Няма да приемаме мигранти от Западна Европа, отсече Борисов

Ако започнат да гинат по оградата, дали Европа ще се обърне срещу нас?
28 авг 2016 13:57,
108
Няма да приемаме мигранти от Западна Европа, отсече Борисов
Снимка: Булфото, архив

България няма да приема мигранти от Западна Европа. Това заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов в сливенското село Мечкарево, предаде "Фокус".

"България разполага с близо 13 млн. лв. във фискалния си резерв за опазване на границите си. Възложил съм на финансовия и на военния министър да мислят как биха могли да се използват по-рационално сухопътните ни сили, заедно с вътрешните ни войски. Защото в момента плащаме на 20 000 души и би могло да ги използваме по-рационално особено по гръцката граница", допълни премиерът. Той обясни, че в момента мигрантите, които биват залавяни във вътрешността на страната, казват, че влизат през Турция, тъй като официално не можем да ги върнем, а всъщност влизат през Гърция.

Залавяните мигранти вече не са в големи групи, минават границата по трима-четирима,с изключение на афганистанците, които обикновено са по 50-60 човека и те създават и най-много проблеми в момента. "Ние искаме от ЕС да спазват своите ангажименти. Обърнах се към моите колеги, че все пак не трябва да забравяме, че кохезионните фондове, че европейската солидарност не е само в парите, които се дават за тези страни и трябва по-умерен тон", каза още Бойко Борисов.

Той съобщи, че оградата по турската граница вероятно ще е готова през следващата седмица. "Аз зададох въпроса: "Ако дойдат 100-200 хиляди на оградата ни с Турция и ние ги спрем и те почнат да гинат по оградата, дали тогава неправителствените организации, дали самата Европа няма да се обърне срещу България?", посочи Борисов. Той допълни, че категорично е заявил на своите колеги, че България няма да приема мигранти от Западна Европа.

"Някой, ако си мисли, че от Австрия, от Унгария, от Германия ще ни връща по 20 или по 30 хиляди, при положение, че нямат споразумение и реадмисия към Турция, че аз ще приема тези самолети. Казах им в прав текст: "Как си ме представяте – чакам на аерогарата и вие ми пращате десетки хиляди бежанци? Просто няма да пусна самолетите да дойдат". Така че, където трябва категоричност, ние сме я заявили",подчерта премиерът, като добави, че в същото време този тон, тези ултимативни действия от една или друга държава не работят за обединена Европа.

"И особено държавите от Източна Европа трябва да се замислим малко върху тона", каза премиерът. Бойко Борисов изтъкна, че ЕС е най-демократичната организация - един глас може да спре всичко, затова се надява да се намери разумният тон и в диалог да се направят следващите стъпки, за да работи споразумението.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Европа няма да ги приемаш, но от Турция-да! Да завидиш чак на Унгарците и Чехите. Имат стабилни министри и премиери, а не боклу...ци! И двете страни няма да приемат от никъде нито един емигрант. За тава ни изпревариха по стандарт.
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Борисов, какво ще кажете за държавната администрация? В момента хрантутим над 100 000 излишни търтеи. Може да ги командировате на границата да зидат оградата. В Странджа и Родопи има камъни в изобилие.
66
2
 
7
 
! Отговори
Yo преди 7 години
Малоумието на Тиквата не прави впечатление не само в България ,но и по света
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен70 Ами ,,търчи -лъжи ,го викат !Да ни е честит!
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСКАТ ДА ВЪРНАТ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ,,И АД НА ЛЕТИЩЕТО ,,.......ТОВА ПОКАЗВА ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СА ВЛЕЗЛИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ,РЕГИСТРИРАНИ У НАС , ЗАМИНАЛИ НА ЗАПАД И СЕГА ИСКАТ ДА НИ ГИ ВЪРНАТ . ЗНАЧИ ПРЕЗ ВСИЧКОТО ТОВА ВРЕМЕ ТИКВАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБАВИТЕ СА НИ ЛЪГАЛИ УМИШЛЕНО,МАМИЛИ ,И ДЕМАГОГСТВАЛИ ,ОХРАНЯВАНЕ НА ГРАНИЦАТА ,ОГРАДИ ,ПИЛЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕФРЪКНЕ .,А ТЕ ХВЪРЧАЛИ НА ЯТА . Целта е постигната . България се превръща в буферна зона. Гарантирано от ГЕРБ.
63
3
 
4
 
! Отговори
До 79 преди 7 години
В България има свбода на словото и всеки може да изкаже свободно мнението си за когото и да било,дори това да не се харесва на някого.Мрачните комунистически времена в които за властта беше забранено да се говори,отминаха.И пиши на кирилица,ако си българин.
62
1
 
15
 
! Отговори
Аха преди 7 години
Само от Турция ще приемаме мигранти - по 2 - 3 хиляди на ден!
61
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плащаме на 20 000 души и в същото време мигрантите спокойно пресичат цяла България от турската до сръбската граница. Как става този номер...БОРИСОВ, КОЙ КРАДЕ ПАРИТЕ, КОЙ ?Или пак ще се измъкнеш с дежурните заподозряни - Станишев и Орешарски.Но те бяха за малко и отдавна ги няма - а теб те има и КРАДЕШ КАТО ЗА СЕВТОВНОТО вече втори мандат.
60
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Пощенския гълъб" не изпълни своята мисия в Германия ,което ме навежда на мисълта ,че ще се наложи да се върне отново при падишаха за да го натовари с нова.
59
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато кралят слънце ви залъгва със сладки приказки какво бил казал в Европа, какво заявил на Меркел и т.н. Западно европейските министри изпълнилха, това което казаха на есен, а именно да се направи буферна зона и както и вначалото МИШКАТА БОРИСОВ СЕ СЪГЛАСИ така и стана. В момента територията на България е буферна зона за цялата сг ан и в следващите две години ще се превърнем в едно долнопробно вонящо гето... да ни е честите и като ходите да гласувате, не забравяйте че сами сте си виновни...
58
1
 
31
 
! Отговори
гтф преди 7 години
цялата армия трябва да бъде разположена по южната граница и пиле да не може да прехвръкне. Нарушителите да се залавят, затварят и съдят, както е по закон !
57
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ натрупа 23 млрд. държавен дълг!Де ги протестърите бре? Де сте чада заблудени? Май малко ви се види и затова не излазяте? Или коката си я бива? А?В края на 2013 година, когато поне публично нямаше индикации за предстоящата криза в четвъртата по големина банка, дългът е под 14 млрд. леваВ края на април 2016 година брутният външен дълг е 35,3791 млрд. евро с 3,8% спрямо края на предходната година.
56
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човек лъжата я няма за нещо и всеки ден казва поне по четири различни, противоречащи си едно на друго неща.
55
5
 
19
 
! Отговори
istina преди 7 години
пак льже
54
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя на снимката още преди да каже нещо, вече си е променил мнението.
53
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз за няколко часа се обърна на 180 градуса, а след още няколко сигурно с още 180 и пак ще си е на същото място както в началото - надупен на Ердоган...
52
9
 
24
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Бат Бойко нямало да приема бежанци .... ами Дъблинския протокол ? Няма да изпълняваме разпоредбите на Брюксел !? Явно просто разтяга локуми .. ами господ да ни пази и да не ядосаме султан Ердоган, че ще ни залее с мургавели, които нямат нищо общо с европейския начин на живот ... за 25 г. армията ни бе унищожена сега може да се молим само на оня горе!
51
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ще бягат към Сърбия като сърбите вече изпратиха цялата си армия на източната граница? И понеже не са член на Ес нкой не може нищо да им каже
50
0
 
21
 
! Отговори
Ами преди 7 години
Естествено - да си ги държи който ги е викал и пускал безпрепятствено в държавата си !
49
5
 
24
 
! Отговори
Бойко е прав преди 7 години
Чехите и австрийците се перчат, защото си мислят, че са далеч от Турция.Ами ако ние направим миграционен коридор и ги пуснем контролирано да бягат към Сърбия и Румъния ...?Ония какво ще правят?Ще ги стрелят по границите ли?Надали...