АБВ ще: Оставки на Борисов, на Кристалина и вот на недоверие

Първанов: Представянето на Георгиева е обидно за България
Обновена: 6 окт 2016 12:04 | 6 окт 2016 11:03, Камелия Цветанова
146
АБВ ще: Оставки на Борисов, на Кристалина и вот на недоверие
Архив: Булфото

Оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на еврокомисаря Кристалина Георгиева и вот на недоверие за "национално предателство", т.е. за цялостната политика. Това поиска лидерът на АБВ Георги Първанов след вчерашното гласуване за генерален секретар на ООН.

След него португалецът Антониу Гутериш е безспорният фаворит за поста. Той бе избран с 13 от 15 възможни гласа. Ирина Бокова, от която българският кабинет оттегли подкрепа, остана четвърта и първа сред жените в надпреварата за поста. Кристалина Георгиева пък, която стана наш кандидат преди седмица, остана осма при гласуването.

Според Първанов обаче ако не беше факторът Кристалина Георгиева, Ирина Бокова щеше да бъде избрана за генерален секретар на ООН.

Заради това сега лично премиерът трябва да поеме политическа отговорност и да освободи поста, настоя той.

Лидерът на АБВ смята, че лично Борисов е отговорен за авантюристичната смяна на кандидата в последния момент, което доведе до провал.

Още по темата

Кристалина Георгиева пък трябвало да бъде оттеглена незабавно от ЕК, защото нямало как оттук насетне тя да има авторитет в сложни ситуации.

Според Първанов представянето на Георгиева е обидно за България.

За оставката на външния министър Даниел Митов Първанов настоява отдавна, защото според него дипломат №1  води напълно неадекватна политика.

"Цялата работа е като поговорката: "Че си запалим къщата, за да изгори плевнята на комшията", цитира поговорката Първанов.

Според него въпреки саботажа на българското правителство в крайна сметка Ирина Бокова е защитила доброто си име и е показала изключителна воля и дипломатически умения.

"Ако трябва с една дума да изразя това, което направи Ирина Бокова, е добре известната поговорка: "И сам войнът е войн", каза той.

Според него Кристалина Георгиева не е била претендентът на България, а само на правителството.

По думите му с действията си правителството не само е изложило българската дипломация, но е провалило шансовете на групата на Източна Европа да има свой ген. секретар на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пенсионерПочти си прав,но трябва да уточним,че #КОЙ е сега в управлението с другата мутра от Банкя!
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Идил ще отмъсти за Кристалина. Скоро в ООН ще се вее черното терористично знаме. Права за терористите!
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотален рускофилски вой, баси кефа!
40
2
 
3
 
! Отговори
пеп преди 7 години
Пак се почна с предизборните ***. Успех на всички ви с вашите си убеждения. Смисъл от мен,вас и който и да е в този форум НЯМА. ,,Каруцата си върви,, и побързайте да не закъснеете за училища
39
11
 
10
 
! Отговори
Дон Балон преди 7 години
Георги Първанов е изключително вреден за България! Бокова беше издигната без национално обсъждане и при поставен ултиматум от АБВ за излизане от властта, което в крайна сметка се случи така или иначе! Реално нито тя, нито Георгиева имаха шанс да станат председатели на ООН, тъй като и двете имаха по два червени картона от страните, имащи право на вето. Сега Първанов използва ситуацията за да създаде вътрешнополитическа нестабилност, с което прокарва външни чужди интереси...Сами се сещайте чии...
38
14
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
И като подадат оставка кой ще дойде?Ти ли,Виденов ли,Станишев ли,Орешарски ли,КОЙ?Не разбрахте ли че колкото и оставки да подаде Бойко,пак ще е той.Ако си мислите, че шепа изкуфели пенсионери ще ви помогнат-лъжете се!Разберете че народа не ви иска!Разберете че сте изпаднали в международна изолация.Европа не ви иска!Престанете да работите срещу България,*** червена ***.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Харам ще отмъсти за отхвърлената си кандидатка Георгиева. Алаху акбар!
36
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставката трябва да е незабавна.Правителството на ГЕРБ е вредно за държавата, Митов има антибългарска външна политикаКристалина е вредна, защото се включи с ясното съзнание да провали успешна кандидатура на Ирина Бокова.Отделно от това към момента Кристалина нищо не е направила в полза на България.поведението и е сервилно по отношение на чужди държави.Да се разследва поведението на Ев.Михайлов,М.Андреев,Протестна мрежа,Иван Кръстев и всички, изиграли роля в резила и омаскаряването на Б-я
35
6
 
8
 
! Отговори
ТАЯ ВЛАСТ Е С КРЪВ преди 7 години
Взета. Колко "другари" от СИК и ВИС се жертваха, или ги ПОЖЕРТВАХА за да може ТИКВУН ПАША да е начело на една цяла държава в нозете на МАФИЯТА. Така ли се дава власт бе. Това да не са комунистите да слязат мирно и без бой от властта, при все армия и полиция бяха техни. Кръв ще се лее, но ТИКВАТА власт не дава
34
13
 
9
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Първанов първо заедно със Станишев и Овчаров,да платят глобата и лихвите за Белене, и тогава да гълчат за оставки.
33
12
 
7
 
! Отговори
Тройна ушaнка преди 7 години
Тоя пак изпълзя от дупката си.
32
11
 
7
 
! Отговори
пеп преди 7 години
Доста глупави коментари. Неразбрахте ли ,че Русия ще спре всеки наш без значение кой е. А Първанката му се иска властта както на Бойко му се иска бг за шеф на оон. А вие си плямпайте и се молете да не дойде някой от червените на власт,че отиде пак празна хазна и допълнителни 10 години преход
31
3
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА БЕ ТИКВУН преди 7 години
*** и надупен от янките, криещ се под полата на баба МЕРКЕЛ. Со.росоидът МИТОВ и селската кариериста СТАЛИНКА да си ходят при чичко СОРОС да им бърше сълзите
30
3
 
11
 
! Отговори
Наивни хора сте.., преди 7 години
Ама,как ще си подаде оставката Боцо,бе? Той много обещава,но и много ама,много лъже.Та той продаде майка България за да бъде на власт,вие искате просто ей тъй да си подаде оставката.Скоро ще видите,как агонизиращите българи ще припкат да гласуват за недоразумението Цачева.Трудно нашенци ще излязат от клиничната си смърт,за да се борят за живота си.Явно ,трябва да стане чудо Свише.Дай Боже,ама-надали..
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
отказвам се вече и от герберите....те наистина били *** марионетки...като бсп..то
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците и Китай са наложили вето върху Кристалина с двете червени бюлетини.---------------Айде бе, Путин и Русия ви криви. Ми да бяхте накарали Китай да гласува за кариеристката долна. *** у Китай не са прости.
27
3
 
11
 
! Отговори
Тотален скандал преди 7 години
От последните минути:Нинова поиска оставката на Кристалина и Борисов!
26
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава наглост ! Руските агенти , които ограбиха прехода и живота на цяло поколение Българи ! Това е уродливото лице на национални предатели !!! Те няма да спрат , защото от москва са им заповядали да саботират денонощно всичко в България !!!
25
3
 
5
 
! Отговори
dora преди 7 години
zashto izcheznaha umnite i krasivite? Veche ne im li plashtat?
24
4
 
26
 
! Отговори
ГНЕВЕН ВЪПРОС преди 7 години
А, КАКВО СТАНА С ОНЯ КОМПЕТЕНТНИЯ ЕВГЕНИ МИХАЙЛОВ, КОЙТО НАПИСА ДОНОС СРЕЩУ ИРИНА БОКОВА? ТОЙ КЪДЕ Е СЕГА? ЗАЩО НЕ СЕ ПОЯВИ НА СИНИЯ ЕКРАН ДА МУ ЧУЯ МНЕНИЕТО???