Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?

Българските социалисти са републиканци, настоя Янаки Стоилов
8 сеп 2016 12:44,
301
Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?
Снимка: БТА

Ден преди паметната за БСП дата 9 септември социалистите излязоха с декларация, в която защитиха републиканското управление, установено по време на комунизма и обявиха, че то е заплашено от глобализма. 

Червеният депутат Янаки Стоилов припомни събитията от средата на 40-те години на миналия век, когато с референдум мнозинството българи решават страната да бъде обявена за република. Това става точно преди 70 години - на 8 септември 1946 г. 

"Българските социалисти са републиканци", каза Стоилов. Той призна, че Първата българска република ще се запомни с диктатура на пролетариата и държавни граници, трудни за пресичане на Запад. В същото време обаче това било време на строеж и небивал демографски ръст. 

Стоилов обясни, че това време ще се запомни с много подръжници и малко явни, а по-късно и много скрити противници. 

Социалистът обясни и че през 90-те години на миналия век е дошло време на безразличие, безперспективност. Той допълни, че те, заедно с олигархията и глобализацията, са се превърнали в заплаха за републиката - не само у нас, но и по света. 

"Искреното застъпничество за парламентарното управление е противопоставяне срещу всяка безконтролна власт", каза Стоилов.

Той призова в предстоящите избори кандидатите ясно да заявят позициите си за парламентарно управление, за миграцията, ТПТИ и други повели на съвременната република. 

По време на декларацията на социалистите ГЕРБ напуснаха залата. Преди това на трибуната имаше кратка схватка между управляващи и опозиция заради искането на социалистите декларацията да се излъчва пряко по БНТ и БНР.

ГЕРБ обвиниха БСП, че са само 19 души в залата и сами излязоха от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
13
 
20
 
! Отговори
Шопа преди 7 години
И защо общината разрешава честване на преврат! Как ще реагират "социалистите" ако всички патриотични организации излезем на митинг на 9 юни. Ще продънят небето от злоба. Какви социалисти са тези "сладури", като са собственици на всички предприятия у нас, а и у съседите ни.