България – майка за бежанците! БСП: Така не може!

На бежанците трябва да бъде осигурено жилище, училище, лекар
91
България – майка за бежанците! БСП: Така не може!
Снимка: Булфото, архив

БСП обвини управляващите, че с парите на българските данъкоплатци ще издържат бежанци, които ще бъдат заселвани в общини с лошо демографско състояние.

Социалистите видяха признание от страна на МВР шефът Румяна Бъчварова, че част от милионите, които ни отпусна на ЕК за мигрантите, ще бъдат похарчени именно за заселването им в страната.

С част от тях щяла да се дострои и оградата на границата, чиято цел е да спира нелегалните.

Още по темата

"Сега излиза, че България, която не е родина за тези хора, ще се грижи за тях като майка", оплака се Таско Ерменков от БСП.

Той се позова на правителствено постановление от 12 август, в което е посочено, че кметовете на общините предоставят информация колко бежанци могат да заселят.

На тях трябва да им бъде осигурено жилище, детска градина и училище за децата, информация за свободните работни места, личен лекар.

Освен с европейски средства обаче изпълнението на програмата за интеграция на бежанците предвижда и национално финансиране, което за социалистите е неприемливо.

Според Ерменков в България влизат много малко бежанци, а повечето от мигрантите са икономически.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанов президент.........
13
0
 
35
 
! Отговори
Хора, събудете се! преди 7 години
Никакво заселване на *** в Християнска България. Боко да си ги вземе у дома в Банкя, като иска. Спрете да гласувате за национални предатели. След 5 години няма да има връщане назад. След 1396, това е най-голямото изпитание пред българите и България.
12
0
 
56
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ преди 7 години
Не ги ли видятхте тези изродии, сутринта по БТВ! Това ли са клетите бежанци, спсили живота си от война? ТОВА ЛИ СА КЛЕТНИЦИТЕ? Щели да обявят гладна стачка, защото нямало в България да получават подобно на Гърция 90 евро на седмица ДЖОБНИ, отделно храна! Нямало да бъдат настанени в КЪЩИЧКА, да може да имат комфорт докато се плодят за още крати и още помощи! ИЗБЯГАЛИЯТ ОТ ВОЙНА Е ЩАСЛИВ, ЧЕ Е ЖИВ И Е БЛАГОДАРЕН И НА *** ХЛЯБ! Има ли нещо подобно у тези хора??? Сорос превръща България в КЛОАКА!
11
33
 
1
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Малеее те троловете на БСП верно са завладяли пак форуми и медии. Ужас
10
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, че хубаво се говори в опозиция амааа!Шаааляляляляааа!
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мхм, да, вместо да стимулират българите да се заселват в тези общини и да им осигуряват тези нужди, те бежанци искали... Някои хора нямат достъп до училище, работа или здравеопазване, години наред седят безработни, а нашите управници искат да издържат някакви хора, които не се знае от Ирак ли са, от Сирия ли са или от Горно Нанадолнище...
8
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ДАДЕ ТАЗИ ИДЕЯ, БЕЖАНЦИТЕ ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ В ОБЕЗЛЮДЕНИ СЕЛА И МАЛКИ ГРАДОВЕ И ТАКА ДА СЕ ПОДОБРИ ГЕНОФОНДА.
7
1
 
41
 
! Отговори
Я преди 7 години
Какво и да каже все ще е малко за Националните предатели от герб.Има ли още някой да им вярва?Оставка.Оставка.Оставка...
6
0
 
31
 
! Отговори
Бъчворова преди 7 години
Нямайте грижи, ще ги интегнитаве толкона колкото си интегрирахме мангасарниците! Абе да има кинти за гепене!
5
0
 
42
 
! Отговори
Krom преди 7 години
А също така и да им се гарантира правото да се плодят като х-л-е-б-а-р-к-и и да виснат на ц-и-ц-а-т-а на НОИ за помощи, които ние да заработваме. И също така, при всяко родено от тях дете, едно българче да се изхвърля на улицата. И един пенсионер, в кофата. Чичо Сорос ще плати комуто трябва, а всички ние - на бежанците.
4
1
 
47
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛСТВОТО преди 7 години
Поредното предателство от страна на така нареченото правителство! Това е директно затриване на България! Всички виждаме ужаса на българите в Хармнали! БЪЛГАРИ АКО НЕ СЕ СТЕГНЕТЕ, ЕС Е ПРЕДВИДИЛ ДА ПРЕВЪРНЕ ЖИВОТА НА ВАШИТЕ ДЕЦА В АД!На всички е ясно, че българите не сикат да живеят с тези хора, но те им ги натрапват, като новото постановление е те не просто да бъдат в някакво общежитие, а да бъдет новите ви съседи! ТОВА СА "НОВИТЕ БЪЛГАРИ"! УЖАС! АД В БЪЛГАРИЯ!
3
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ - Баща на бежанците.ЦЦ - Майка на БежанцитеЦвъЦвъ - Вуйчо на бежанците.РъБъч - Леля на бежанците.Сталинка - Тетка на бежанците.БГматериалът, който ги избира - *** ТА ДРЪНКА !
2
10
 
14
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Преди избори не четете и не гледайте новини. То толкова популизъм, че даже лобитата тук таме страдат (смяяятай)А да и да не забрая БХК да се самосезират заради изкаването на БСП
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има голяма прослойка от обществото, които подкрепят каузата на ислямистите от Ан-Нусра и Джаиш Ал-ИсламПо някакво странно съвпадение, тези хора се припознават като фенове на свободата и толерантността. Те са същите, които оплакват миличките страдалци както на нашата граница, така и в терористичния анклав в Алепо. Ронят крокодилски сълзи за терористченцата.