Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?

Българските социалисти са републиканци, настоя Янаки Стоилов
8 сеп 2016 12:44,
301
Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?
Снимка: БТА

Ден преди паметната за БСП дата 9 септември социалистите излязоха с декларация, в която защитиха републиканското управление, установено по време на комунизма и обявиха, че то е заплашено от глобализма. 

Червеният депутат Янаки Стоилов припомни събитията от средата на 40-те години на миналия век, когато с референдум мнозинството българи решават страната да бъде обявена за република. Това става точно преди 70 години - на 8 септември 1946 г. 

"Българските социалисти са републиканци", каза Стоилов. Той призна, че Първата българска република ще се запомни с диктатура на пролетариата и държавни граници, трудни за пресичане на Запад. В същото време обаче това било време на строеж и небивал демографски ръст. 

Стоилов обясни, че това време ще се запомни с много подръжници и малко явни, а по-късно и много скрити противници. 

Социалистът обясни и че през 90-те години на миналия век е дошло време на безразличие, безперспективност. Той допълни, че те, заедно с олигархията и глобализацията, са се превърнали в заплаха за републиката - не само у нас, но и по света. 

"Искреното застъпничество за парламентарното управление е противопоставяне срещу всяка безконтролна власт", каза Стоилов.

Той призова в предстоящите избори кандидатите ясно да заявят позициите си за парламентарно управление, за миграцията, ТПТИ и други повели на съвременната република. 

По време на декларацията на социалистите ГЕРБ напуснаха залата. Преди това на трибуната имаше кратка схватка между управляващи и опозиция заради искането на социалистите декларацията да се излъчва пряко по БНТ и БНР.

ГЕРБ обвиниха БСП, че са само 19 души в залата и сами излязоха от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ернесто, Ернесто, Ернестооооо...Че Гевара! Пак ли ще има 5 баби на кръст, които ще викат Че? Всеки път много се забавлявам с тях!
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще се преброят колко са балъците. всичките им бсп вождове са милионери,корнелийка купи къща на синът си в сащ и той взе американско гражданство,гергов е собственик на половин пловдив и 14 хотела по морето,добрев младши прави магистрали заедно с тиквата и прибира милиони и т.н.
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смърт за вас мамито ви червено!
18
1
 
1
 
! Отговори
ХА ХА преди 7 години
До до Ехоо!То се вижда кой е тъпака! Не можеш даже да прочетеш правилно и да проумееш какво съм написал! ***!
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф партията на милионерите говори за равенство.. я моля ви се
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 10:Хитлер е на власт от 1933 г. Добруджа ни е върната през0 1940 г. Така че не е преди него.Не харесвам Хитлер и нацизма, но лъжите не ги харесвам още повече.
15
1
 
3
 
! Отговори
Пояснявам преди 7 години
Китай е еднопартийна комунистическа държава . Властта се упражнява от страна на Китайската комунистическа партия и Държавния съвет. Основните органи на Партията са Политбюро (с 9 членове), Политбюро, Секретариатът, Централният военен комитет и Централната Комисия за морална инспекция тя отговаряс изкореняването на корупцията по високите етажи и злоупотребата с държавни средства от страна на политическите лица
14
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво празнувате утре бе? Окупацията на България и избиването на елита и ли? Празнувате как една шепа сeляндури превърнаха държавата в едно голямо село и сведоха манталитета на цялата нация до този на тракторист!Вие сте за разтрел! Публичен!
13
6
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 13,според новорассийската реторика казаците са укро-фашисто-нацисто-хитлеристи. Сверявай часовника, туреците също са много готини пичове от два месеца насам.
12
1
 
6
 
! Отговори
до Ехоо! преди 7 години
Къде са избягали в Русия ли бе *** . Избягаха в Брюксел айде не смесвай помията.
11
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червени престъпници! Избихте интелигенцията и останаха простите селяни да правят държава. Смърт за вас и родата ви!
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кога чакам *** за измрат - 3 милиона измряха, но дали са комунисти всичките?На 9 септември комунисти /БРП-к/ са били около 10 000. "Елитът" - регенти, министри, царски офицери, попове, кметове, съдии, бирници, лъже-интелигенция и пр обслужваща *** над 500 000. Но бързо били трудово превъзпитани и 1989 НРБ е 9 000 000 с космонавти, АЕЦ, най-мощната армия на Балканите. За 25 див капитализъм отново катастрофа - демографска, икономическа, духовна. Времето на Митю Очите и Анита Шмайзер.
9
10
 
19
 
! Отговори
Ехоо! преди 7 години
Комунистическия режим не беше ли обявен за престъпен? БСП нали нямаше нищо общо с БКП?! Провели били референдум? Кога бе шумкари, и как точно, с дуло опряно в тила ли? А и като ви беше толкова добър социализма, защо сами го съборихте? За да станете върли капиталисти милионери? Като милеете толкова за диктатура, айде беж в Русия, или по добре в Северна Корея! Наглеци безсрамни!!!
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мамито ви червена трябваше да ви разтреляме всичките след 89-а!
7
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реставрираха капитализма отпреди 9 септември и ето новата национална катастрофа. Сега демокрадите пищят че Коминтернът, Путин, Космосът, международното положение им били криви, в стила на лъжливото овчарче. Усещат че им готвят кофти номер, но шапката им е скроена вече. един ми говори , че щели да бягат в Брюксел, Париж, Ница - викам му, там ви чака Али Баба с четиридесетте бомби. Но все пак по-добре отколкото да усетят нагайката и коравия ботуш на казаците.Но кой какво си постлал.
6
11
 
18
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Не забравяй и Македония и Беломорска Тракия. Не случайно хората са нарекли цар Борис III - обединител. А Янаки Стоилов милия, много е зле горкия. Той дори не знае, че България не е станала република през 1944 г., а през 1946 г., след една пародия на референдум.
5
15
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
"А единствено благодарение на истинският ни съюзник Хитлер и Нацистка Германия ни бяха върнати Южна Добруджа."Южна Добруджа ни е върната преди Хитлер, фашисте.
4
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-развитата страна Китайска Народна Република - 1989 втриха в асфалта шор.ош.оидите и под ръководството на Китайската комунистическа партия всеки десет години удвояват богатствата си.Никакви реформи от 1949 г. Враговете на народа на стадиона, после касовата бележка за патроните на роднините.
3
4
 
2
 
! Отговори
Шопа преди 7 години
До Анонимен Чудесно изказване.
2
5
 
21
 
! Отговори
Време разделно иде! преди 7 години
Република или глобализация? Нито едното, нито другото. Народен съд, национализация, конфискация, с екстри Белене и Скравена. Класика!