Полша ни върна първите два двигателя за МиГ-овете

Завършен е ремонтът на други два, връщат ги скоро у нас
Обновена: 27 юли 2016 13:45 | 27 юли 2016 11:44, Камелия Цветанова
118
Полша ни върна първите два двигателя за МиГ-овете
Снимка: Булфото, архив

Полша ни върна първите две ремонтирани двигатели за самолетите МиГ-29. Това е станало на 8 юли с полет на Военновъздушните сили.

Още по темата

Двигателите са доставени в авиобаза "Граф Игнатиево", става ясно от писмен отговор на военния министър Николай Ненчев на въпрос на Ангел Найденов от БСП.

Освен това полската страна е приключела ремонта и на вторите два двигателя като информацията за това е получена в Министерство на отбраната на 15 юли и предстои и те да бъдат върнати у нас.

Ненчев уточнява, че вече е започнал и ремонтът на последните два двигателя, който съгласно споразумението между двете страни трябва да приключи в края на годината.

Министърът припомня още, че на 29 декември 2015 г. на авиобаза "Граф Игнатиев" са били доставени два полски двигателя за изтребителите МиГ-29, които са за временно ползване, за период от 200 летателни часа или две години, което настъпи първо.

Ремонтът на шестте двигателя на руските МиГ-29, които са на въоръжение в българската армия, в Полша струва малко над 6 млн. евро.

Руският производител на изтребителите заплаши, че ще заведе дело срещу България заради ремонта на двигателите в Полша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетох че путин под натиска на олигарсите... Грешиш. Да не мислиш, че на Путин много му беше лесно и приятно да се сдобрява с чалмата. Той просто умее да прощава и мисли за народа (това са стратегически интереси и бизнес). Той сам го каза, аз испълнявам волята на народа и толкова.
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DreamTheaterМОДЕРНИ КАТО АНГЛИЙСКИТЕ ЛИ?ИНДИЙЦИТЕ ИМ РАЗГОНИХА ФАМИЛИЯТА С РУСКИ САМОЛЕТИ.
73
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЪРНА ГИ НО НЕ РАБОТЯТ ДОБРЕ. НЕКАДЪРНИЦИ СА МАЙСТОРИТЕ. ТРЯБВАШЕ ДА ГИ РЕМОНТИРАТ В БЪЛГАРИЯ, НЕ В ПОЛКИСТАН.
72
3
 
5
 
! Отговори
Максим преди 7 години
До Ivailo Как точно го защищава? Като поръчва ремонт в Полша на руски двигатели ли? Което на практика означава ,че поляците ще си купят със същите тези пари нови руски а ние ще ползваме пак руски но ремонтирани от поляците. Поляците могат да ремонтират само за собствени нужди. От тук ще се появи проблемът с лицензирането на МИГ овете и т.н. Което е нормална практика дори и за прахосмукачки. Като ремонтираш в неоторизиран сервиз губиш права.
71
3
 
7
 
! Отговори
Летящ сокол преди 7 години
До всички гледни точки Той путин сам си е олигарх.Слабо джудже, щом и читаците не го броят за слива. Даже гърчолята могат да несерат читаците, не случайно корабчетата и хеликоптерите избегаха при Демокрацията.
70
9
 
6
 
! Отговори
МЕРИ преди 7 години
НЕНЧЕВ - НАЙ -ГОЛЕМИЯ РОДООТСТЪПНИК...ПРОДАДОХА НИ НА ПОЛСКИТЕ ФАШИСТИ , НА *** , НА КРАВАРИТЕ САМО ЗА ТИЯ ПУСТИ ПАРИ....ДА СЕ ЗАДАВЯТ ДАНО.
69
0
 
4
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До летящият сокол, Да смъкнеш бомбандировач със изстебител не е много сложна задача, както видяхме и *** се справиха с нея! Наивно беше отстрана на руснаците да пуснат бомбандировача без прикритие, но стават грешки! Лошото е , че костват човешки животи! Пък и путин, под натиска на олигарсите, много бързо забрави за подлата турска постъпка, което изобщо не му прави чест!
68
2
 
4
 
! Отговори
нЕмам думи преди 7 години
Чудите ли се още, защо никой не ни уважава и защо всички ни смятат за п*тки/ Не, не се чудете, защото сме фурнаджийски лопати. Днес сме с едните, а утре с другите, но по принцип винаги сме на губещата страна. Сега също.Какво се случва в действителност! Руснаците ни продават самолети, но за да ни ги продадат сключваме с тях договор, че никой друг няма право да ги ремонтира. Ние обаче им играем к*рвачката и не спазваме договора. Същите обвързващи договори ги има и за Ф16. Много сме зле честно...
67
12
 
5
 
! Отговори
Ivailo преди 7 години
Ненчев е категорично наи-успешният български военен министър защитаващ за първи път българския национален интерес !!!
66
1
 
1
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До 69,Той "асансьора" в случая май е най-важният компонент! Нямаше ли го този "асансьор" с катапулт ли щяха да ги изстрелват астронавтите към МКС?
65
9
 
7
 
! Отговори
Летящ сокол преди 7 години
До Кирил Софийски Дори дъртата ф16 сокол е по-добра от миговете ни. Защо, защото е по-евтина има двойно по-голям ресурс на единствения си двигател и системи разпознаваеми от съюзниците откриващи врага от по-далече. Мигът печели в близък бой, който вече не се води. В Турция затова опукаха Су-то.
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кирчоооо, космическата програма е муждународна. Дела на руснаците е да движат асансьора до МКС.
63
2
 
3
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
До 66-които немал нерви ! Не само нерви немаш! Хич не съм Московски, просто нямам причина да казвам на черното -бяло и не съм толкова промит мозък !Не обичам Рашъните !
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега какво - Путин ще им харчи ли пак ресурса на ремонтираните двигатели ?Няма по-прости от българските политици и тези, които ги избират.
61
5
 
4
 
! Отговори
nemam nervi преди 7 години
До Кирил Софийски --Може би си Кирил Московски
60
11
 
8
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Чета лумпенските мнения на русофобите по- долу! Абе ланколу що хамериканците с тяхната перфектна техника чакат Руснаците да ги качат в космоса с тяхната скапана техника? Що спряха да летят въобще със совалките си ! И както писах по-долу скапаното нато що не ни въоръжи с изящната си техника , като иска да сме външна граница и да я пазим? Не натото ни иска като пушечно месо и парите ни ! Даже и Турците се усетиха, че и на тях искат пролет да им правят, само вие не се сещате !
59
8
 
4
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Ей сега вече ще станеме непреодолима сила на Балканиет ! Смях ! Нато като искат да им пазим границите , що не ни въоръжават ? Пробутват ни скапаното си оръжие на ....цени ! Като ние на джихадистите на времето !
58
4
 
2
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
Най ме кефи когато разни киномани започнат да разсъждават за качеството на техниката, обобено пък авиационната! Кефи ме също като вземат да питат защо държава, която само преди 15 години беше пред разпад, изостава значително технологично от държава, която само допреди няколко години си правеше каквото искаше, където искаше по света!
57
5
 
4
 
! Отговори
..... преди 7 години
Вие дето коментирате качеството на руските самолети, колко пъти сте пилотирали и обслужвали такива и колко пъти западни самолети, че да сте толкова категорични, кое е добро и кое не?!?!? Или само авторитетни, напълно независими, западни авиационни форуми четете??!?
56
3
 
4
 
! Отговори
Мюмюн от АТАКА преди 7 години
най-сваляния самолет в историята е Ил-2, последван от Месершмид и Миг!