Каракачанов отсече: Не може да се обвързва вотът с оставка!

Лесно е да риташ падналия, посочи съпредседателят на Патриотите
Обновена: 15 ное 2016 10:51 | 15 ное 2016 10:00,
91
Каракачанов отсече: Не може да се обвързва вотът с оставка!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Не е коректно всички да се нахвърлят върху Бойко Борисов, когато си е подал оставката. Лесно е да риташ падналия, трудно е със силния да водиш разговор и да бъдеш равнопоставен. Това каза съпредседателят на ПГ на "Патриотичен фронт" Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Няма да плюя Борисов. Това, което съм имал да му казвам, когато беше на власт, съм му го казвал", посочи той.

Няма ново мнозинство в парламента и то няма как да се сглоби, защото БСП и ДПС нямат мнозинство, изтъкна Каракачанов пред bTV.

Той определи като грешка обвързването от страна на Борисов на президентските избори с неговата оставка при загуба.

"Няма вариант парламентът да не приеме оставката на Борисов", категоричен беше той. По думите му обаче това Народно събрание е имало достатъчно потенциал за сериозна програма за управление.

Бюджетът трябва да остане за разглеждане, настоя Каракачанов и изтъкна, че Патриотите настояват да бъдат отделени 830 - 840 млн.лв., за да бъде вдигната минималната пенсия, като допълни, че става дума за хората, които имат натрупани години трудов стаж. "След като прагът на бедността е 299 лв., нормално ли е над 1,3 млн. български пенсионери да взимат под 200 лв.?", попита той.

Каракачанов отбеляза, че ако президентът Росен Плевнелиев връчи мандат за кабинет на Патриотите, те биха го върнали. По думите му към днешна дата е нереалистично и невъзможно те да съставят правителство и най-вероятно ще се отива към предсрочни избори.

"Предсрочните избори не могат да бъдат залог за стабилността на страната и интересите на гражданите", категоричен беше Каракачанов.

"Картата на България не е почервеняла, не БСП спечели изборите, а Румен Радев като кандидат", изтъкна още той. По думите му много хора са искали една от властите да попадне най-накрая в други ръце.

Според Каракачанов би било наивно, ако на "Позитано" 20 се развълнуват много от изборните резултати, защото на парламентарни избори не биха стигнали до подобна подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
19
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
При нормален политически живот в България, Борисов първо трябваше да си подаде оставката на извънреден конгрес на своята партия ( ако смята, че има такава, а не е съзаклятие ) и после от държавните постове. Но кой ли го разбира това. Няма принципи. Нивото е на кръчмарска политика
58
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ние които избрахме ген радев за президент на парл избори ще попълним квадза никой така че не си фантазирайте и спрете малко яденето не може да сизакопчаете горното копче на ризата
57
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха Бойко не си знае парите и излиза в кратка почивка. Да не е лyд да се натиска да работи за доброто на хиляди неблагодарници в България. Mного сте Пpoсти ей... Много...
56
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долен популист! Типична муцуна на доносник на ДС,намърдала се в келепира.
55
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаех си аз , че Патриотите са поредния балон с горещ въздух :(
54
19
 
13
 
! Отговори
БГ Симпатяга преди 7 години
Да живее БСП! Само напред! Нека да видим на изборите коя ще е първата партия! Не била почервеняла България, та тя стана кърваво червена, какво се умилквате, напускайте парламента. Нека другарите да има къде да седнат. Вън, вън от кошарата шопари!
53
4
 
18
 
! Отговори
от скрина преди 7 години
бил е към ДС ,това ми стига да не гласувам за каракачанина езък за породата добри расови са
52
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя стана 150 кг. Сладка власт
51
4
 
1
 
! Отговори
Kyivi преди 7 години
Ni moji, ama e fakt.:-)
50
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично се замислях дали да не гласувам за Патриотите при едни бъдещи избори ама след тази статия, категорично няма. И тея въртят фурнаджийската лопата. Не било коректно да се нахвърлят всички на Бойко. Времето на балансираните евро приказки изтече. Търсят се силни лидери. Каракачанов пропуска факта, че вече светът живее в друга реалност
49
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП + ДПС + ****ИН = ПОБЕДА.
48
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29 - поради управлението на комунистите от '44-та досека сме на тоя хал, неразумний и уроде! и нема да се оправите никога, като си теглите черджето към дядо иван!
47
4
 
15
 
! Отговори
Кучанов преди 7 години
Баба Рада с 200 лв при кубик дърва за огрев средно 70лв а Кофи Сюлейман Банан с 500 еврака и онинклузив в БГ и после що тъй стана леле ко стана мале шо стана гачели Кофи Банана е с трудов стаж и е одгледал и деца и внуци и пра внуци за България
46
6
 
20
 
! Отговори
знаещ преди 7 години
От Козяк са казали, че проекта ГЕРБ е изчерпан. Сега са започнали да инжектират средства в нова партия или по-точно 2 нови партии които ще ни "оправят", както ни оправиха всички преди това. Новият проект ще е на Слави, а патерица ще му бъде партията на Марешки. Ако не им стигат гласовете могат да придърпат други към тях за по-сигурно. ГЕРБ си отиват, както стана с НДСВ. Това са проекти на шорош, създадени и финансирани от него. Т. нар. патриоти са нищо повече от куклина конци на Доган.
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като цяло не виждам защо гласувате, за партии като БСП и тези Патриотите вече 20 год.И двата лагера не са донесли нищо хубаво с работата си и идеите си на страната?Защо се правите на умни по цял ден по форумите и накрая изллзсте и пъхате в парламента пак същите? Дали всички вие имате некаква изгода от това? Дали всички вие сте свързани с грабежите, но чакате висок стандарт? Как да си го обясня?
44
6
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Падането на партийния...феодал Тивоний Велики-Гербаджийски,ще повлече много други малки...феодалчета,които му бяха васали.Едни от тях са и...въпросните Патриотчета,които сами по себе си са най...обикновени конюнктурни мошеници,свирили на тънката струна на патриотизма и заблуждавали народеца че...боб дърпат за него.Винкела Варадерото и Македонеца са уплашени и...стреснати,защото без крилото на Тиквата,патриотизма им...увяхва.
43
3
 
17
 
! Отговори
До 41 преди 7 години
Много хубаво направи Борис Трети, че забрани партиите през 34-та година. Дотогава имаше само раздори между партиите и България затъваше. След 34-та дръпнахме икономически много.Грешката му беше, че после се съюзи пак с вечния губещ - Германия.
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42Абсолютно си прав.Всеки втори гласува,за да гледа цирк, а сега вика защо?Винаги съм казвал, че проблемът не са политиците,а хората. Който и да сложиш в администрацията е пълно с *** живеещи в 70с.
41
2
 
6
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
до 31Единственото важно нещо е България да се оправи. Кой с кого ял и ср--ал няма зна4ение. Разделението ни докара до кривата круша. Стига с това разделяй и владей. Ти сигурно никога през живота си не си имал взаимоотношение с други етноси? Може, но само ако си в северна корея.
40
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26Да твърдиш, че ГЕРБ не са комунисти с техните биографии и действия - е най-якият виц за деня. Щеше да е смешно, ако не беше толкова жалко.