Полша ни върна първите два двигателя за МиГ-овете

Завършен е ремонтът на други два, връщат ги скоро у нас
Обновена: 27 юли 2016 13:45 | 27 юли 2016 11:44, Камелия Цветанова
118
Полша ни върна първите два двигателя за МиГ-овете
Снимка: Булфото, архив

Полша ни върна първите две ремонтирани двигатели за самолетите МиГ-29. Това е станало на 8 юли с полет на Военновъздушните сили.

Още по темата

Двигателите са доставени в авиобаза "Граф Игнатиево", става ясно от писмен отговор на военния министър Николай Ненчев на въпрос на Ангел Найденов от БСП.

Освен това полската страна е приключела ремонта и на вторите два двигателя като информацията за това е получена в Министерство на отбраната на 15 юли и предстои и те да бъдат върнати у нас.

Ненчев уточнява, че вече е започнал и ремонтът на последните два двигателя, който съгласно споразумението между двете страни трябва да приключи в края на годината.

Министърът припомня още, че на 29 декември 2015 г. на авиобаза "Граф Игнатиев" са били доставени два полски двигателя за изтребителите МиГ-29, които са за временно ползване, за период от 200 летателни часа или две години, което настъпи първо.

Ремонтът на шестте двигателя на руските МиГ-29, които са на въоръжение в българската армия, в Полша струва малко над 6 млн. евро.

Руският производител на изтребителите заплаши, че ще заведе дело срещу България заради ремонта на двигателите в Полша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките пилоти които ще летят на полско-английски ***
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путинофилите с умствено разтройство сега ще получат и стомашно!
13
5
 
3
 
! Отговори
ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЛИ ЕДИН преди 7 години
До "Инджев"ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЛИ ЕДИН ДЕН?!? ЩО НЕ ВЕДНАГА НЕ ПРИЛОЖИМ ПРАВИЛОТО: ПЛАТИ - КЛАТИ. ЕДИН ДЕН И ЕРДОГАН ЩЕ СИ ПЛАТИ, НО ДОТОГАВА - А КАМИЛАТА - Я КАМИЛАРЯ. ТО И КАДАФИТО СИ ПЛАТИ ОНЗИ ЕДИН ДЕН. *** ПОСЛЕ КО ПРАИМ, СОРОСАДИСТЕ - ГЛУПОВАТИЙ АНТИХРИСТЕ. НЕ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНСТВУВАТЕЛСТВУВАЙТЕ. СВАЛИХТЕ ГОТОВА ДЪРЖАВА, А *** НАРОД РОДИ СЛАБА ДЪРЖАВА, ИЗЛЪЧВАЙКИ МУТРО-ГЛАВИ ЗА ВОЖДОВЕ НА СТАДОТО ТИКВООБРАЗНО.
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не купувайте полски стоки не са качествени
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който тръгне срещу Русия се връща в дървена кутия.
10
4
 
2
 
! Отговори
НЕ Е ЛУД ЛУДИЯТ И НЕ преди 7 години
До СОРОСАДИСТИТЕ ИНДЖЕВ ХЕЙ, ЧОВЕЧЕ! НЕ Е ЛУД ЛУДИЯТ, ИЛИ ПРОСТИЯТ ИЛИ ГЛУПАВИЯТ, ЧЕ СТЕ МУ ДАЛИ ВЛЪСТТА, С КОЯТО ДА ГОЛИ И БЕСИ НАРОДЕЦА. ЗАЩОТО ПО-ЛУДИ ИЛИ ПО-ГЛУПАВИ ИЛИ ПО-ПРОСТИ ОТ НЕГО, СА ГО ПОСОБИЛИ ЗА СВОЙ ВОДАЧ. В ЗЪРЖАВАТА НА СЛЕПЦИТЕ, ЕДНООКИЯТ Е ТЕХНИЯТ ВОЖД, ЦАР, ГОСПОДАР. СЪДБА, ЧОВЕЧЕ. МАТЕРИАЛЪТ - ЛОШ, СТРАНАТА - ЛОША. ЕБЕМТИ КРАСОТАТА, ЕБЕМТИ ПРИРОДАТА,ЕБЕМТИ ГОКПОДА, ЕБЕМТИ ИНДЖЕВ И ДРУГИТЕ КРАВАРИ-***
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на руснаците! Предложиха най-добрата оферта. А полските джуджета няма да ни изнудват поне по тоя въпрос. Скоро ще се оттървем и от другите зависимости от тях, заедно с техните протежета - политици тука ...
8
3
 
11
 
! Отговори
"Инджев" преди 7 години
Ами кой ги направи "лошите процеси" бре? 1996 г. като нямаше хляб в магазина и пенсиите бяха 3 долара сигурно ГЕРБ управляваха. Такива като теб от червената крадлива банда един ден ще си платят!
7
10
 
10
 
! Отговори
дааааа преди 7 години
Никой не съобщава че сме отказали нови мигове на цена 3 пъти по-малко отколкото струват ф16 от 1984г от Португалия. Че и на всеки 10 руснаците ще ни подарят още 2. НОВИ ! ЕГАТИ ГЛУПАВАТА ПОСТЪПКА НА НАШИТЕ *** НА САЩ. Трябва нашия интерес да гледат. Или пък май гледат джобовете си, а България ...... Направо са за уволнение. Къде е ББ сега ?
6
8
 
5
 
! Отговори
СОРОСАДИСТИТЕ ИНДЖЕВ преди 7 години
*** народ - слаба държава! Много простаци около мен избраха *** за президент, защото преди това бяха избрали мутра-*** и неговата партия на мутрите - да ги води по пътя на демонкрацията... Затова старата налодна мъдрос: *** народ - слаба държава, вече дава плодовете на НЕЩАСТИЯТА, ПОЛУДЯВАНИЯТА, ИДИОТИЗМА на целия народ... Слава на българските герои - от миналото. Днешните герои са МАФИОТИ от сините партии, които набиват идеята, че други преди тях са сторили лошите процеси.
5
14
 
18
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Браво на поляците! Свършиха си работата и благодарение на тях ще имаме 6 действащи МИГ-29! А руските джуджета няма да ни изнудват поне по тоя въпрос. Скоро ще се оттървем и от другите зависимости от тях, заедно с техните протежета - политици тука ...
4
12
 
12
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До сър Пичукпо-скоро газ пикаят - скъпа прескъпа газпромска газчица
3
5
 
14
 
! Отговори
мене преди 7 години
КЪМ РЕМОНТИРАНИТЕ ДВИГАТЕЛИ И ПО ЕДИН ПОЛЯК ПИЛОТ ДА ПРЕЖАЛЯТ.
2
0
 
3
 
! Отговори
хм преди 7 години
абе пичове, коя дата сме днес?
1
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добре да сложат по един полски и един руски двигател на самолета. Така е по сигурно, когато полския гръмне.