РБ: Оставката на Пенев - след проверка на сделката

Блокът не искал да бъде "пушечно месо" в кампанията на БСП
Обновена: 10 сеп 2016 17:40 | 10 сеп 2016 17:09, Веселина Йорданова
14
РБ: Оставката на Пенев - след проверка на сделката
Снимка: архив, Ройтерс

Оставката на областния управител на София е морален жест от негова страна, но приемането ѝ би трябвало да стане единствено след приключване на проверката на прокуратурата. Това се посочва в декларация на партиите от Реформаторския блок, подкрепящи управляващото мнозинство.

Още по темата
Оставката на Веселин Пенев бе поискана и получена вчера от премиера Бойко Борисов във връзка със сделката с т.нар. "царски конюшни".

В декларацията се посочва, че върховенството на закона и презумпцията за невинност са основните
принципи в една правова държава, каквато вярват, че е България.

В нея се припомня, че основният принцип и на политическата декларация между РБ и ГЕРБ, и в програмата на правителството за съвместно управление е "запазването на върховенството на закона и утвърждаване на институции, работещи ефективно и прозрачно в интерес на гражданите".

Партиите от РБ, които подкрепят правителството, не приемат назначаването на нов титуляр, докато не станат ясни резултатите от проверката на прокуратурата и ако тя потвърди невинността на Веселин Пенев, ще настояват той да бъде възстановен на поста си.

"Няма да допуснем да бъдем превърнати в пушечно месо в предизборната кампания на БСП, която очевидно се опитва да прикрие собственото си политическо безсилие, прилагайки принципа "Разделяй и владей!" в управляващата коалиция", се посочва още в декларацията.

Документът завършва с настояването за незабавно обсъждане и приемане на антикорупционния закон на второ четене в Народното събрание, което ще гарантира бързо и ефективно справяне с корупцията на всички нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставката е морален акт, но те за морал не са чували! Останалото наистина е работа на други институции.
10
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
1 е сигурно - Всякакви там разследващи органи ще замажат далаверата! Това им е основното занимение в " най- правовта държава на ЕС".
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8/9 милиона и само оставка !!!! Искаме затвори в брюксел при строг режим. Това са наши пари които управляват и само оставкали???? Такива само затвор и то тройно, единично само ако издаде цялата група в схемата.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо мислите,че БСП се цели във вас при положение,че кандидата ви няма никакъв шанс.Проверката само ще докаже грандиозната издънка.
7
1
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Цацаратурата ще действа бързо по въпроса за...конюшната.Ясно че коне там няма да намери,но дано намери...бързо поне едно...магаре,че Боко го закъса с кандидатурата на ГЕРП за...прецедент.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия естествено ще си бранят корумпето , за да не им лъснат и на тях зад...ците. Както е казал Бай *** всички са маскари, но някои просто играят ролята на бушони, за да не изгорят по-големите клечки от тях
5
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е перфектен! Той не е султан да раздава правосъдие, както личи от очакванията на мнозина, изказващи мнения тук. У нас има институция, която е ангажирана да следи закононарушенията и да обвинява и друга институция, която независимо решава и издава присъди.
4
2
 
14
 
! Отговори
подозрителен преди 7 години
Кривоустата ли е писала комюникето?Много напомня нейния изказ.Не че, тя самата не е комунистическото котило, както впрочем всички до един от Герб.Някой може ли да посочи поне един функционер на тази партия без комунистическо минало?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо оставка? Нали сделката беше 1000% перфектна. И какво се промени след срещата с Боко? Или Б.Б. му намекна че знае за нещо не за пред хора, или направиха прерзпределение с компенсаци. Прокуратурата още нищо не казала, така че друга версия за момента няма.
2
4
 
5
 
! Отговори
наистина преди 7 години
нека да се чуе гласът на прокуратурата. Да покаже, че има престъпване на закона, а то иначе остава убеждението, че някой комунист не е бил достатъчно бърз да се сдобие с въпросния имот и сега партията на милиардерите се опитва да измъкне максимум дивиденти от това. Интересно каква мъгла ще създаде от своя страна независимата прокуратура
1
3
 
26
 
! Отговори
брей преди 7 години
, че са нагли от рб !! каква проверка трябва при тази продажна цена в дестки ако не и стотици пъти под пазарната !!! и тези ще издигат кандидат за президент който ще защитава диржавността !!! нямам думи ..