"Една приятна среща": На ФБР и МВР – в САЩ

Бъчварова и Джеймс Коуми обсъдиха "системата за сигурност"
19 юли 2016 12:30,
25
"Една приятна среща": На ФБР и МВР – в САЩ
Снимка: архив Булфото

Вътрешният министър Румяна Бъчварова се срещна с директора на Федералното бюро за разследване Джеймс Коуми. Двамата обсъдиха средата на сигурност след последните атентати и бежанския поток в Европа.

Бъчварова е на официално посещение в САЩ, а разговорът й с шефа на ФБР бе първият от серията разговори, които й предстоят.

Коуми е обяснил, че срещата с българския вицепремиер и вътрешен министър е една от приятните в графика му. Причината е, че българската и американската страна си сътрудничат изключително добре, информира пресцентърът на МВР.

Още по темата

Шефът на ФБР оценил високо приетите наскоро у нас промени в антитерористичното законодателство.

Коуми и Бъчварова са препотвърдили готовността си за още по-активен обмен на информация между ФБР и българските структури по правоохрана и сигурност.

Основните линии на обмен са на лица, за които има подозрения, че са свързани с терористична дейност, финансиране на тероризма, пране на пари, данъчни измами, престъпления с банкови карти и скиминг устройства, фалшифициране на парични знаци и кибер престъпления.

Бъчварова е благодарила на директора на ФБР за все по-активния обмен на информация и сътрудничество по линия на антитероризма. Тя е запознала Джеймс Коуми и с мерките, които България предприема за охрана на българските граници и управлението на миграционните потоци.

МВР-шефът ни е обяснила, че на национално ниво са предприети мерки за засилен граничен контрол по външните граници и особено границата с Турция. На граничните контролно-пропускателни пунктове се осъществява редовен анализ на риска, включително чрез рискови профили на чуждестранни бойци.

Министър Бъчварова обяснила още, че освен систематичните проверки, специализираните операции и преградното съоръжение, което допринася за управлението на югоизточната ни граница, МВР е подпомагано и от въоръжените сили за охрана на границата, когато това е необходимо.

Посещението на вицепремиера Бъчварова във Вашингтон ще продължи със срещи с координатора по контратероризъм към Държавния департамент Джъстин Сибърел, с директора на Службата за борба с наркотиците (ДЕА) Чък Розенбърг, с главния помощник-държавен секретар по правоохрана и борба с наркотиците Луис Ареага, както и други висши държавни представители на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя е поредната Калина на ГЕРБ , ментета Дипломи фалшификации на Н-та степен
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова какво има да обсъжда тя нищо не ръзбира от МВР
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поне е отишла на правилното място при правелните хора за размяна на опит за безопастноста
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колегиално е- и трябва да се мисли за бъдещето!Девойчето е било запознато и с условията на "живот и почивка" в Гуантанамо.Следващото й посещение ще е в Русия- за запознаване с условията в Сибир,а навръщане -и с условията в Белене. Ердоган оп-андизи 15-20 хил. политически престъпника ,у нас ще бъдат по-малко- само 2-3 хиляди...
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчвата се е облякла като абитуриентка!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На *** народ какво да обясняваш?!Не разбирате ли значението на термина работно посещение?!Не схващате ли с кои и за какво ще се разговаря?!САман от ***!
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българинаТи си толкова българин, колконо аз съм марсианец! Ти си обикновен путинов памперс втора употреба! Ето така с лъжи и Ердоган вдигна овчелюдието!
12
3
 
17
 
! Отговори
Българина преди 7 години
След всяко посещение на държавник соросогад, следва национална трагедия, предния път замина ктб, по предния аеца и южен поток, очаквам да събаряме оградата и да строим по програма на Америка срещу България лагери за нехора. 200 депутата националисти!
11
2
 
22
 
! Отговори
цък преди 7 години
От кога МВР министърът си хортува с други държави? Това не беше ли работа на МВнР?
10
0
 
10
 
! Отговори
бб преди 7 години
Бъчварова пази се от бръмбари!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2Бре и прокопсахме и унищожихме престъпността след толко инструктажи
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До STARBUKSЗащото е атакист и не знае откъде се включват и изключват главните букви.
7
10
 
7
 
! Отговори
Путлераст преди 7 години
А трябваше този инструктаж да се проведе в Москва. Но нищо де, той имимператор *** Миролюбивий като завладее целият свят всички ще му се кланят и тогава всички ще ходят на инструктаж при *** и няма да са национални предатели, а патриоти
6
3
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Лельо Цветанке,Ти защо пишеш само с големи букви ? :))
5
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано от ФБР ни помогнат по-активно да се справим с хибридната заплаха!
4
1
 
12
 
! Отговори
Боян Колев преди 7 години
Консултират се за наркотиците с тия които движат в целия свят наркотиците!!!....
3
2
 
23
 
! Отговори
Цветанка преди 7 години
ЛЕЛЕ КАТО СИ ПОМИСЛЯ, КОЛКО ГОДИНИ СМЕ ЖИВЕЛИ И ОЦЕЛЕЛИ БЕЗ FBI и ЦРУ и КАКВИ ЗАПЛАХИ СА НИ ЗАПЛАШВАЛИИИ.....ГАДНА ДУПЕДАВСКА *** НА ВРАГОВЕТЕ ***!!!.
2
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валентинке, дори и да е инструктаж, то на тъкъв се ходи при някого, който знае и умее повече. Ти да не би да смяташ, че нашата полиция може повече? Къв ти е проблема бе путински памперс, в Москва ли искаш да е инструктажа?
1
3
 
30
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
Даже и най-изтрещялите герберуги знаят, че това не е разговор, а инструктаж, който се дава на посчинен. Тази лелка е поредната Йес сър издънка