Митов за Ердоган от Facebook: Границите в региона са окончателни!

Турският президент обаче имал т.нар. граници на своето сърце
21 окт 2016 10:37, Елка Василева
140
Митов за Ердоган от Facebook: Границите в региона са окончателни!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

Никой отговорен политик не трябва да поставя под съмнение съвременните граници между държавите в региона. Това пише външният министър Даниел Митов във Facebook.

Поводът за неговата реакция са политическите критики за липса на официална българска реакция на думи на турския президент Реджеп Ердоган, възприети като претенции към региони, населявани от негови сънародници.

Границите са окончателни и всички държави в региона са се ангажирали да ги спазват чрез международни договори, посочва външният ни министър.

Още по темата

Митов внимателно се е запознал с точния превод на казаното от Ердоган при откриването на учебната година в турския град Ризе.

Турският президент не споменава град Варна, както се твърди, нито пък говори за референдуми, пише външният ни министър.

Той уточнява, че в речта си Ердоган прави ясно разграничение между държавните граници в региона, които той казва, че уважава, и така наречените граници на неговото сърце.

С други думи г-н Ердоган говори за емоционалната си привързаност към тъй наречените от него сънародници в различни страни, сред които споменава Грузия, Азербайджан, Сирия, Ирак, страните от Централна Азия, Гърция, България и стига чак до Сибир, където имало следи от неговите предшественици, пише Митов.

Той добавя, че не би могъл да коментира границите на сърцето на Ердоган.

Това, което би могло да ни тревожи обаче, е очевидното несъвпадение на границите на Република Турция с границите на сърцето на нейния президент, посочва Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква пасмина *** ни управляват, такива май не е имало през цялата ни история...
70
1
 
25
 
! Отговори
PD преди 7 години
На новите ни господари, хич не им пука за границите на България, стига да има население за управляване. А когато няма, ще си внесат от другаде, както правят лидерите в ЕС. А утре може и да клекнат на Ердоган, както клекнаха на Хитлер и му отстъпиха чешки провинции. По независими, в смисъл, от нас нищо да не зависи, последните 138 г. не сме били. Срам.
69
1
 
16
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 7 години
До Анонимен НАТО не позволи на гръцките бойни кораби да стигнат Кипър, но не спря турския въздушен десант на острова.
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Кипър гърци няма. Има кипърци говорещи гръцки и турци. Затова след обявяването на Севернокипърската турска република останалата част не се обяви за гръцка, а си остана Кипър.
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
OCTABKA
66
0
 
7
 
! Отговори
до BG преди 7 години
Варатите за Македония сме си ги затворили много отдавна. България беше първата страна, признала Македония за независима и суверенна държава. Оттук нататък няма за какво да претендираме.
65
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Митов на бесилото! Македония е българска.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Ериздухан да не е с македонски корени?
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, просто турците изпревариха гърците.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСпорът за Кипър е между Гърция и Турция - и двете са натовски държави.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 63Какво направи НАТО за Кипър? Нищо, щото не ги е еня.
60
0
 
11
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
СЕТА - търговско споразумение между ЕС и Канада, което е на път да се сключи...Волония (провинция в Белгия) наложи вето на търговското споразумение, защото нямало гаранции...България, която от 2007 година е член на ЕС , все още пътува с визи за Канада и САЩ...От отсрещната страна чуваме само обещания, но не и действия! И когато нашите политици трябва да защитят интересите на българския народ и да тропнат по масата и да наложат вето и те на СЕТА и ТТИП и да го изтъргуват, ТЕ се ВЪЗДЪРЖАТ...
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този секретарката на Ердоган ли е?
58
4
 
2
 
! Отговори
BG преди 7 години
"Границите в региона са окончателни" - хайде да не си затваряме сами вратата за Македония :))))
57
0
 
9
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
ПОЛИТИЧЕСКАТА КОРЕКТНОСТ е духовна смъртна присъда за всеки свободно мислещ човек
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива сте мишоци, че не е истина, ако подобно изявление идваше от Русия тука цяла седмица щяхте да се сте с пяна на уста. Но понеже е от нашия нов приятел на ГЕРБ следва лека и тиха забележка
55
2
 
6
 
! Отговори
До Сезгин Умутев преди 7 години
А много дълго време преди да станем част от империята, сме били независима държава. Немалка част от земите на днешна Тутция са били български, преди да се появи империята. Не сме се отцепили от империята, а сме върнали независимостта си.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е, че насилственото очертаване на границите след ПСВ е в ущърб на много народи. Затова референдуми в западните покрайнини, Беломорска Тракия , източни Родопи и всякъде където има напрежение под егидата на ООН.
53
7
 
4
 
! Отговори
Сезгин Умутев преди 7 години
Няма нищо вечно, всичко тече, всичко се променя. Да не забравяме, че дълги години сме били част от имерията, преди да се отцепим от нея. Затова, такива въпроси се решават на референдуми.
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е тоя коментар във фейсбука бе мишок скатан? Пише се официална протестна нота и се връчва на посланика, мекотело къдраво!