Божидар Димитров: Бююк обижда моята страна!

Георги Димов: Нарушено е върховенството на закона
Обновена: 14 авг 2016 12:50 | 14 авг 2016 12:44, Елка Василева
109
Божидар Димитров: Бююк обижда моята страна!
Абдуллах Бююк. Снимка: "Сега"

Няма нарушение на закона – това каза Божидар Димитров по повод предаването на Абдуллах Бююк от българските власти на Турция тази седмица.

За Бююк Анкара твърди, че е близък съратник на Гюлен и финансист на неговата организация, която Ердоган и неговото управление нарича терористична и която вини за опита за преврат през юли. Предаването на Бююк на турските власти предизвика дискусии у нас доколко законно е станало това.

Божидар Димитров обясни, че тъй като не е юрист, се е консултирал с висококвалифицирани юристи дали има нарушение на закона. Не няма нарушение, включително и на Конституцията, заяви Димитров пред Нова телевизия.
 
"Въпросният Бююк обижда моята страна, когато не се регистрира тук. Той няма никаква регистрация, пребивава нелегално в България, кой знае с какво се занимава", коментира Димитров.

Още по темата

"Бююк е ислямист, защото Гюлен, неговият тартор, е ислямист, също като Ердоган. Мечтае за вселенска ислямска държава, първоначално в Турция, после в целия свят. Това е същността на ислямската доктрина. Това не е религия, това е политическа доктрина", смята Димитров.
 
Според него Бююк е нарушил българския закон.
 
"Бююк е много богат. Познавам такива хора, те нарушават българските закони. Той го е нарушил жестоко. Казват с презрение за България: „Български чиновник, с моите пари мога да купя който си искам български чиновник”. Е, не винаги може. Както видяхте, хванахме го за ушите и го изхвърлихме. Това трябва да бъде съдбата на всички такива", коментира Димитров.
 
Той критикува и протестиращите срещу предаването на Абдуллах Бююк на турските власти.
 
"Обърнахте ли внимание кой протестира – адвокати, които се занимават с дела в Страсбург. И трима юнаци от „Протестна мрежа”, некъпани от една седмица, с мазни коси, със саморъчно написани лозунги. Знам как стават тези протести – срещу 40 лева", каза Димитров.
 
Според бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов обаче нещата не стоят така. Първо, не ставало ясно дали Бююк е екстрадиран, експулсиран или депортиран.
 
"Когато говорим за депортация, това е един от мотивите, които властите посочиха – че няма валидни документи, няма основание да пребивава у нас. Експулсиране обаче значи, че става въпрос за лице, което е заплаха за нашата национална сигурност. Тази оценка за тази заплаха може да се вземе само от един компетентен орган, това е ДАНС. И то не целия ДАНС, а там е контраразузнаването", обясни Георги Димов. Сега по думите му има нещо като депортиране и експулсиране.
 
„Нарушено е върховенството на закона. Има решения на две съдебни инстанции. По Конституция над съда няма никой. Иначе не сме правова държава”, коментира Димов.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпроса е каква ще бъде наградата на Бойко за проФЕСора. ?
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По тази логика България да екстрадира всички нелегално прибиваващи в страната ни. Изхвърлиха богатия човек а оставиха въш.карите ердоганови ислямисти да ги хрантутим по лагерите за бежанци. Човек бизнесмен който идва с пари трябва да бъде приет защото той не е тук да изнасилва убива, краде и живее от гърба на данакоплатеца. Точно ислямистите са хората на Ердоган.
74
0
 
1
 
! Отговори
Morqk i polovina преди 7 години
Zhalko, che ne sym "Bylgarski chinovnik", shtqh da mu vzema 3 000 000 evro i posle da go predam na Turtsiq! Na takiva deto si mislqt , che bylgarite sa evtini - bez poshtada!
73
1
 
0
 
! Отговори
:))) преди 7 години
Професора е много прав , ....--------------------Бая полегналd e Тодора! :)
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професора е много прав , ама *** *** не могат да схванат !!!
71
5
 
6
 
! Отговори
Созополец преди 7 години
Божидар е просто един ...нар
70
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Тиквата беше по времето на Втората Световна Война щеше да предаде евреите на Хитлер за да не си разваля отношенията с него..........Вие изобщо осъзнавате ли какви ги свърши Кратуната от село Банкя??Осъзнавате ли бе ?!
69
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УЖАС!Божо-дроба бил Обиден?!Някой си не бил се регистрирал "неговата" страна?!Тоя е по-голям дудук от Бюрека.Като Матросов на бруствера е тоя, застанал прен Банкянското и поема всичко което иде насреща.Заради такива ненормалници ни е срам да кажем че сме българи.
68
6
 
18
 
! Отговори
К преди 7 години
По същата причина-да не си развалим добросъседските отношения с Турция, Българиа не подкрепя Илинденско -Преображенското възстание.Тогава България предаде тракийските и македонски българи.Случая с Боюк ни показва продажността на нашите управляващи преди и в днешно време.
67
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бююк, че е нарушител... такъв е. И хубаво са го върнали. Хем да си нямаме дертове с Турция. Ама на Божидарчо хич не са му ясни религиите и става смешен като се изказва неподготвен.
66
1
 
4
 
! Отговори
БРАВИСИМО преди 7 години
До М, да ...КАЖИ ИМ НА ТЕЗИ ЧУКУНДУРИ ЧЕ СА БЕЗ УМСТВЕН БАГАЖ!
65
0
 
2
 
! Отговори
БТА преди 7 години
До Анонимен-87 БНА имат на въоражение в и н т о в к и тоя ни дума за лазерно оръжие
64
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това лице на снимката отблъсква, усещам 600-годишна антипатия към такива лица.
63
6
 
11
 
! Отговори
Рашидов преди 7 години
Разгърденият Многознайко за пореден път приглася на бат Бойко. Затова и си остава незаменимият д-р на НИМ - за съжаление!
62
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божидар Димитров е едно гнусно ченге.Сега ще се опитват да оправдаят слугинажното решение на Бойко и ГЕРБ.Тази държава е пълна с ***.
61
6
 
13
 
! Отговори
Каракочев преди 7 години
Е-е-е-ех, Бойко, един Божо само те разбира и защитава.
60
1
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
75-76 ти, И ти си от клуба на налагащите демокрация в света! :)) пп. що не оставите Турция на живеещите там да решават каква форма на управление и обществени отношения ще имат, м? Мен повече ме тревожи състоянието на България и българите, а то е трагикомично с тез управляващи - политиканти - даловераджии - дребни тарикати по дух без души /съвест/!
59
2
 
1
 
! Отговори
Еър Доган преди 7 години
До Анонимен.....нали вашите хора......Янлъш си чоджум, ние султана правим, защо да каним реформатори. Само разни пезевенци от *** дойдоха да ми целуват ръка. И Бойко искаше да дойде ама се уплаши да не го обидят на границата.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Еър ДоганАма нали вашите хора от РБ бяха на митинга на Ердоган! Но какво да се прави вие сте просто шизофреници.
57
1
 
1
 
! Отговори
просто питам преди 7 години
исках да каза безпилотен самолет