Премиерът прозря: Хората не ги интересува за ООН, а как ще живеят!

Лихвите за 2 дни за "Белене" - един саниран блок, пресметна той
Обновена: 29 сеп 2016 13:07 | 29 сеп 2016 13:07, Веселина Йорданова
194
Премиерът прозря: Хората не ги интересува за ООН, а как ще живеят!
Снимка: Правителствена пресслужба

Хората не ги интересува дали Бокова или Георгиева ще бъдат издигнати за генерален секретар на ООН, а как ще живеят. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за промяната в решението на правителството, което първо подкрепи Ирина Бокова, а вчера пренасочи подкрепата си към Кристалина Георгиева.

Той каза още, че е право на Ирина Бокова да не се отказва от надпреварата.

Още по темата

"Желая успех на опозицията с вота на недоверие", коментира премиерът намерението на социалистите да внесат вот за провал във външната политика.

"Аз не си спомням навремето нито БСП, нито Първанов, нито Орешарски да са питали най-голямата партия, когато пращат кандидатура. Някой тогава да е дошъл да ме пита мен, да ми иска мнението, на ГЕРБ? Не. Така че пожелавам им успех на вота", коментира Борисов.

В Луковит, при откриването на саниран жилищен блок, премиерът посочи, че програмата за саниране на жилища, която е на 100% безплатна за гражданите, е най-социалната политика, защото парите отиват при хората, битовите им разходи падат наполовина, вдига се цената на апартаментите.

Той допълни, че до края на годината около 1 млрд. лева ще бъдат вложени в програмата.

"Тези пари са събрани от контрабандистите и от това, което се крадеше", обясни Борисов. По думите му, в момента се работи по 900 жилищни сгради, още 4500 чакат включване в програмата.

"Средно на година сме заделили по 1 млрд. лв. Докато ние управляваме, тези пари ще ги осигуряваме… Нито някой ще ви взима жилищата, нито ще ви вдигат данъците. Правим го не за да тормозим хората, а градовете да изглеждат по друг начин", коментира Борисов.
 
Той изтъкна, че санирането на блока струва по-малко от лихвите за два дни, които се плащат по проекта "Белене".

"Ако не бяха Корнелия Нинова и Първанов, всеки два дни можехме да даваме по един блок на българите. С КТБ замина една готова магистрала "Хемус". Всяко управление е донесло тотална щета на тази държава. Не говоря политически, това са фактите. 1,3 млн. лв. трябва да платим сега за това, което Първанов и БСП 2006 г. са приели за "Белене", без да подпишат договор", посочи Борисов.
 
"Като дойдем ние, само плащаме: 2,5 млрд. лв. сме платили за двете централи и за реакторите. И без да усети никой – всички щети по КТБ, 3,7 млн. лв. И това е само от борбата с контрабандата, с парите, които събрахме", коментира премиерът.

Бойко Борисов каза още, че за изборите ще говори в неделя, когато ГЕРБ ще представи кандидат-президентската си двойка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тарикат,направи гафа и сега иска да замаже положението.Замислил се за хората -е хора спете спокойно вече няма да гладувате бате ви Бойко мисли за вас. Осем години на мислене за вас от сутрин да вечер го е ударил -блазе ви.И да знайте през тези осем години като нищо не е направил БСП и комунистите му са виновни -те му пречат иначе той ви мисли ,недейте да забравяте.
13
2
 
21
 
! Отговори
ДЕСА ПОЕТЕСА преди 7 години
Като Бойко няма втори /-първенец по тъпота! /Той е само за затвора- /Най - крадлив е на света!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Андрей Райчев го направи на мармалад тоя Тиквата снощи при Дългия за тази тема. Направи го на мармалад и нас като общество.
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е семшен като седне да говори за мигстралите. магистрала до Пловдив е строена още по-живковско време. После Станишев подходви един значителен участък - около 19 километра, само чакаше да се открие и Батмаан го откри.толкова време не могат да направят цялата Струма, а на Хемус засякоха, както и на Шипченския проход - повече от 6 години вече. ако се изчисли какво е построил ще излеез някъед към стотина километра за 6 години и половина, Путин строи 500 километра за 1 година.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гениално прозрение! Да се запише в най-дебелите летописни книги!
9
0
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Гадни Герберски лъжи!Недей да им вярваш ти!Идат пак нови изборис най-големите лъжи!После вдигат данъцида изхранват мигранти.В миг Борисов отсвирибегай навън се спаси!
8
0
 
27
 
! Отговори
55 преди 7 години
БОКО КАЖИ СИ ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ЕДНИ И СЪЩИ ФИРМИ ...ОТ ТОВА ДА СМЕ НАПРАВИЛИ ТРИ МАГИСТРАЛИ "ХЕМУС"
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако искаш да се сравняваш с прасета - върагаляй се в калта.Ак иска да се сравняваш с престъпници - стани престъпник.Не били такива или онакива БСП и ДПС. ти защо с тях се сравняваш. покажи, че си ПОВЕЧЕ от тях-Като дойде Орешарски и той се сравняваше с теб , че хората търпели толкова време Цветанов и сега трябвало да търпят Пеевски и го изгонихме, защото говореха за нов морал.Ако сега ти се сравняваш с Ореха и теб ще те изгоним.
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ООН, какви 5 лева? Он едно си знае и едно си бае! Асфалт, пари, фондове, голямата партия, Орешарски, Станишев....и дотам. Писна ми от този бандит!
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЛБАНСКИ РЕОТАН!
4
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко вкарай ги затвора тея първановци и корнелии
3
44
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да му се отрече- ошлайфал се е. Нищо общо с ранния Борисов. Давай Бойко, Мачкай ги. Народът е с теб!
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки път като му се напомни, че трябва да си ходи, Боко започва да говори за гафовете на предишните и да пресмята загубите в магистрали. Всеки път "вие защо биете ***"
1
2
 
33
 
! Отговори
internetlumpen преди 7 години
Някога ,някъде ,ако все още нашия свят съществува ,ще се споменава ,че един мазач на филии с мас е загасил за последно светлините на една прекрасна страна ....БЪЛГАРИЯ !