България – майка за бежанците! БСП: Така не може!

На бежанците трябва да бъде осигурено жилище, училище, лекар
91
България – майка за бежанците! БСП: Така не може!
Снимка: Булфото, архив

БСП обвини управляващите, че с парите на българските данъкоплатци ще издържат бежанци, които ще бъдат заселвани в общини с лошо демографско състояние.

Социалистите видяха признание от страна на МВР шефът Румяна Бъчварова, че част от милионите, които ни отпусна на ЕК за мигрантите, ще бъдат похарчени именно за заселването им в страната.

С част от тях щяла да се дострои и оградата на границата, чиято цел е да спира нелегалните.

Още по темата

"Сега излиза, че България, която не е родина за тези хора, ще се грижи за тях като майка", оплака се Таско Ерменков от БСП.

Той се позова на правителствено постановление от 12 август, в което е посочено, че кметовете на общините предоставят информация колко бежанци могат да заселят.

На тях трябва да им бъде осигурено жилище, детска градина и училище за децата, информация за свободните работни места, личен лекар.

Освен с европейски средства обаче изпълнението на програмата за интеграция на бежанците предвижда и национално финансиране, което за социалистите е неприемливо.

Според Ерменков в България влизат много малко бежанци, а повечето от мигрантите са икономически.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не виждам нищо лошо в това, стига бежанците да искат да работят и да се интегрират.В крайна сметка народите винаги са се смесвали, и чисти народи няма.
33
3
 
23
 
! Отговори
Ако ги заселят преди 7 години
с България е свършено
32
2
 
0
 
! Отговори
Trol преди 7 години
До PlisssЯ,си пий хапчетата,конвертирала краво!!!
31
0
 
7
 
! Отговори
Кр. Средков преди 7 години
До PlisssАБЕ ОНЗИ, ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ, ИЛИ СИ ТРЪГНАЛ ДА ПРАВИШ ДИСЕРТАЦИЯ ПО АНГЛОЕЗИЧНА ГЛЬОКАВИЦА !?
30
14
 
1
 
! Отговори
Plisss преди 7 години
Stom kato izprastate bg vaorajeni hora i bg orajia v tiahnata rodina da zaplashvat tehnia mir, tehnia narod, tehnia jivot, tiahnata kultura i tehnite tradicui v Afganistan, otglejdaite im jenite i decata...a teoretichno moje da stane i obratnoto?! tehnite voinici ot nato v bg, a bg jeni i deca v Afganistan, naprimer decata i vnucite na ms, ns, prezidentstvoto?!
29
2
 
29
 
! Отговори
гошо печения преди 7 години
Пожелавам на боко и цвики черни арабески да им заплодят щерките. Казах
28
1
 
21
 
! Отговори
Do Anonimen 29 преди 7 години
Това го е казал Бог в библията, а не аллах. Аллах е друго име на сатаната. Не заблуждавах хората. Минус от мене.
27
1
 
37
 
! Отговори
Кр. Средков преди 7 години
Съседна Румъния на първо място в ЕС по икономически ръст.... - браво на румънските държавници. България на първо място по навъкани мигранти защото онези от ЕС давали милиони на нашите държавници които не знаят що е то икономика и има ли почва тя у нас - алачни за власт и кражба некадърни държавници които са най-големите антибългари в историята на България!? Тези буквички "ГЕРБ" са синоним на най-страшната антибългарска дейност в момента. ДОЛУ ПРОДАЖНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО БОРИСОВ!
26
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чешат си езиците от БСП. Ако това бяха реални водачи и лидери на народа, отдавна щяха да са мобилизирали обществото да не се допуска влизането на "бежанците" в България. Вместо това те говорят отдавна доказани и преповтаряни неща. Не им вярвам. Вярвам в обикновения, българския човек, само той е способен да работи за въздигането на родината. Празнодумецът-политик няма интерес.
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7 момичета на една снимка ?Деца на бежанци?Тва не е истина!Аз до сега съм гледал хиляди клипчета със стотици хиляди бежанци в интернет и само няколко пъти видях нещо по различно от брадат маймуnяк.Как ги събрахте на 1 място?Копи пейст и фотошоп?
24
0
 
18
 
! Отговори
az преди 7 години
забравих да добавя и 300 лв ипотечен кредит. Да богат съм!
23
0
 
46
 
! Отговори
az преди 7 години
Браво! И как ще ги интегрирате? Както интегрирахте ромите? Помощи, пари за ракия, пари за ромски сватби и обичаи, пари за децата им? Пари за разплод? Пари за купуване на избори? Пари все от моя джоб!!! А аз 18 години плащам данъци, с едно дете. А детски за моето дете-нито лев. Защо ли? Е защото съм богат!!! Ха ха!! С 500 лв заплата.
22
0
 
18
 
! Отговори
даа. преди 7 години
До до Соломон ПасиИ роми , и всички Бг-политици от тяхната порода.
21
0
 
30
 
! Отговори
до Соломон Паси преди 7 години
Брато , оди се гръмни някъде !Егати и ЕС /т.е. САЩ/ , и НАТО /т.е. САЩ/.ЗАЕМИ, БЕЖАНЦИ , ПРАВА , ТОЛЕРАНТНОСТ , а за българите задължения и унижения !
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На бежанците трябва да бъде осигурено жилище, училище, лекар............И НА НАС !
19
0
 
44
 
! Отговори
но комент преди 7 години
на българските граждани родната ни държава душата им вади за здравни вноски, и отказва да ги лекува ако не са платили.Резил-да третираш собствените си граждани по-зле от чужденците!
18
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Размивайки етническият състав на България, ЕС наясно ли е, че сме страната с най-много мюсюлмани на глава от населението, че граничим с Ердоганова Турция, и че сме най-бедната страна в съюза...ако отчитайки тези факти продължават да ни ги натрапват, значи не са ни никакви съюзници.
17
0
 
44
 
! Отговори
но комент преди 7 години
Щом за да получиш от нашата държава -безплатно жилище, безплатно здравно осигуряване че и социални помощи-условието е да НЕ СИ български гражданин, още утре да се отказваме от българско гражданство и да се пишем всички бежанци и имигранти?На кой български гражданин нашата държава му осигурява тези благини?
16
0
 
42
 
! Отговори
ГАВРАТА С БЪЛГАРИЯ преди 7 години
ВЪН НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ!
15
3
 
35
 
! Отговори
Както е тръгнало преди 7 години
БСП ще спечелят и Президентските и Парламентарните избори. За Боко всеки нормален разбра, че е предател.