Борисов имал два варианта за президент - доскоро

И двамата обаче нямало да се справят в критична ситуация
Обновена: 30 юли 2016 22:34 | 30 юли 2016 17:29, Веселина Йорданова
142
Борисов имал два варианта за президент - доскоро
Борисов провери и реставрацията на Голямата базилика в Плиска. Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов смята, че е единственият лидер на партия, който има основание да се колебае дали да се яви на президентските избори, защото премиерският пост е с повече отговорности.

Президентските избори са лидерски избори, а предстоящите са от изключителна важност с оглед на геополитическата ситуация, защото президентът е върховен главнокомандващ на армията, напомни той.

Що за партия е тази, която признава, че лидерът ѝ не става за президент, че в самата партия няма кандидат и трябва да търси нещо друго, попита Борисов.

По думите му допреди две седмици ГЕРБ имала два варианта за кандидат-президент, но след като видял какво се случва в света, счел, че тези хора, с тези качества, няма да се справят в критична ситуация.

Те са прекрасни във всяко едно отношение, но в такъв момент, когато трябва да отидат твърдо, да защитят интереса ни, този характер им липсва. Затова обмислям дали в партията ще намерим такъв човек – политик, експерт, с характер, който хората познават, призна премиерът.

Борисов се срещна с кметове в Търговище. Той заяви, че правителството ще вложи приоритетно парите от излишъка в Северозапада, смесените региони и магистрала "Хемус".

По думите му всичко това е възможно, тъй като към месец юли финансовото министерство има събрани в бюджета с 200 млн.лв. повече. А в сравнение със същия период на 2015 г. - с 1,5 млрд. лв. повече. "На базата на това си позволяваме да финансираме жизнено важни за кметовете проекти за подобряване на живота на хората", каза Борисов.

Премиерът изрази съжаление, че през предишния мандат не е постигнат синхрон между министрите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, който сега го имало между вътрешното и финансовото министерство. "Резултатът е видим. Освен да намалим дефицита, всичко което излезе над чертата, ще отиде при кметовете от тези региони", обобщи премиерът.

Министър Владислав Горанов, който присъства на срещата, бе категоричен, че излишъкът не е плод на ръста на икономиката, а на това, че държавата със своите органи си е влязла в ролята.

В Търговище Борисов изрази притеснения, че в България безработните не искат да работят, а в същото време инвеститорите имат огромна нужда от работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Борисов се кандидатира и по всяка вероятност печели Големият въпрос е кой става Премиер
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Икономиката, ***! "Излишъкът не е плод на ръста на икономиката" - абсолютно точна констатация на Горанов.
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 45Ами прибира си комисионната,а два месеца след откриването,на която и да е магистрала,започват ремонти и кърпежи! Крадец и далавераджия,нищо повече
42
11
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Az ne vijdam koi pinko shte upravlyava BG armiya v sluchai na razmirici,koito ochakvam v Turciya...???Zaradi tova e neobhodim boec s haraker,a po podhodyasht ot Boiko nyama!!Tui che taino se nadyavam toi da e Prezident na Bulgariya!!
41
0
 
29
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тоа първо става прецедент после спонтанно младежите на Герб правят кампания за прецеденска република.....следва ердоганисване на инакомислещите....накрая малък Бойко се обявява за наследник на каквото е останало....
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
47 - ПРИНОСЪТ Е, ЧЕ ПОЛУЧАВА ДЯЛ ОТ ПЛЯЧКАТА
39
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ ПРИЗНАВА, ЧЕ В ГЕРБ НЯМАТ КАЧЕСТВЕНИ ХОРА ЗА КАНДИДАТИ.
38
1
 
42
 
! Отговори
избирател преди 7 години
ТОЗИ ГО ХВАНА ШУБЕТО!
37
7
 
18
 
! Отговори
Абсолютно преди 7 години
Наистина, при положение че ПФ излизат с позиция за ракети към Турция, то определено гласуването за тях е един вид обявяване на война на турците. Не директно разбира се, но виждаме че психопата ердоган не му трябва много. А турските медии вече са обърнали вниманието на изказването на Симеонов за ракетните бази... не е шега работа!
36
10
 
19
 
! Отговори
Разум преди 7 години
Гласуване за "патриотичната двойка" - чисто и просто това означава да ни вкараш във война с Турция! Това не е Балканската война, когато макар и многобройна, армията ни е имала нужда от съюзници... Сега сме разграден двор, без въоръжение, без армия, а такива клети патриоти като Волен и Каракачанов с говоренето си най-много да ни пратят на мерника на Ердоган. Мислите, че е шега ли? Помислете пак... сега трябва да се мисли внимателно и изчаква, не да се говори.
35
7
 
21
 
! Отговори
haha преди 7 години
Баце май се е стреснал от патриотичната кандидат-президентската двойка. Наясно е, че няма адекватни кандидати за президент. Всъщност вече никоя двойка не ме интересува, след като патриотите обявиха своята. А, колкото до самия Борисов, неговият ред мина, защото изтекоха 48-те часа на Нинова. Сега, ако Борисов се кандидатира за президент лично ще се прояви като типичен страхливец.
34
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още се колебаят в американското посолство кого да му посочат за президент, поради неясния изход от президентските избори в саш.
33
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е смешен пропагандният мит на ГЕРБ, че Бойко Борисов бил строил магистралите и други неща в България. Строят ги фирмите на Делян Пеевски и Васил Божков, а парите идват от Европа. Интересно какъв точно е приносът на Бойко Борисов.Някой ако знае да каже.
32
1
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
С ГРОБ до тук!
31
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Французите си имат Крал Слънце, ние си имаме цар тиква.
30
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ - фалшификатори на изборите, фалшификатори на историята.Тъжно, ама материалът си ги заслужава. Щом си трае, като го лъжат и грабят.Лошото е, че ГЕРБ контролира всички медии и определя новините.
29
2
 
25
 
! Отговори
Странно преди 7 години
Помислете малко. Какви правомощия има президента-НИКАКВИ. Щял да се бърка-със сигурност, но опонентите му няма да го оставят да се бърка, защото по закон той няма право. Има друго. За да избере нищо и никаквия президентски пост и да се откаже от премиерския т. е той се отказва от власт, нещо смърди. Изпуснал се е, не може да се обърше и бърза да си осигури 5 годишно спокойствие.
28
2
 
26
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Борисов е такъв самовлюбко че като нищо ще стане президент ...
27
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този, ако стане президент ще се бърка в работата на премиера, НС. Въобще няма да прави разлика между президентство и премиерство. Той иска всичко. Той трябва да е само Той всичко да е в неговата власт. Всички да му се кланят, защото Той е Той. Има една поговорка:Лаком г*з кръв се*е.
26
1
 
24
 
! Отговори
Баба Ванга преди 7 години
Колонката на Путин Бойка ке се кандидатира за президент. През август или някой ще го "ядоса" или народните маси ще го "поискат" за бащицата на нацията и той ще склони да стане "обединител".