Шествие в Харманли: Вън имигрантите от България!

Поискаха закриване на бежанските центрове и изгонване на мигрантите
Обновена: 4 сеп 2016 20:56 | 4 сеп 2016 17:10, Елка Василева
200

Снимка: БТА

Исканията на нашите три политически организации - ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака" са за незабавно закриване на бежанските центрове у нас и изселване на техните обитатели, които не са никакви клети бежанци, а нелегални имигранти, обратно в Турция, откъдето са дошли. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки на шествие-митинг в Харманли.

Съществуването на тези центрове е заплаха за националната сигурност на българското общество. Въпрос на воля е това да се случи. Досега европейската политика по отношение на нелегалната миграция беше объркана, непоследователна, двулична и лицемерна. Няма никаква логика в изпълняването на Берлинското споразумение, според което тежестта на мигрантската криза трябва да се носи от фронтовите държави, добави евродепутатът.

Още по темата

Шествието от сградата на Културния дом в Харманли започна с огромен плакат "Вън имигрантите от България" и скандиране на лозунги: "На бой за народа твой" и "Пришълците вън".

Към първоначално събралите се около 150 души по пътя до най-големия регистрационно-приемателен център за настаняване на търсещи хуманитарна закрила в страната ни се присъединиха около 500 жители на града.

Протестът, в чиято организация първа застана местната организация на ВМРО-БНД, бе провокиран от масовия конфликт в центъра на 28 август, когато 800 афганистанци и иракчани се сбиха в лагера, а полицейски автомобил бе повреден при сблъсъците.

Над 100 редови полицаи и специализирани сили на МВР охраняваха днешната проява.

"Ще бъдем непреклонни в настояването си регистрационно-приемателният център да бъде преустроен от открит в закрит тип и така да бъде възстановен обликът на града ни и общественият ред", каза в декларация до Общинския съвет в града лидерът на местната организация на ВМРО Николай Георгиев.

"Да кажем "не" на ислямското нашествие в Европа и в частност в България. Това не е бежанска вълна, а организирано преселение", предупреди депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

"Тези хора не са майки с деца, а брадати мъжаги. Те никога няма да се впишат нито в нашето, нито в европейските общества", добави Ангел Джамбазки. Той предупреди, че протестите и общественият натиск ще продължат до приемането на исканията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: шествиеХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме групичка от десетина протестира, но не винаги всички ходим. Кой е на работа, кой има други ангажименти. Идват и ни взимат или с бусче(както днес) или с кола в зависимост колко души сме.
78
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кирливите български асимилатори в 21 век ни забраняват да говорим на майчиния си език, за тв и радио да не говорим.
77
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От бхк още не са ме наемали. Преди редовно ме наемаха атака, но от близо година ме наемат само мвро. Интересното е, че пак чрез същия посредник. Атака обаче плащаха по-редовно.
76
1
 
25
 
! Отговори
Кувейт преди 7 години
Продължение:Още за да си доведеш жената и децата в Кувейт трябва да имаш 500 КД (2500 лв.) заплата. Ако е по-малка караш на чеккии. Та нека и ние въведем реципрочно тези правила и да идват тука да ни работят. Забрана на джамиите и т.н. както те се отнасят с християните.
75
0
 
10
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До ПрофиПротестър 97Не бе, ти си просто ПрофиДраскач - навярно ти плащат от БХК !
74
1
 
30
 
! Отговори
Кувейт преди 7 години
9 години работих в Кувейт и персонално нищо лошо не съм видял от мюсулманите защото спазвах техните правила. А те са: църквите, свинското и алкохола са напълно забранени ( даже оцета е безалкохолен). Ако ядеш или пиеш по светло през рамадана те опандизват. Всеки чужденец е под опеката на т.н. спонсор (личност или компания) - нещо като робовладелец. Ти си негов и нямаш право да се прехвърлиш да работиш за друг. Като спреш да работиш те изхвърлят от страната.
73
0
 
37
 
! Отговори
българин преди 7 години
В голямата си част това са икономически имигранти или престъпници, бягащи от закона, без да включвам прикрити джихадисти ! При това много малко от тях са християни, а диваци или откровени нагли мюсюлмани, мразещи и презиращи другите религии ! Такива нямат място в обществотот ни !!!
72
11
 
7
 
! Отговори
До 94 преди 7 години
Ти виж нивото на българите по български. Ние българите не сме се интегрирали в Европа искаме да интегрираме мигранти. Смех.
71
24
 
4
 
! Отговори
ПрофиПротестър преди 7 години
Повече няма да ви стъпя на протест!!! Обещахте по 50 кинта плюс храна и транспорт. Накрая някъф *** даде десетачка само и излъга, че останалото ще получим на друго мероприятие ако дойдем.
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100-200 000 бежанци стигат за края на Бул.гарис.тан.
69
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Димитрова"...не желаят да се интегрират. ..." - Една шепа българи останахте и пак за Възродителен процес" мислите.
68
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина, вън! Моментално и веднага. Може да се направи изключение за децата, които са се записали в програма за изучаване на български и се опитват да наваксат пропуснатото в общото си образование, но само ако резултатите им са добри. Всички останали - откъдето са дошли. Това не е мандра.
67
0
 
24
 
! Отговори
бг преди 7 години
Да живее България!Само в къщи и с писане на коментари не става.
66
10
 
5
 
! Отговори
До Ss Waffen преди 7 години
Всичко е провокация! Човекът, който го пише си е чист българин. Така, че не се връзвай. Познавам турци, които са повече българи от самите българи! Такива, които провокират са си чисти българи..не за друго, а заради интригата.:) Както казва Карбовски: Ако трябва да се защитават земите ни, това са от така наречените турци..В България, никой не може да спори какъв е! Който не е минал, той не си е оставил семето! За това сме инат и проклет народ, който не се дава не лесно, а никак!
65
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24 часа се благодарете на Ердоган и се молете да не му стане нещо. 100-200 000 бежанци стигат за края на ***.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протестче което го пази полицията....хахаха
63
2
 
41
 
! Отговори
Българин родолюбец преди 7 години
Николай Хайтов го е казал много точно:"Толерантността в една зверилница е равна на смърт"По-добре не мога да го кажа дори и аз.
62
2
 
33
 
! Отговори
Димитрова преди 7 години
Чета някои коментари и се чудя, защо все гледаме да говорим лошо за нас самите. Няма " елитни" и "неелитни" бежанци. Преобладаващата част са неграмотни и не желаят да се интегрират. Знам за какво говоря, защото работата ми е свързана до голяма степен с тях... Това е инвазия и обикновените хора ще платят скъпо....
61
15
 
4
 
! Отговори
БХК преди 7 години
БХК не е съгласна с искането на харманлиите,трябва колокото повече бежанци да се настанят в България и трябва джамии и мюс центрове да се страят за тях,така те ще бъдат евро интегриани.
60
3
 
4
 
! Отговори
Archit преди 7 години
Sha mestiat bejanskite lageri v bankia, bistrica, krushevo, rakovski, kustendil...tam mestnite hora sa istinski demokrati i humanisti.