Борисов имал два варианта за президент - доскоро

И двамата обаче нямало да се справят в критична ситуация
Обновена: 30 юли 2016 22:34 | 30 юли 2016 17:29, Веселина Йорданова
142
Борисов имал два варианта за президент - доскоро
Борисов провери и реставрацията на Голямата базилика в Плиска. Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов смята, че е единственият лидер на партия, който има основание да се колебае дали да се яви на президентските избори, защото премиерският пост е с повече отговорности.

Президентските избори са лидерски избори, а предстоящите са от изключителна важност с оглед на геополитическата ситуация, защото президентът е върховен главнокомандващ на армията, напомни той.

Що за партия е тази, която признава, че лидерът ѝ не става за президент, че в самата партия няма кандидат и трябва да търси нещо друго, попита Борисов.

По думите му допреди две седмици ГЕРБ имала два варианта за кандидат-президент, но след като видял какво се случва в света, счел, че тези хора, с тези качества, няма да се справят в критична ситуация.

Те са прекрасни във всяко едно отношение, но в такъв момент, когато трябва да отидат твърдо, да защитят интереса ни, този характер им липсва. Затова обмислям дали в партията ще намерим такъв човек – политик, експерт, с характер, който хората познават, призна премиерът.

Борисов се срещна с кметове в Търговище. Той заяви, че правителството ще вложи приоритетно парите от излишъка в Северозапада, смесените региони и магистрала "Хемус".

По думите му всичко това е възможно, тъй като към месец юли финансовото министерство има събрани в бюджета с 200 млн.лв. повече. А в сравнение със същия период на 2015 г. - с 1,5 млрд. лв. повече. "На базата на това си позволяваме да финансираме жизнено важни за кметовете проекти за подобряване на живота на хората", каза Борисов.

Премиерът изрази съжаление, че през предишния мандат не е постигнат синхрон между министрите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, който сега го имало между вътрешното и финансовото министерство. "Резултатът е видим. Освен да намалим дефицита, всичко което излезе над чертата, ще отиде при кметовете от тези региони", обобщи премиерът.

Министър Владислав Горанов, който присъства на срещата, бе категоричен, че излишъкът не е плод на ръста на икономиката, а на това, че държавата със своите органи си е влязла в ролята.

В Търговище Борисов изрази притеснения, че в България безработните не искат да работят, а в същото време инвеститорите имат огромна нужда от работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кандидатирай се бе. С голям кеф ще гласувам против теб.
24
18
 
7
 
! Отговори
простака преди 7 години
Борисов - президентТомислав - министър
23
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно, ако Боко стане президент кой ще бъде премиер. Има два варианта-Цецо или Бъчварова. Ще стане веселба на жълтите павета.
22
0
 
29
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Бойче, то не може и премиер и президент мило! Трябва разделение на властите, а сам на себе си вето как ще налагаш.
21
1
 
33
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ДВЕТЕ ЧУДЕСНИ КАНДИДАТУРИ НА БОКИЧА СА ГРОЗОБОЙНИЦАТА ЦАЧЕВА И КУКУКУНЕВИЦА.
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за г.лупак трябва да си, за да твърдиш, че презедента трябва да е партиец! Що за и.зкофял трябва да си, за да вярваш на тия приказки! Хора, Президента, трябва да обединява и представлява нацията, ако искате да сме *** с Бай *** на него, си избирайте партийни прислужници, пък били те и "лидери" на тия партии.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе се изненадвай това са същите пъпчиви модове които са същите в ахато и там триеха снимки на воля
18
2
 
37
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
б.б. яростно се бореше за стола си ...кой смее да седи на моя стол...Сега май му припари стола и иска да е на по -"безотговорна" работа, "отговорния политик".
17
0
 
29
 
! Отговори
анти преди 7 години
Борисов дава приоритетно бюджетният излишък на северозапада,като че ли североизтока е много дръпнал и добавя ,че ако няма сътресения в държавата ще има и по колко милиона всяка година за саниране.Това подсказва че не бива да роптаеме срещу управляващите а северозапада с тия пари да си помислят кого ще подкрепят на изборите.Но да оставиме изборите и да помислим как да си опазиме границите и държавата.
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора! Алепо падна! Тая новина не можете да намерите, понеже не искат да я знаете. Вижте в тубата как се радва народът на Алепо.
15
2
 
44
 
! Отговори
Бойко Порисов преди 7 години
Я съм беПонеже международното положение е сложнои България я откарах с 16 млрд. към фалитгледах гледах и от мен по-достоен не видехи реших Язе че се кандидатирам като Президент.Така хем няма да ме обвинявате за фалита (Орешарски е виновен by default)така като ве ззнам колко сте прости и че ме изберетеи че имам имунитет да не могат да ме съдят за държавните престъпления,които ще се разкрият след моето напускане.Моята кандидатура че Ви я кажа по-късно,за да Ви изненадам
14
14
 
9
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
18 Много ми се искаше да имам избор този път защото 2001 загубих от Гоце , 2006 въобще не отидох на втория тур , кого да избирах тогава агент Гоце или Волен , 2011 на втория тур избрах Плевнелиев като компромис тогава за да не е от БСП . Не сгреших защото Плевнелиев се оказа добър Президент , но днес не е в играта и не виждам за сега кой ще играе сериозно . Може би ще се случи най-очакваното и ББ ще стане Президент разбира се след балотаж защото ГЕРБ нямат 1,8 млн гласа . И тогава КОЙ ще е ПРЕМ
13
0
 
27
 
! Отговори
охага преди 7 години
И три варианта да има все тая , няма стойностни хора в екипа си само гепарди и косатки.
12
0
 
31
 
! Отговори
грешка преди 7 години
безработните НЕ искат да работят за без пари а работодателите искат ако може , работниците да им плащат , че са им позволили да работят .грешката на дянков беше , че не сви поне с 40% излишната администрация !! просто ряза недостатъчно и не където беше нужно. това , че държавата работи е мит виждайки ширещата се престъпност и корупция
11
1
 
19
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Бойко Борисов ще се кандидатира . За това и ДСБ до момента нямат предложение в РБ ,а останалите предложения на реформаторите са неизбираеми. По всяка вероятност блокът ще подкрепи ББ , Въпросът е срещу какво . КОЙ ЩЕ БЪДЕ ПРЕМИЕР
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както е тръгнало ще ни го кажат на другия ден след изборите. В бюлетината ще пише: кандидат на ГЕРБ. Това за гербажийския електорат е достатъчно.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоа г.....й само президент не е бил.със здраве
8
1
 
47
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Ако Тиквата се кандидатира за президент, това означава само едно, далаверата е свършила, пари в държавата няма и че Тиквата търси къде да спаси кожата си, както от народната любов, така и от наказателни преследвания ! Защото, повярвайте ми, идва време да връщаме дългове дето политическата мафия тегли, еврофондовете са спрени, заради корупцията и далаверите, няколко банки са доведени до положение на фалит както КТБ, става страшно и Боко Тиквата почва да го разбира !!!!
7
2
 
39
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тиквата ражда тиквени семки,и от тиквените семки израстват тикви....това е ПРОСТА ботаника...
6
2
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Аз мисля, че е по-добре ГЕРБ да не излъчват кандидат. Плювналиев ни беше повече от достатъчен