Каракачанов се закани: Без подкрепа за Македония за ЕС

Поиска наказание за поруганата плоча на Каймакчалан
23 сеп 2016 16:05, Александър Попов
153
Каракачанов се закани: Без подкрепа за Македония за ЕС
Македонецът, който поруга паметната плоча. Снимка: Facebook

Съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов написа отворено писмо до президента на Македония Георге Иванов заради поруганата плоча на Каймакчалан.

"Вие многократно сте заявявали, че сте признателен на българската държава за помощта, която Ви е оказвала. Република България бе първата, която призна независимостта на Република Македония преди 25 години. Същевременно обаче в Република Македония се толерират всевъзможни антибългарски прояви, което не е случайно. Остава впечатление, че това е част от македонската политика за насаждане на омраза към българския народ. И не само към българите, които живеят в България, а и тези, които живеят в Република Македония. Последният подобен акт е на т.нар. "журналист" Миленко Неделковски. Той съвсем публично и гордо обявява, че е разрушил паметната плоча на Каймакчалан. Стига дотам, че документира вандалския си акт и се хвали с "геройството" си. Само че този господин разрушава паметника на над 3 хиляди български войника, много от които са родени в Македония", пише в писмото.

Каракачанов изразява надежда президентът да бъде инициатор Неделковски да бъде наказан според закона.

Още по темата

"Този човек, освен че е извършил престъпление, разрушавайки паметник, е извършил и престъпление към християнството – поругавайки паметник на загинали хора – нещо, което дори комунистическите атеистични власти не си позволяваха. Заявявам, че ако не предприемете действия към този престъпник, не само ръководената от мен партия "ВМРО – Българско национално движение", но нито една партия в българския парламент няма да подкрепи македонската държава за ЕС и НАТО", категоричен е Красимир Каракачанов.

По думите му, подобни античовешки, антиморални и антихристиянски прояви не може да бъдат толерирани.

"Напомням Ви, г-н Иванов, че паметникът почита паметта на тези герои, които се биха със сърби, англичани и французи не за друго, а за да запазят Македония от второто сръбско робство. Докато подобни изроди са на свобода и вилнеят с чукове, рушейки паметници, вместо да са в затвора и да чукат камъни, Македония няма как да докаже, че отстоява европейските и човешки ценности", завършва отвореното писмо.

Македонският журналист се изгаври с паметта на стотици български войници, загинали в боевете на Каймакчалан през 1916 по време на Първата световна война. В късните часове на 22 септември – Денят на независимостта на България, той публикува в своя профил във Facebook снимки, на които се вижда как заедно с още няколко мъже разбива с чук поставена от българска страна паметна плоча. Плочата бе поставена от български военнослужещи в знак на признателност към паметта на загиналите войници.

"Каймакчалан, днес, 22.09.2016 година, между 13:00 и 14:30 часа. Мисията напълно завършена. Незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници напълно е унищожена и превърната в прах”, е написал в своя профил Неделковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: КаймакчаланВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
3
 
! Отговори
extremist преди 7 години
НЯМА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ
99
3
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 7 години
Тоя що не се произнесе нещо за окаяното състояние на паметника на Шипка?! Или не е ходил там?
98
3
 
10
 
! Отговори
12 преди 7 години
Лека полека всички македонци ще получат Българско гражданство. А до тогава нашите политици да блокират македония за ЕС, да признаят македония като държава но не и като нация, да обявят че македония е държава, съставена от българско население, която под влиянието на русия насилствено е измислена и откъсната от България, че репресиите срещу всеки нарекъл себе си Българин продължават и до днес. Всяко добро отношение към тях те считат за слабост. А всъщност е глуп.о.ст. Да спрем с г.л.у.пост.т.ите.
97
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задава ли си наш Красьо,какво би направил Ванче в този случай?Но едно е да плямпаш от трибуната, а друго да защитиш паметта на предшествениците наистина,ама вярно бе,той беше от РусИ!
96
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО-ДОБРЕ ОБЯВЕТЕ НАГРАДА ЗА ГЛАВАТА НА ТОЗИ МАКЕДОНСКИ ГЕЙ И ДА ЗАПОЧВАМЕ ЛОВА
95
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДРУГИЯ ПЪТ КАТО ТРЪГНАТ АЛБАНЦИТЕ ДА ГИ ПЛЮЩЯТ ТРЯБВА ДА ГИ ОСТАВИМ ДА СЕ СПАСЯВАТ САМИ
94
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поругаването на плочата на тези Българи от Македония е знак че нищо хубаво не ги чака !Както порогават паметници така и ще им се разруши държавата която ние първи признахме помнете ми думата !!!
93
2
 
11
 
! Отговори
sr преди 7 години
Ся чуйте- тоя е *** като тези които го подкрепят. Не върви да дебнеш да си тръгнат българите и да се правиш на мъж зад гърба им. Много "смело" тоя е " комита" . Хахахаха. То и при нас е пълно с такива екземпляри . Иначе макетата са свестни.
92
3
 
10
 
! Отговори
Viktor Make :) преди 7 години
Seedno na razbie6 pametnik na grobi6tata, mnoogo golqm myj se e napravil za tva v Makedoniq si ima do 5god zayvor , no trqbva nqkoi advokat samo da se zastypi 4e taka ako ne podad jalba seedno ne e bilo, nadqvam se sega Bylgari da ne ne smqtat nas maketa za kato tozi.
91
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Български паметник на връх Каймак Чалан във Македония.Мултикултурализъм в действие.Нещо като фамилиие на бг патриотите Каракачанов и Джамбазов
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Български паметник на връх Каймак Чалан във Македония.Мултикултурализъм в действие.Аз мисля ,че и Ердоган трябва да се самосезира .Товакотео се стреми новият световен ред а именно мултикултурализма ние сме го постигнали преди столетие.
89
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав брата-македонец. Същия като нас е, кефи ме :)По мъж е от нас - нас ни построиха в сърцето на София паметник на тия които бомбандираха София през 1944г и някои направи ли нещо - НЕ !!!Нас ни е яд на нас самите, че сме пу.Т.ки, а той е смел !
88
4
 
23
 
! Отговори
БГ преди 7 години
тоя трябва да се излови и накаже
87
2
 
28
 
! Отговори
U2 преди 7 години
Трябваше поне преди 5-6 години, след първата такава вандалщина с паметта на нашите войници, България ясно да заяви, Македония да ни си прави труда да кандидатства за ЕС. Да е ясно, че каквото повикало, такова се обадило.
86
9
 
6
 
! Отговори
djon преди 7 години
Много им дреме на Маките
85
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам въпроса с Миленко да го решим бързо,болезнено и окончателно.Може и с неговия чук
84
6
 
33
 
! Отговори
Питър преди 7 години
Абе, ***, каква Русия, каква Турция ви гони?! Навръх националния ни празник някакъв *** прави това. Вашите дядовци щяха тоя да го обесят с краката нагоре преди да се е прибрал и седнал пред фейсбука, а вие тука каканижете за тоя или оня. Мъжки времена са били, сега са гейски (без да обиждам хомосексуалистите)
83
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руския агент Каракачанов изпълнява руските инструкции да не се допуска по никакъв начин членството на Македония и Сърбия в ЕС и НАТО. Подобни инциденти ще има отнова, когато наближи времето за влизане на двете държави в споменатите организации.
82
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Румяна Радева ще изгуби изборите :)
81
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да питам... руснаците затова ли сега тези дни правят военни учения заедно с пакистанците в Гилгит-Балтистан? Слагаме си го с обрязaни, защото сме православни?