Премиерът прозря: Хората не ги интересува за ООН, а как ще живеят!

Лихвите за 2 дни за "Белене" - един саниран блок, пресметна той
Обновена: 29 сеп 2016 13:07 | 29 сеп 2016 13:07, Веселина Йорданова
194
Премиерът прозря: Хората не ги интересува за ООН, а как ще живеят!
Снимка: Правителствена пресслужба

Хората не ги интересува дали Бокова или Георгиева ще бъдат издигнати за генерален секретар на ООН, а как ще живеят. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за промяната в решението на правителството, което първо подкрепи Ирина Бокова, а вчера пренасочи подкрепата си към Кристалина Георгиева.

Той каза още, че е право на Ирина Бокова да не се отказва от надпреварата.

Още по темата

"Желая успех на опозицията с вота на недоверие", коментира премиерът намерението на социалистите да внесат вот за провал във външната политика.

"Аз не си спомням навремето нито БСП, нито Първанов, нито Орешарски да са питали най-голямата партия, когато пращат кандидатура. Някой тогава да е дошъл да ме пита мен, да ми иска мнението, на ГЕРБ? Не. Така че пожелавам им успех на вота", коментира Борисов.

В Луковит, при откриването на саниран жилищен блок, премиерът посочи, че програмата за саниране на жилища, която е на 100% безплатна за гражданите, е най-социалната политика, защото парите отиват при хората, битовите им разходи падат наполовина, вдига се цената на апартаментите.

Той допълни, че до края на годината около 1 млрд. лева ще бъдат вложени в програмата.

"Тези пари са събрани от контрабандистите и от това, което се крадеше", обясни Борисов. По думите му, в момента се работи по 900 жилищни сгради, още 4500 чакат включване в програмата.

"Средно на година сме заделили по 1 млрд. лв. Докато ние управляваме, тези пари ще ги осигуряваме… Нито някой ще ви взима жилищата, нито ще ви вдигат данъците. Правим го не за да тормозим хората, а градовете да изглеждат по друг начин", коментира Борисов.
 
Той изтъкна, че санирането на блока струва по-малко от лихвите за два дни, които се плащат по проекта "Белене".

"Ако не бяха Корнелия Нинова и Първанов, всеки два дни можехме да даваме по един блок на българите. С КТБ замина една готова магистрала "Хемус". Всяко управление е донесло тотална щета на тази държава. Не говоря политически, това са фактите. 1,3 млн. лв. трябва да платим сега за това, което Първанов и БСП 2006 г. са приели за "Белене", без да подпишат договор", посочи Борисов.
 
"Като дойдем ние, само плащаме: 2,5 млрд. лв. сме платили за двете централи и за реакторите. И без да усети никой – всички щети по КТБ, 3,7 млн. лв. И това е само от борбата с контрабандата, с парите, които събрахме", коментира премиерът.

Бойко Борисов каза още, че за изборите ще говори в неделя, когато ГЕРБ ще представи кандидат-президентската си двойка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предвид, че минималан заплата нарстна поне три пъти с 40 лева от 2009 досега, е редно борисов да увеличи поне със 120 лева и всички останали заплати, за да отпуши средната класа, иначе тя поема удара, за сметак на най-нискоквалифицираните.В момента един висшист получава по-малко и от чистачка. Чистачката формалон се води на цял ден, но работи на 4 часа за минималан заплата и заработна към 800 лева, а висшиста взима за 8 часа 530 лева.
33
0
 
15
 
! Отговори
Е тогава преди 7 години
защо извади стрина Кристалина?
32
4
 
5
 
! Отговори
ист преди 7 години
Защо вот само за външната политика. Признавате че всички други политики на ГЕРБ са добри. Или ви е страх да поискате вот за цялата политика на ГЕРБ, и Бойко да поиска предсрочни избори. Време е партиите да си примерят силите на парламентарни избори.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като толкова се е загрилижил за хората Бойка да вдигне всички заплати с 300-400 лева - не само минималните. И да махне тавана на пенсиите, смешни са оправданията на Горанов, че 15 човека получавали над 8000 лева пенсия и щели да банкрутират държавата.Произвоството отдавна надхвърля потреблението - само Ток изнасяем повееч отколкото потребяваме.Цените на средните заплати в държавния сектор не са вдигани отакто дойде Дянков - 2009, а цените растат всяка година.
30
0
 
9
 
! Отговори
Хайтов преди 7 години
"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш"
29
2
 
19
 
! Отговори
Другарят Живков преди 7 години
Това, което построихме за 45 г. вие не можете дори да го боядисате.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Прозря :):):):):)Няма такъв тъпан на света...
27
0
 
14
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Абе в този Виваком още ли има пари?Нали беше на загуба и го продадха за цената на окабеляването преди години?След това все го препродават и все с печалба та чак и комисионни има!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как софиянски откриваше аз по 7-8 месеца нова спирак, а Борисов и фандъкова не могат за 3-4 години една спирка да открият и земята все им пропада. Толкова са им печени архитектите, толкова има акъл шефът на Метрото. ама набутаха лакомите фирми.
25
9
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Mnogo mnogo polzi ima,otkakto Boiko e na vlast.Samo taka napred Boiko!Naroda pak shte te podkrepi.Druj simvolichno toyagata i vsichko shte e dobre!Hubavo e da zasilish oshte poveche kontrola navsyakude!
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Лихвите за 2 дни за "Белене" - един саниран блок, пресметна той"Един един саниран блок - една усвоена комисионна в светло бъдеще в България. Промишленост ще има ли в България, или ще бъде на принципа: Който дойде и успее да открадне повече и да се отчете на когото трябва? Като ще правите плоча на Георги Марков в Лондон, поне напишете и част от въпросите, които питаха емигранти Б.Б за развитието на България. И те като Марков изразяват гражданска позиция без страх.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блокчето добре изглежда, но се чудя защо не почнаха първо с общинските жилища, училища и детски градини.Така хората след, като видят резултата и качеството на изпълнение може би щяха и те да решат по-лесно и с по-малко недоверие в програмата за саниране.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много е смешен и с метрото. Метрото го почнаха по времето на Людмира, когато направиха спирката при НДК, посел ЯНчелев подготви първите две спирки, но Софиянски ги откри, софиянски откри и още 5 спирки и подготви Драган Цанков, и Университета, борисов забави с още две години, за да блесне че е открил и ИНтерпред, и пердстави Драган Цанков и Университета за свои постижения. До този момента имаше вееч открити Сливнициа, Обеля, К.величков ит.н. 7 спирки, още три поготвени, Герб направиха 11 за 12г.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да го разбираме поредното изказване на премиера - дали не, че ако криСТАЛИНА стане генсек на ООН ние ще живеем по-добре?! Ура-а-а, БКП, БКП, БКП! Леле, леле...! Руснаците имат една поговорка: "Час от часу не легче!". Това важи с пълна сила за нашата история от 26 години насам.
20
1
 
20
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Преди избори са много прозорливи гадовете !!!
19
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
четете другите сайтове -руската преса пише,че от продажбата на Виваком 50 млн са за Бойко.Руснаците за разлика от нас имат разузнаване и знаят какво говорят, то и ЦВ.Василев ви го каза,ама прокурата под чехъл -мълчи и се спотайва.
18
0
 
22
 
! Отговори
Лелеее не е истина преди 7 години
Лихвите за АЕЦ са лична заслуга на борисов,а бре хора що се оставяте да ви прави на луди!?
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двете неща са свързани. ООН е пример как сервилничил пред Голямото Началство (ту москва, ту вашингтон, ту Берлин) за да получим потупване по гърба. Ако беше мъж на място като ОРбан, Камерън и Тръмп щеше да е изритар тези гадни имигранти и това щеше да облекчи икономиката ни - пък Началството нека си беснее.Сърбите водиха няколок войни, бонбардироки имаше и пак са два пъти по-добре от нас.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ООН-ето разбрахме - омазахте я. Ама кажи имате ли кандидат за президент, че в листата ви май и магарета не останаха.
15
0
 
4
 
! Отговори
буря в чаша вода преди 7 години
медиите, букмейкърите и разни други много настояват да се интересуваме от оонето.но даже гущерчето отегчено само *** на запис "всичко знам" по всички теми.