какъв Рокер си ти бре като не знаеш ОСНОВНИЯ ПРИНЦИП НА БРАТЯТАМотора е МОЯТА ДУША и АЗ се грижа за него и го променям по ПОВЕЛЯТА НА МОЯТА ДУША.Именно за това НЯМА ДВА ЕДНАКВИ РОКЕРСКИ МОТОРА.
7
5
 
61
 
! Отговори
М! преди 7 години
Радан дали да не се отчете за парите, получени от Фондация "Америка за България", и какво точно е свършил срещу тях? Щото тия "вълци" са на улицата и всички виждат какво правят, а Радан беше във властта, а там освен задкулисни договорки, друго няма!
6
4
 
55
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 9А можеш ли да ДОКАЖЕШ твърдението си? ДОКАЖИ САМО ЧЕ СА ПЛАТЕНИ.:-)Само си представям Финансирани от Бюджета на РФ "Нощните Вълци" С еди колко си милиарда рубли. След това този дето е разписал подобно нещо ДИРЕКТНО ще влезе в ЗАТВОРА ако преди пенсионери или майки с деца не го разкъсат на парчета.Сори Русия(особено сега) няма Парите на САЩ да финансира преврати и СМИ/НПО кампании по света за да си прокарва политиката.
5
25
 
47
 
! Отговори
рокер преди 7 години
Кви "вълци" са тия мотористчета с японски, американски и немски мотори бе? Това не са вълци, това са пудели на Путин. Рокер означава свободен човек, бунтар срещу всяка власт. А не целувачи на задни части. Големите "патриоти", нито един от тях не караше руски мотор. Защо бе дорогие? Клоуни на заплата, също като българските "русофили", които нито руски говорят, нито са прочели една книга руска, нито поезия са чели, нито руска история знаят. Русофили в България почти не останах, има само под.логи.
4
30
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление ги изпуснаха, но не е късно - има много руснаци по морето, да бъдат екстрадирани незабавно като им се конфискува имуществото. Къде спи армията???
3
29
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вълка е хищно териториално животно Глудницата системно обикаля и препикава територията си.По-агресивните глудници навлизат в чужди територии Ако не срещнат сериозна съпротива ги завладяват.Какво правят вълците на Путин извън територията на РФ, може да предположите сами.Никой нормален човек няма нищо против рокери да обикалят света и да си правят тяхните рокерски работи.Но когато са вълци, когато са на Путин, това е платена глудница за политическа пропаганда, която няма общо с моторджийството !
2
9
 
69
 
! Отговори
Вейдър,Дарт Вейдър преди 7 години
Само гей паради никакви вълци повече....ние да не сме от степите я....
1
27
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не се върнаха т. нар. вълци на Путин.....ами защото ние , бълагирте сме зайците на Путин. Продажни, прости хора, издигнати на върха на вълната, без капка срам и свян.....