Чехия ще ни помага да охраняваме границата на ЕС

"България показва, че работи ефективно по най-дългата сухопътна граница на ЕС с Турция"
44
Чехия ще ни помага да охраняваме границата на ЕС
Снимка: Администрация на Президента

Чехия ще окаже подкрепа на България за охрана на външната граница на Европейския съюз, обявиха на съвместна пресконференция в Прага президентът Росен Плевнелиев и чешкият му колега Милош Земан, съобщават от прессекретариата на държавния глава. Българският президент пристигна на двудневно официално посещение, където провежда разговори с чешкия си колега.
 
Двете страни ще съгласуват техническите детайли по необходимата на българската страна помощ и това ще се случи възможно най-скоро, поясни президентът Милош Земан, според когото другите държави членки на ЕС също трябва да проявят солидарност със страните, подложени на най-голям миграционен натиск.
 
“България показва от самото начало на миграционната криза, че работи ефективно по най-дългата сухопътна граница на ЕС с Турция”, заяви президентът Росен Плевнелиев. "Добрите ни резултати се базират и на доброто сътрудничество между българските и турските власти. Начинът да противодействаме на трафикантите и да адресираме проблемите на имигрантите и спазването на техните права и свободи е да работим заедно с Турция и искрено вярваме, че споразумението между ЕС и Турция има дълбок смисъл и ще намери своята реализация", коментира българският президент.

Според него взаимодействието между българските и турските власти за ограничаване на миграционния натиск е доказателство, че това споразумение може да проработи в някаква форма.
 
„Не искаме т.нар. Балкански маршрут да бъде отворен отново, не искаме и да възникват алтернативни маршрути“, категоричен беше Плевнелиев. В Прага той се обяви още за прагматичен подход и за по-тясно взаимодействие със съседните на ЕС държави по отношение на миграционната криза. "Необходим е по-засилен контрол на външните граници, по-ефективна дипломация и по-тясно сътрудничество", каза още българският държавен глава.
 
В Пражкия замък в чешката столица българският държавен глава беше посрещнат с официална церемония. Двамата президенти разговаряха на 4 очи, след което се проведоха официалните разговори между делегациите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека на колове забучим главите на бежанците по нашата граница пък да ги видим дали ще влезнат
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е,че нито НАТО,нито ЕС,нито Чехия или Турция ще ни решат проблемите на отбраната! Най-добрата отбрана е нападението!Крайно време е да нападнем Русия и Китай!През гугъла:Когда напасть на Россию? Генерал Блашко рассказал анекдот, который не очень порадует генерала Павла
26
1
 
1
 
! Отговори
до № 35 преди 7 години
До ХайдутинВраговете не се трепят с пушки в наше време, а в кревата с жената
25
0
 
8
 
! Отговори
6 септ 2015 преди 7 години
*** на миналия 6 септември обясняваше как трябва да отворим вратите за бежанците, някой помни ли?
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятайте колко сме зле и до къде сме изпаднали, че да се молим на чехите да ни пазят границата. Аз няма да се учудя, ако тоз шут Плевнелиев отиде в Албания и тях замоли за същото. Е наистина няма такава държава.
23
2
 
4
 
! Отговори
Хайдутин преди 7 години
И никой да не ни помага. През какви неща е преминала България и етническите българи и сме оцелели, че с едни бежанци ли няма да се справим. Сами срещу всички, ту.рци, ци.ани, мутри, комунисти, бежанци. Едва ли има друга държава с толкова население и толкова много врагове
22
1
 
12
 
! Отговори
Полковник Дрангов : преди 7 години
Празна раница не пази граница! Който не храни своя армия, ще храни чужда!............................................Доживяхме да разберем, че това е вярно....
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък орбан каза че щял да помага на сърбите да си пазят своята граница.Накрая ще се окаже, че всички ще ни помагат да охраняваме границата си със сърбия. Ние както винаги сме от е..... страна. Това щото сме много умни и красиви.
20
0
 
4
 
! Отговори
до Атакист, преди 7 години
ще ти повярваме,когато намериш Ч-то в НАШАТА азбука
19
0
 
15
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Eвропейците разбраха- ако искат някои да спре потока от емигранти ,сами трябва да го направят ! На Българите и на България не могат да разчитат ! И как да е иначе с тези мизерни заплати и огромна корупция ! За бежанец два пъти повече пари отколкото за държавен служител ! Смях !
18
1
 
8
 
! Отговори
до 13 УМЕН ГУЩЕР преди 7 години
Малииииии, пращиш от ум та чак ми задръси компа.
17
1
 
8
 
! Отговори
РП преди 7 години
Като има такова отлично сътрудничество с Турция защо иска помощ от Чехия?
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Довчера Роската беше пръв привърженик на отворените врати на ЕС и интеграцията, обясняваше как оградата не трявбвало да се строи и че тя не била решението. Вчера Брюксел каза, че не може да прима повече бежанци. Днес Роско е пръв противник на нелегалните бежанци.
15
1
 
24
 
! Отговори
Рюстю Пленелиолу преди 7 години
Дами и господа, скъпи съграждани, в края на мандата си се сетих, че живея в България. Моля за Вашите аплодисменти!
14
0
 
27
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Бай Колю АКО ЯПОСЛУШАМЕ КРЬВТА ДЕ ТРЯБВА ДА ХВАНЕМ ТОЯГИТЕ И ДА ЗАПО4НЕМ ПРО4ИСТВАНЕТО ОТ НЕНАСИТНИТЕ КЬРЛЕЖИ ВПИЛИ СЕ В НАРОДНАТА ПЛЬТ
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Чехия ще помага,става лошо.Те чехите помагат от 1989г. на немците и пиле не може да прехвръкне безплтно,веднага усетиха далаверата,каналджийии със много опит от миналия век.
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роска, как така от искащ да приемем бежанците, изведнъж стана противник на идеята? Ааа, да, Брюксел заповяда да започнеш да мислиш...
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното доказателство, че Плевнелиев е анттибългарин и чужд ибрик: вчера ЕС каза, че повече имигранти не може да приеме и днес Роската излезе с абсолютно същата позиция.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забавно е как Брюксел и Плевнелиев преминаха през фазата "да бъдем толерантни и да приемем бежанците" до "дайте да помогнем на България да спре напастт.а".
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И така въпреки съпротивата на лица като Плевнелиев, ЕС се видя принуден да помогне на България, за да спре прииждащите имигранти.