Цветанов: Кабинетът "Орешарски" е най-големият провал

Нападна опонентите си, но не обяви кандидата за президент на ГЕРБ
1 окт 2016 12:48, Петя Славова
167
Цветанов: Кабинетът "Орешарски" е най-големият провал
Снимка: архив, Булфото

Най-големият провал в държавното управление от 26 години насам, според Цветан Цветанов, е кабинетът "Орешарски".

То отдалечи страната ни от евроатлантическия път, знаете какво се случи с еврофондовете, посочи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията пред журналисти в Балчик.

По думите му, президентът Росен Плевенелиев е успял да намали политическото противопоставяне, зародено от БСП и ДПС през 2013 година. "Тогава служебният кабинет даде възможност да се проведат едни нормални избори.

Още по темата

С провокацията си "Костинброд" БСП целяха да създадат излишна провокация в обществото, за да отблъснат хората и да не упражнят законното си право да гласуват. Година и половина по-късно видяхме, че това правителство не е способно да изпълнява поетите ангажименти, защото в политиката не може да се работи само с популизъм и внушения", подчерта Цветанов, цитиран от БТА.

Според него преди предсрочните парламентарни избори през 2014 година Плевнелиев отново се е натоварил с голяма отговорност, за да намали противопоставянето в политически план и да успее да създаде втори служебен кабинет.

"Днес имаме стабилно правителство с мандата на ГЕРБ, с министър-председател Бойко Борисов. Плевнелиев щеше да се е провалил, ако беше се провалил в съставянето на служебните кабинети в условия на политическа криза, дирижирана от БСП.

Съставът на служебния кабинет през 2014 г. подписа споразумението с ЕК за новия програмен период. БСП не успяха да направят нищо, за да се подпише споразумението през 2013 година, въпреки че то беше подготвено от първия кабинет на Бойко Борисов.

Днес нито Балчик, нито други български общини, могат да се възползват от новия програмен период. През 2015 г. положихме много усилия да изправим тези грешки, да започнат да се приемат съотвените проекти през 2016г, които да бъдат реализирани през 2017г.", обясни Цветан Цветанов.

Според зам.-председателя на ГЕРБ най-сериозният опонент на ГЕРБ в предстоящите президентски избори е БСП, защото са "системна политическа партия". "Объркан съм - Илияна Йотова или Румен Радев е кандидатът за президент? Дължат отговор на избирателите си", заяви Цветанов.

Цветан Цветанов бе категоричен, че Кристалина Георгиева има невероятен шанс да бъде първата жена, която да оглави ООН. "Нека да й пожелаем успех и да се обединим като българи върху това, което може да спечели и всички ние да се гордеем.

Не трябва в никакъв случай да изпадаме в хулене нито срещу Ирина Бокова, нито срещу Кристалина Георгиева. Това са две достойни жени, представляващи страната ни в изключително сериозни институции каквито са ЮНЕСКО и Европейската комисия", подчерта той, но така и не стана ясно кой ще бъде кандидатът на президентските избори от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: Цветан ЦветановГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най - големият провал е народът и хората, които са умни и образовани, интелигентни и знаещи, да зависят от подобен.
61
1
 
44
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Егати лицемера и лъжеца!!! Какво се случи с еврофондовете, някой бяха спрени заради ваши грешки, други под натиска на соросойдите в ЕС, за да притиснат кабинета и да го свалят... НАЛИ ПОМНИТЕ КОЙ ДАДЕ МИЛИОНИТЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ НА "УМНИТЕ И КРАСИВИТ" и СТУДЕНТИТЕ - Отвореното общество на Сорос! Излязоха и документи по въпроса! Абсолютни въздухари.. къде ви е развитието, къде са парите, защо сега ще го духат всички заради Белене, КОЕТО ВИЕ СПРЯХТЕ ПОД НАТИСКА НА ЩАТИТЕ, нагли ***!!
60
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов е взел 50 милиона долара подкуп за сделката Виваком алармират руските медии
59
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** бързо забрави февруарски протести.. забрави за Пламен Горанов... забрави за жената която се подпали пред президенството... бързо се забравя.. лошото е, че и телевизиите ни забравиха.. и протестна мрежа забравиха... и вяра анкова ги забравия тия неща...
58
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога този бавно развиващ се ще каже: Да ние сме виновни, защото сме калинки некадърни! Докога другите ще са им виновни на тази смотана ***? Още малко ще обвинят и хан Аспарух, че е забил знамето си тук, а не на 1000 км, по на запад.
57
1
 
46
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Спокойно цецко вие ще им подобрите рекорда
56
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти и кабинетът ти сте най-големият провал Цецо. Банда *** и калинки, които всеки ден правят България за смях.
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски стоя ли 100 дни,когато бе концерта на 100 гайди,всеки ден по гайда да слуша и по гайдичка да си налива без да се напива от онова уискито 100-те гайди,туй ще да е пропуск провал за 100 дни 1 бутилчица и да няма наваксване,нема от къде,бре,бре,през черни очила все тъмно се вижда.
54
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КТБ е една пиявица, която се надува 3 пъти по време на първото управление на ГЕРБ - по-това време държавните пари се въртят чрез КТБ.
53
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кабинета на Орешарски беше 1 година а вие сте втори мандат тайфуна в Таити ще обясните с управлението на Орешарски не ви ли е срам ?
52
1
 
50
 
! Отговори
истинатааааа преди 7 години
До Помогнете - че бойко не помогна ли КТБ да рухне, а? и как така на 3 месец след правителството на ББ КТБ рухна и защо ли така и толкова отривисто, при всичките гробаджииски служители в БНБ и другите Финансови институции - стига лъжи моля - ептен се улехте
51
2
 
42
 
! Отговори
Факт преди 7 години
На снимката се вижда Цецо сниман пред български знамена. Колкото по-близо до Цветанов са знамената, толкова по паднали са.
50
3
 
53
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
НАГЪЛ та дрънка. По-голям провал от вас няма!
49
2
 
37
 
! Отговори
ЕХО преди 7 години
Е не виждате ли истината= Орешарски е бездомнопартиен чиляк дето няма как да се върне в политиката, на ГРОБ им трябва задължителен "негативен" образ и във варианта с Орешарски, с всичките му негативи, на ГРОБ им идва дюшеш!! Е вервайте ми - платили са му за да влезе в играта, да го плюят и да отнеме от напрежението върху тях и не само, да отвлече внимание от всички политически недомислици на банкянкското селянче.. и цвъцко!!! И после си вярвайте на мислите. а цв.излезе по тв след орешарскиго:)
48
3
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Орешарски като добър финансист след фъртуната Дянков малко подреди финансиите на държавата, икономично разходваше бюджета, цената на тока бе задъжана на ниска точка в най-тежката криза, държавния дълг не нарастваше като сега,изобщо имаше наченки на положителни промени, безработицата падна със 70 000 души. а с еврофондовете не знам - там нещата май са - зайо, ще получиш морковче, ако слушкаш.
47
3
 
39
 
! Отговори
321 преди 7 години
"Цветанов: Кабинетът "Орешарски" е най-големият провал" - според кого?
46
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Киро кофражиста Жан нищо не е ограбил.Той е загубен човек. Използваха го бандитите около него, за да крадат и грабят. Колкото до КТБ, странно защо по времето на твоя ментор тя стана банка номер 1?!И пак по негово време беше окрадена? Чети интервюто с мустакатия , а не плямпай тролски глупости.
45
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецоу, нашта икономика само на еврофондове ли ще разчита?
44
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо Апартаменто със СРС-тата. Дето даде милиони, за да следи хората със СРС-та, а пред очите на цяла България си ги заграби 6-те апартамента и си седеше съвсем спокойно пред медиите и заявяваше колко бил честен и как честно си ги е взел. Даже нямаше чувство за срам и да излъже, че си ги е купил, ами заяви, че си ги е "взел".
43
2
 
42
 
! Отговори
Голем смех преди 7 години
В лично качество изказването на Цвъки е абсолютно вярно. По времето на царя и Станишев мъжката секретарка на ББ се сдоби с 6 (шест) апартамента, а по времето на Орешарски го разследваха и съдиха. Лош, много лош Орешарски!