Кабинетът за Радев: Оставка приета, на ход е президентът

Премиерът нареди на военния министър да задвижи освобождаването бързо
Обновена: 10 авг 2016 13:44 | 10 авг 2016 10:57, Веселина Йорданова
52
Кабинетът за Радев: Оставка приета, на ход е президентът
Снимка: Facebook

Правителството гласува оставката на генерал-майор Румен Радев като командир на ВВС и за освобождаването му от военна служба. Министерският съвет одобри проекторешение, с което предлага на президента да издаде указ за освобождаването на Радев.

Премиерът Бойко Борисов използва присъствието на медиите, снимащи протоколни кадри в началото на заседанието на правителството, за да предложи гласуване на точката от дневния ред.

Още по темата
Той коментира, че не вижда смисъл кабинетът да заседава извънредно по тази причина, но даде да се разбере, че няма намерение да бави процедурата.

Борисов нареди на военния министър Николай Ненчев тя да се задвижи максимално бързо и още днес държавният глава да получи решението на правителството.

Генерал Радев е един от номинираните кандидати за президент от БСП. Вчера социалистите отложиха заседанието на националния си съвет, като една от причините беше незавършилата процедура по освобождаването на генерала.

Оставката на Радев предизвика и много критики към него, на които той още не е отговорил именно с мотива, че все още е на военна служба.

Сериозна част от тях дойдоха именно от премиера, който заяви, че си е загубил времето с него, след като го убеди да остане на поста след подадената от генерала оставка миналата есен. Тогава Радев се аргументира с лошото състояние на родните ВВС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
20
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
Тук не става дума за привърженици на БСП, анонимни полит. оператчици във форума. Да подкрепиш български генерал за президент означава да подкрепиш България, защото това са хора на честта, които служат под клетва за вярност в името на Родината България. Тук няма Русия, няма САЩ, а има България на първи план. Защото всички останали ни продаваха за 30 сребърника с десетилетия, продаваха ни за нищо, съсипаха ни, а после се оплакаха, че материалът ни не ни бил добър! И вместо да ги свалим от власт...
17
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари , те и за генерал Шивиков говореха , че е много свестен ама не излезе вярно . Да караш подчинените да ти строят безплатно вила е много свестно нали . Не бързайте да повтаряте думите на агент Гоце- Първанов . То и за него говорехте , че е много свестен ама купи хотели на сина си за милиони. Въобще в партията на милионери и пенсионери няма вече свестни .
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** тоя чичка откъде го извадихте? такава антикампания за президент нема у цел свет! два месеца преди изборите ми вадите човек и го посочвате - той е! хептен сте се убъркали нещо на позитано. нови лидери, нови шмекерии, бих казал!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно имат ли привържениците на БСП собствено мнение или повтарят като папагали опорните точки на Позитано 20 . До вчера никой не го познаваше този т.н. генерал , а днес всички бесепари говорят , че бил много свестен . Нека да изчакаме и ще видим. Аз лично не познавам свестен офицер да е стигнал до чин генерал в армията .
14
4
 
11
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
Да станеш генерал във ВВС на България не е като да станеш премиер, не е като да бъдеш определен за президент. Изборите се манипулират от край време в нашата страна. И ето на, имаме си мутри и меки китки, мафиоти и национални предатели на най-високо политическо равнище. Които се хилят *** по телевизията и ни обясняват колко зле бил материала в България. Как се става генерал в армията? Е трябва да имаш качества. Трябва да си мъж на място. Трябва да си умен. Трябва да си подготвен за всичко!
13
2
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
До зззИзлишни са глупостите, които си написал.Аз много съжалявам, че ни си разбрал същността на моите думи. Айде, сполай ти.
12
6
 
16
 
! Отговори
Тиквата преди 7 години
Мутрата е бесен !!! Как така свестен човек ще се кандидатира за Президент!!! Това значи да бие всяка кандидатура на Боко Тиквата , а изтърве ли президентството ще изтърве статуквото!
11
6
 
17
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
Този път специално ще се върна в България, за да гласувам за генерал Радев. Аман от Плевнелийки и Борисовки и Станишевки. Аман или от меки китки или от МУТРИ!
10
7
 
19
 
! Отговори
ззз преди 7 години
до Mr.STARBUGS : приятелю, човекът го уволняват (по негово желание) а не го разжалват, така че той си остава генерал и ще си умре някой ден като генерал. А ако го изберат хората за президен ще е Президент генерал Радев!Генерал не е длъжност а звание/титла и веднъж дадено, остава до живот.И по-добре той от колкото разни *** и мекотели или не да си боже мутри-псевдопожарникари!
9
12
 
6
 
! Отговори
едно мнение преди 7 години
На българина паметта му трае точно 2 дена...така и не разбра че не от всяко дърво става ***. Плевнелиев си стоеше на мястото като министър, но като президент се оказа нула. Сега този човечец, може да е страхотен пилот, ама дали ще става за президент ? Явно го е поблазнила мисълта че ще бъде върховен главнокомандващ, ама и хабер си няма какво го чака в политическите игри...
8
1
 
17
 
! Отговори
*/* преди 7 години
До АнонименАми Бойко и досега не е върнал партийния билет,Цецка е бивша партийна секретарка,"любимия президент"(който Бойко ни го натресе) е бивш комсомолски секретар в Благоевград, та за кои по-точно комунисти става въпрос?
7
9
 
29
 
! Отговори
промо преди 7 години
Най-после един достоен човек за президент
6
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как да уважаваш тоя човек, тая партия, армията и генералите на повикване? срам!
5
5
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Политическия маркетинг сочи ,че у нас са останали предимно хора с фуражки на главите, на които се надяват политиците бутащи въпросния генерал напред.Сметките обаче може да се окажат без кръчмар тъй като ГЕРБ вероятно ще напишат името на новия президент във ведомостите за заплати на хората останали на държавна дажба,които също не са малко и даже си противоречат с шапкарите
4
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този предателски кремълски генерал щее поредния провал за БСП и те го знаят.Затова никой партиец не се кандидатира, Безсрамни комунисти
3
12
 
15
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Другаря генерал авиаторжията,от два столя, накрая ще седне на земята.НЯМА да е нито Президент,нито генерал.
2
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бсп олигарсите ще го ползват за изтривалка. той сам е приел да бъде изтривалка
1
18
 
13
 
! Отговори
степен азиатец преди 7 години
НАТО-вския екс. генерал се отдаде под наем на кремълските фашисти ....