Шествие в Харманли: Вън имигрантите от България!

Поискаха закриване на бежанските центрове и изгонване на мигрантите
Обновена: 4 сеп 2016 20:56 | 4 сеп 2016 17:10, Елка Василева
200

Снимка: БТА

Исканията на нашите три политически организации - ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака" са за незабавно закриване на бежанските центрове у нас и изселване на техните обитатели, които не са никакви клети бежанци, а нелегални имигранти, обратно в Турция, откъдето са дошли. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки на шествие-митинг в Харманли.

Съществуването на тези центрове е заплаха за националната сигурност на българското общество. Въпрос на воля е това да се случи. Досега европейската политика по отношение на нелегалната миграция беше объркана, непоследователна, двулична и лицемерна. Няма никаква логика в изпълняването на Берлинското споразумение, според което тежестта на мигрантската криза трябва да се носи от фронтовите държави, добави евродепутатът.

Още по темата

Шествието от сградата на Културния дом в Харманли започна с огромен плакат "Вън имигрантите от България" и скандиране на лозунги: "На бой за народа твой" и "Пришълците вън".

Към първоначално събралите се около 150 души по пътя до най-големия регистрационно-приемателен център за настаняване на търсещи хуманитарна закрила в страната ни се присъединиха около 500 жители на града.

Протестът, в чиято организация първа застана местната организация на ВМРО-БНД, бе провокиран от масовия конфликт в центъра на 28 август, когато 800 афганистанци и иракчани се сбиха в лагера, а полицейски автомобил бе повреден при сблъсъците.

Над 100 редови полицаи и специализирани сили на МВР охраняваха днешната проява.

"Ще бъдем непреклонни в настояването си регистрационно-приемателният център да бъде преустроен от открит в закрит тип и така да бъде възстановен обликът на града ни и общественият ред", каза в декларация до Общинския съвет в града лидерът на местната организация на ВМРО Николай Георгиев.

"Да кажем "не" на ислямското нашествие в Европа и в частност в България. Това не е бежанска вълна, а организирано преселение", предупреди депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

"Тези хора не са майки с деца, а брадати мъжаги. Те никога няма да се впишат нито в нашето, нито в европейските общества", добави Ангел Джамбазки. Той предупреди, че протестите и общественият натиск ще продължат до приемането на исканията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: шествиеХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
5
 
2
 
! Отговори
Do 157 преди 7 години
Interesno... v bg cherkvite ima nad 68 miliona evro...ogromni prazni pusti monastiri i cherkvi s izografisani bezbroi stradalci migranti ot sveta...ujkim christianite sa milostivi i dobri hora i kogato imat 2 rizi, davat ednata na golia...licemerie i srebrolubie u christianite...nikakvo chovekolubie, chovechnost...horata biagat ot razruhata v rodinata im, spasiavat si jivota ot teroristite europeici i amerikanci ot nato, koito unistojavat darjavite im, domovete im, semeistvata im, jivota im...
118
2
 
3
 
! Отговори
Разтревожен преди 7 години
Безпокои ме съдбата на 800-те окаяни клетника, станали невинни жертви на сбиването помежду им. Оказана ли им е безплатна медицинска помощ? Работи ли с тях психолог, за да лекува наранените им чувствителни души? Доброволците да им устроят занимателни игри, за да не им се налага да борят скуката с побоища.Да не вземат нашите да се възползват от спогодбата с Афганистан и да ги върнат у дома им. С Ирак не знам дали имаме такава договореност. Дано нямаме, ще ми липсват.
117
1
 
13
 
! Отговори
Не ща преди 7 години
До вераДа, Вера, всеки е длъжен да спазва правилата на държавата, в която пребивава.Освен това е длъжен да се самоиздържа. Няма начин да вземеш от портмонето си, ако преди това не си сложил в него. Не може тези хора да вземат от българския и европейския бюджет, след като не са внасяли в него. Това дори физически е невъзможно, няма самопълнещи се кесии, не съществува незареждащо се перпетум мобиле. А да работим ние и за тях означава да признаем, че са ни господари и ни владеят. Сори, не ща.
116
2
 
10
 
! Отговори
Каузар преди 7 години
Първо трябва да се изрине българският политически генеф. После другото само ще си отиде кое откъдето е дошло - нпо-рки, "бежанци", "роми"... При силна имунна система, ***, вируси... сами се изнасят.
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само така ВЪН тези ***!!!Господа управляващи идете при хората.
114
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вераБи трябвало да е така както казвате, но мюсюлманите не спазват правилата в християнските държави.Където отидат-искат си тяхното -влязат ли в хр. държава започват с искания за джамии, за храната даже да не им се сервира свинско, и за узаконяване на две или повече жени на един мъж. И казват "Вие сте длъжни" .......,т.е европейците -християни да се съобразяват с тя, а не обратно! Това е защото който не е мюс. е "неверник". Ислямът не се е променил на мм. от времето на Мохамед преди 1400г
113
0
 
13
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Хубаво искане! Но като всичко хубаво за народа-- няма да стане!Точно тези "големи наши приятели", които бомбардираха жестоко България през 1943-1944 години, предизвикаха това преселение на неиндентифицирани крачещи индивиди и задават задача на Западна Европа да ги приема безпрекословно. Чуйте Меркел какви още ги плещи !!Френци и немци може би ще се оправят Но нас тези гъсеници ще ни опоскат като листата на черничева клонка!! И пука им на европейските грандов за нас! Англия -хатра-избяга от ЕС !
112
1
 
6
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Хубаво искане! Но като всичко хубаво за народа-- няма да стане!Точно тези "големи наши приятели", които бомбардираха жестоко България през 1943-1944 години, предизвикаха това преселение на неиндентифицирани крачещи индивиди и задават задача на Западна Европа да ги приема безпрекословно. Чуйте Меркел какви още ги плещи !!Френци и немци може би ще се оправят Но нас тези гъсеници ще ни опоскат като листата на черничева клонка!! И пука им на европейските грандов за нас! Англия -хатра-избяга от ЕС !
111
0
 
3
 
! Отговори
Неа до 155 преди 7 години
Приеха да има доброволни групи които да охраняват . Трябва обаче да попълниш заявление , а не просто да отидеш и да правиш това което ти идва на ум , сиреч трябва да спазиш изискванията . Иначе няма проблем . Успех !
110
24
 
1
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Вън значи? А като беше Възродителничт процес всички мълчахте. Дано се напълни с мигранти не само в Харманли а навсякъде. По време на репресиите дядо се е билл скрил в стар овчарник и жяла седмица е ял там изпръжнения да не умре от глад.
109
1
 
18
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Ако чакат държавата да ги изкара няма да стане ! Да се изиска разрешение за доброволни групи които да охраняват южната бразда на границатаДа се знае че при нарушение се стреля в краката на имигрантите. Те идват от Сирия и Ирак където има война и влизат в Турция като бежанци.. При нас влезат от Турция. В Турция няма война. Следователно в България те вече не са бежанци. Границата трябва да се пази , а не да влезнат и после да си чудим как да ги изкараме и как да им ядем попарата
108
0
 
16
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Българската политика поне от 1944 насете е дyпeдaвкa, Бойко и той се е нaгъ3ил нас запад и чака някой да гоопраши и да му даде някоя стотинка, ако се сети, а това не е политика, това е пpoститyция. Жалко, че българите са такива прoститyтkи..
107
4
 
13
 
! Отговори
СССР и НРБ ВЕЧНА ... преди 7 години
А бе не разбрахте ли че нас ни управляват с дистанционно от Америка .В Америка няма и един бежанец защото гласуването за приемане на бежанци беше точнослед атентатите първите в Париж .Дали е случайно или не питайте ФБР ???Сега в Америка няма бежанци и няма опасност от ислямизиране на еврейте !Салам и Шалом Алейхен от Хамериката дето е против Русия .А Русия за 15 минути може да Оправи Европа с бежанските развъдници на терористи.
106
0
 
51
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Аз съм от Харманли.Тези имигранти са навсякъде в града.Миналата вечер ходих да зареждам колата с гориво в Газпром и видях около 20-30 имигранти откраднали си всички по една диня и си ги носят в лагера.Разхождат се с ножове по улиците.И се чудим тука 2000 в лагера,1000 на външни адреси в града,в паркове ,скамейки.Ами за 20 Хил. Град е адски много.А Харманли беше хубав град,а какво стана.......
105
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно българина е полудял вече след Славянизиране от Византия и Османизиране от Османците
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
500 срещу 6 500 000 някак си не пасва , повече прилича на Ромска Парлама отколкото на Шествие
103
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой ще връща Милионите Евра от ЕС дадени за Бежанци
102
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън мигрантите заедно с Бойко от BG
101
3
 
44
 
! Отговори
Някои си преди 7 години
Ас пък си имам една мечта...Да има Държава, която да ме викне в запас и да пазя границата, както са ме учили...Да имам правата, каквито трябва да има О.З. и да видите тогаз кой ще мине...Зад мене е моето семейство...нема да мине никой нелегален нашественник.Знам какво да правя!Има все още такива като мене.България над всичко!
100
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
за кои патриоти говорите каракачанов за 26 години колко коалиции смени не можа да си намери мястото ами в симеонов с тв скат тои патриот ли е или бизнесмен отюжното черноморие уточняваите ги тези неща за да няма обьркани хора