АБВ ще: Оставки на Борисов, на Кристалина и вот на недоверие

Първанов: Представянето на Георгиева е обидно за България
Обновена: 6 окт 2016 12:04 | 6 окт 2016 11:03, Камелия Цветанова
146
АБВ ще: Оставки на Борисов, на Кристалина и вот на недоверие
Архив: Булфото

Оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на еврокомисаря Кристалина Георгиева и вот на недоверие за "национално предателство", т.е. за цялостната политика. Това поиска лидерът на АБВ Георги Първанов след вчерашното гласуване за генерален секретар на ООН.

След него португалецът Антониу Гутериш е безспорният фаворит за поста. Той бе избран с 13 от 15 възможни гласа. Ирина Бокова, от която българският кабинет оттегли подкрепа, остана четвърта и първа сред жените в надпреварата за поста. Кристалина Георгиева пък, която стана наш кандидат преди седмица, остана осма при гласуването.

Според Първанов обаче ако не беше факторът Кристалина Георгиева, Ирина Бокова щеше да бъде избрана за генерален секретар на ООН.

Заради това сега лично премиерът трябва да поеме политическа отговорност и да освободи поста, настоя той.

Лидерът на АБВ смята, че лично Борисов е отговорен за авантюристичната смяна на кандидата в последния момент, което доведе до провал.

Още по темата

Кристалина Георгиева пък трябвало да бъде оттеглена незабавно от ЕК, защото нямало как оттук насетне тя да има авторитет в сложни ситуации.

Според Първанов представянето на Георгиева е обидно за България.

За оставката на външния министър Даниел Митов Първанов настоява отдавна, защото според него дипломат №1  води напълно неадекватна политика.

"Цялата работа е като поговорката: "Че си запалим къщата, за да изгори плевнята на комшията", цитира поговорката Първанов.

Според него въпреки саботажа на българското правителство в крайна сметка Ирина Бокова е защитила доброто си име и е показала изключителна воля и дипломатически умения.

"Ако трябва с една дума да изразя това, което направи Ирина Бокова, е добре известната поговорка: "И сам войнът е войн", каза той.

Според него Кристалина Георгиева не е била претендентът на България, а само на правителството.

По думите му с действията си правителството не само е изложило българската дипломация, но е провалило шансовете на групата на Източна Европа да има свой ген. секретар на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА МУТРАТА БОРИСОВ ЗА ВТОРИ ПЪТ МУ ИЗХВЪРЛЯТ НЕКАДЪРНИЦА ОТ ЕВРОПА , ЗАЩОТО ГО ЗНАЯТ ЧЕ Е НЕКАДЪРНИК И ТОЙ И ВСИЧКИ В ГЕРБ
22
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците и Китай са наложили вето върху Кристалина с двете червени бюлетини. Много ясно, че така ще стане. Сега само дадохме храна на руските мекерета в България като Първанов и останалите комунисти да се надигнат. Бог да пази България от Путин и БКП.
21
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕКАДЪРНИ ГЕРБЕРИ - КАЛИНКИ И ВРЪЗКАДЖИИИ НЕСТАВАЩИ ЗА НИЩО ТАКА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ СЪС ЛЪЖИ ВЕЧЕ 2А МАНДАТА !
20
16
 
12
 
! Отговори
маке комунист преди 7 години
народа си сака комунистите и они ке бъдат следващитесамо след една петилетка не ке познаете Българиянационализация и отваряне на Белене (лагера)
19
7
 
28
 
! Отговори
хората не са глупави преди 7 години
Борисов ОСТАВКА!Вие предадохте България в полза на Германия!исторически позор
18
2
 
19
 
! Отговори
Факти преди 7 години
Наистина трябва доста хора да си подават оставките, но и Първонов е сред тях. Докога Крадеца, ще вика дръжте крадеца, а Некадърния да казва: "Аз съм малко по-кадърен". Или си кадърен или не си. В случая управляващи и не управляващи политици са некадърни, но и народа си ги избира което ще рече, че самите избиратели имат ниски критерии не разбират и с радост си въртят *** за да го поемат с усмивка на уста викайки имената на политиците по митинги и паланки. Тъжна история но Факт. Това е!
17
1
 
1
 
! Отговори
бум преди 7 години
До ДействайтеПредател.....
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкият Плевнелиев! Още едно служебно правителство!
15
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои бяха тея АБВ? А да, едни, които все им се иска да са на власт, ама не стават
14
4
 
30
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
а медиите едни плахи, смирени, що ли :)
13
6
 
43
 
! Отговори
Герасим преди 7 години
Бойко и ГЕРБ имат сериозни успехи на международната сцена! От една страна пуснаха, както те се изразиха "много силен" играч, в лицето на Сталинка, която дори приличен английски няма и станахме за резил!Другият блестящ ход от страна на правителството е скоротечната ислямизация на страната и подмяната на етническите българи с араби, след като се разбра, че парите от ЕК в голямата си част са за разселване на талибани, които да са новите ви съседи!
12
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като слугите на номенклатурата се струпаха в Греб и след като самата номенклатура напусна БСП и отиде в чужбина и АБВ, то в БСП останаха едни симпатични хорица като Стефан Данаилов. Мая - омбудсман и булка!!! Направо няма кой да предложат за президент и опряха до ВВС!
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оставка е малко , веднага да се даде доживотен президентски мандат на Архаря!
10
6
 
46
 
! Отговори
Подай си оставката преди 7 години
Пожарникарю, покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца! Подай си оставката!
9
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санким от това ООН зависи нещо. Колко кръвопролитни войни се проведоха без резолюция на ООН, а?
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да има вот той ще има герба са 100 патлака а другите са по 20 30 как ще стане номера незнам трябва всички партии да се обединят да оставят герб в изолация и тогава за да са сигурни че този път вота ще мине
7
3
 
14
 
! Отговори
ист преди 7 години
Подкрепям Гоци. Предсрочни избори и АБВ и Атака при Татянчето.Гоце нанесе най големия удар на АБВ- уволни елита си и Корнелия го довърши.
6
6
 
42
 
! Отговори
Тралала преди 7 години
При всичките му недостатъци, в случая, Първанов е напълно прав.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБВ, БСП показа смелости класа, а вие...! Представете си сега как щяха да им се подиграват ако бяха поставили Кресталина!? Но те не се поколебаха още тогава да прогнозират какво ще бъде, което показва информираност и да поискат вот.А вие? Днес е лесно.
4
5
 
44
 
! Отговори
оставка преди 7 години
Предателството на ГЕРБ не може да остане безнаказано.Те сега са се изпокрили в дупките......