Цветанов: Кабинетът "Орешарски" е най-големият провал

Нападна опонентите си, но не обяви кандидата за президент на ГЕРБ
1 окт 2016 12:48, Петя Славова
167
Цветанов: Кабинетът "Орешарски" е най-големият провал
Снимка: архив, Булфото

Най-големият провал в държавното управление от 26 години насам, според Цветан Цветанов, е кабинетът "Орешарски".

То отдалечи страната ни от евроатлантическия път, знаете какво се случи с еврофондовете, посочи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията пред журналисти в Балчик.

По думите му, президентът Росен Плевенелиев е успял да намали политическото противопоставяне, зародено от БСП и ДПС през 2013 година. "Тогава служебният кабинет даде възможност да се проведат едни нормални избори.

Още по темата

С провокацията си "Костинброд" БСП целяха да създадат излишна провокация в обществото, за да отблъснат хората и да не упражнят законното си право да гласуват. Година и половина по-късно видяхме, че това правителство не е способно да изпълнява поетите ангажименти, защото в политиката не може да се работи само с популизъм и внушения", подчерта Цветанов, цитиран от БТА.

Според него преди предсрочните парламентарни избори през 2014 година Плевнелиев отново се е натоварил с голяма отговорност, за да намали противопоставянето в политически план и да успее да създаде втори служебен кабинет.

"Днес имаме стабилно правителство с мандата на ГЕРБ, с министър-председател Бойко Борисов. Плевнелиев щеше да се е провалил, ако беше се провалил в съставянето на служебните кабинети в условия на политическа криза, дирижирана от БСП.

Съставът на служебния кабинет през 2014 г. подписа споразумението с ЕК за новия програмен период. БСП не успяха да направят нищо, за да се подпише споразумението през 2013 година, въпреки че то беше подготвено от първия кабинет на Бойко Борисов.

Днес нито Балчик, нито други български общини, могат да се възползват от новия програмен период. През 2015 г. положихме много усилия да изправим тези грешки, да започнат да се приемат съотвените проекти през 2016г, които да бъдат реализирани през 2017г.", обясни Цветан Цветанов.

Според зам.-председателя на ГЕРБ най-сериозният опонент на ГЕРБ в предстоящите президентски избори е БСП, защото са "системна политическа партия". "Объркан съм - Илияна Йотова или Румен Радев е кандидатът за президент? Дължат отговор на избирателите си", заяви Цветанов.

Цветан Цветанов бе категоричен, че Кристалина Георгиева има невероятен шанс да бъде първата жена, която да оглави ООН. "Нека да й пожелаем успех и да се обединим като българи върху това, което може да спечели и всички ние да се гордеем.

Не трябва в никакъв случай да изпадаме в хулене нито срещу Ирина Бокова, нито срещу Кристалина Георгиева. Това са две достойни жени, представляващи страната ни в изключително сериозни институции каквито са ЮНЕСКО и Европейската комисия", подчерта той, но така и не стана ясно кой ще бъде кандидатът на президентските избори от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: Цветан ЦветановГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Пеевски не е предложен от Орешарски, а от злополучният Местан и то по-ултимативен начин.
41
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствено Генерал Радев не е газил в политическото блато.
40
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой саботираше работата на НС , кой плащаше на протестъри,които дори не знаеха какво правят!!! Кой почти година не стъпи в НС, а създаваше хаос!!! Кой ревеше срещу намерението за 1 млд. заем!!! А сега колко изтеглихме??? Над 25 млд.??? Имали сме излишък на ток! Ами естествено, като вече няма производство! Станахме бедни и зависими. Задачата е изпълнена.
39
2
 
26
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Чудя се тоя човек, защо е още на свобода... - за такова углавно престъпление... - не е разрешил моля ви се СРС-та за углавно престъпление: - съмнение за кражба на катерушка от детска площадка... - а преди това го бяха критикували, че много често и неправомерно е използвал СРС-та... - предлагам 30 години строг, тъмничен... - за назидание...
38
1
 
43
 
! Отговори
чичъ преди 7 години
Най-големите политически провали са правителствата Борисов и това на Иван Костов. Този факт както и други ще станат известни, когато се смени тази олигархично-партократична система. И след 50г да стане, нъ ще стане. Един ден оценките за тях ке са сходни с тези за Васил Радославов.
37
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАФИОТСКА ДЪРЖАВА
36
1
 
38
 
! Отговори
До питанка преди 7 години
И на него ще му дойде деня Х заедно с лихвите плюс шесте апартамента. Какво му е стабилно то на правителството че си плащаме за Еврофондовете затънахме в дългове издържаме потенциални джихадисти. Докато Орешарски все пак помисли за пенсионерите то Цветановци не стига че окрадоха пенсионерите ми на всичко отгоре посегнаха и на хапката на милите децица.
35
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама ние няма да избираме Орешарски бе, гаспада герберасти и цецерунгели! Радев освен луинги над гъсто населен район нищо вредно не правил за населението.За разлика от Вас!
34
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата се тресе като болно прасе от страх, че ще изгуби президентските избори. Усеща, че провалите му отдавна минават тези на Орешарски и чрез лакеите си се опитва да замаже ситуацията си. Но толкова провали не могат лесно да бъдат заметени под килима. А ако бяхме нормална държава отдавна Цв.Цветанов трябваше да търка наровете в затвора... заедно с ръководството си.
33
2
 
26
 
! Отговори
ИЗВРАТЕНО преди 7 години
В момента България е Извратена .Днес си купиш Синьо Сирене . Когато го отворих - Боже Господи - Мухъл и стари чорапи .Жената веднага ме изгони да го изхвърля , да не ни хване някоя Болест .Явно в България се внасят храни които ни убиват , рака .
32
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега медиите на Беевски подкрепят Бойко и никой не протестира! Тогава когато искаха да го правят ДАНС се разрази буря.След парламентарните избори през октомври 2014 г. Беевски влиза в НС като нов депутат по червен килим и шпалир гвардейци.Няколко протестъра се усмихват сладко и доволно, че са се докопали до властта, радват се на Кунка и Бойко...Ни плакат, ни домат, ни камъни, ни дърве.....
31
5
 
37
 
! Отговори
До Киро Бил гейтцтц преди 7 години
До Киро кофражиста - не вади истината от контекста - и настоящият ни премиер е участвал в онова ограбване - да не се лъжем МОЛЯ - а да помним!!!!!
30
10
 
21
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Samo napred Ceco!!
29
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов в Панорама! Кълнеше се, че правителството е направило всичко по силите си да подкрепя Бокова и никога не е действало срещу нея преди 26,09, а сам на няколко пъти се похвали как провеждал редица сондажни разговори с когото трябва относно кандидатурата на Кресталина. Това е продължавало месеци.Не може да бъде за 2 дни. Ризова не се сдържа и каза, на Андрей Ковачев, че е знаела от половин година, че Кресталина ще бъде на тезгяха.Тва е мръсотия, а не кой какви качества имал.
28
1
 
43
 
! Отговори
????? преди 7 години
Защо този комунист цв.цветанов още плюе по себе си и своите, а не е на "топло"?
27
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помните ли как Пеевски скачаше в парламента и питаше Цветанов боли ли и го заплашваше, а мутрата се тресеше от страх и заявяваше че щели да го убиват.Тогава те двамата си направиха правилните изводи и в момента правят всички което искат олигарсите и мафията, за да не сгазят пак лука.Такива уплашени хора са вредни за държавата и народа. Мутрата дори обеща че няма да допусне в България да бъдат съдени политици и мафиоти.
26
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Найголемият провал в т.нар.преход към"американската демокрация"е присъствието на физкултурници и пжарникари в политическия живот на България.Образовани и знаещи хора,не могат да провалят една държава,но *** и безхаберници могат.
25
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо - президент !
24
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб не гледат себе си , че още нямат дори предполагаем кандидат а тръгнал Цветанов да се занимава с другите партии и да плюе!Какво иска от Орешарски? Че Ореха им остави излишък и им сдаде държава без дългове !Отивай в затвора там ти е мястото Цвъки!
23
0
 
41
 
! Отговори
Каза "човека&qu преди 7 години
Каза цв.цв. след като управлява повече от всички други и то последните години. Отново размиваме и правим опити за "измиване " на у.срани физиономии от гроб. Защото вяма кой да им е виновен и се връщат към "изконния" враг - техния първообраз и партия майка - Симеоново и БКП:):):)