МВнР: Македония да се разграничи от вандалския акт

Призоваваме да не допускат позорни актове като този на Каймакчалан
23 сеп 2016 18:43, Александър Попов
124
МВнР: Македония да се разграничи от вандалския акт
Миленко Неделковски, който се похвали с вандалския акт. Снимка: Facebook

Министерството на външните работи излезе с официална позиция за поруганата паметна плоча на Каймакчалан от македонски журналист.

Призоваваме властите в Република Македония ясно да се разграничат и повече да не допускат подобни позорни актове като този на Каймакчалан. Това се посочва в официална позиция на Министерство на външните работи (МВнР) по повод на информацията за поругаване на паметния знак на връх Каймакчалан.

Още по темата

Българската държава години наред полага усилия за организиране на съвместни чествания на паметта на загиналите войници и подобаващо обозначаване на техните гробове.

Това е утвърдена световна практика, почитаща паметта на загиналите от всички страни на военните конфликти, символизираща помирението и желанието за мирен съвместен живот, и не е свързана с користни политически, национални или религиозни мотиви.

От години властите в Република Македония поемат ангажимент да разгледат българските предложения в тази насока и от години сме свидетели на продължаващи вандалски актове. Актове срамни и необясними, поне от гледна точка на общочовешките ценности, като уважението към спомена за мъртвите.

Призоваваме властите в Република Македония ясно да се разграничат и повече да не допускат подобни позорни актове, които, за съжаление, не са изолирани случаи и са особено тревожни в момент, когато двете страни преговарят за подписване на Договор за добросъседство, се казва в официалната позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не може да строи, руши. Това малко човече има много малко сърце и много тесни гърди, а главата на раменете му е по малка от *** който държи. Братя Българи той не заслужава нашето внимание.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македонският президент Джордже Иванович е сръбско ***.Той присъства на сръбския помен,като взе активна роля в сръбското отбелязване на годишнината от битката на Кайманчалан.Сръбската делегация бе предвождана от ултраса и сръбски президент Николич,който от там стартира,за втори път своята предизборна кампания.На българското възспоменание към падналите геройски,български воине не присъства нито един македонски политик и гражданин на БЮРМ.След това,сърбоманските ***,разбиха бг-паметник.
74
0
 
7
 
! Отговори
Тони преди 7 години
С призоваваме не става уважаеми господа от българското МВнР! Как става ли ? Със снакции, само със санкции .......
73
3
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 7 години
Я па тоя! А в какво състояние е паметника на Шипка и защо държавата допуска това?! Божидар Димитров не требе ли да съди държавата за разрухата на този паметник?! Страшни "патриоти" сте нема що. Каракачанов на какъв се прави и той?! Видео ли е окаяния паметник на Шипка и каква му е реакцията?
72
3
 
8
 
! Отговори
ss преди 7 години
Г-н Миленков заповядайте в България. Никой не Ви спира и езика Ви признават. Скоро никой не беше правил нещо толкова глупаво и отрезвително за нас българите. Заповядайте в гр.Бургас на почивчица. Те нашите в Гърция ходят.Ще бъдете добре посрещнат. Много хора Ви чакаме с нетърпение да Ви стиснем за ...... ръката.хахахахаха
71
3
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Преди 5 дни, всички вкупом, храбрият Мутрак, носител на черен пояс и отрязал 2000 ленти, гневно скастри някакъв пиян руснак, изрекъл простотия, относно купуването на БГ, д.р Менгеле вместо да си гледа пръстовите отпечатъци пусна жълто отзад да заклеймява Русия, видни крадци, естествено, депутати, се плюха 2 дни по този повод, но сега всички гузно мълчат....Защо ли, ами затова, защото от Брюксел и ул. Козяк са им набили канчето на гореизброените и сега мълчат.
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не купувай Македонска стока
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От външно са същите продажни мекерета като македооонскиот "джурналистинъ"Миленковци.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нищо важното е че сме демократи
67
1
 
2
 
! Отговори
Ххх преди 7 години
Глут за мгт
66
5
 
11
 
! Отговори
... преди 7 години
Тия от Мвнр са *** жалките типчета ама не от сега ами винаги.. как един път не се застъпиха А българи в чужбина.. как един път не взеха ТВЪРДА позици относно интересите на България.. за тва нямат респект е такива нещастници като тоя душевно и ментално убит титовист
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя Миленко май много са го плющяли албанците
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и тия ненормални *** искат да влизат в ЕС ,много са далеч
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПоручикаВече ще ходим в Албания на ескурзия !!!
62
8
 
8
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 7 години
До АнонименИзненадан съм. Ако е вярно разбира се. За една и съща война идва реч. А във ФЮРОМ са загинали дядовците и прадядовците на тоя ***.
61
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
шиптърите идват , драги македонски предатели и сръбски *** , идват за вас , много , много скоро . Подигравате се с паметта на войниците , загинали за вашата свобода , а търпите албанските знамена да се веят над градовете ви .
60
1
 
9
 
! Отговори
Viktor Make :) преди 7 години
Seedno na razbie6 pametnik na grobi6tata, mnoogo golqm myj se e napravil za tva v Makedoniq si ima do 5god zayvor , no trqbva nqkoi advokat samo da se zastypi 4e taka ako ne podad jalba seedno ne e bilo, nadqvam se sega Bylgari da ne ne smqtat nas maketa za kato tozi.
59
7
 
11
 
! Отговори
родолюбец преди 7 години
ние какво още чeкаме?до сега нашите танкове требваше да са в скопие,предлагамда затворим границата за македонци,да се направи провелка на всички получили българско гражданство македонци и да им се отнеме българското гражданство,също и да бъдат изгонени от българия,щото са прикрити врагове на родината,също и да се забрани в българия македонската партия вмро както беше повремето на тато
58
19
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 7 години
Хванал се той за възпоменателна плоча на американски летци, а не вижда отвратителните монументи на червената армия, избила стотици хиляди българи, нагло окупирала България и поставила марионетно правителство. Това да си руско *** е най-гнусното нещо на този свят!
57
6
 
5
 
! Отговори
Абе Зозо..ха,ха,хааа преди 7 години
....и като ти дадем адреса и телефона , квооооо....???Ше ходиш , да му разрошиш вълната ли...??!