Каракачанов отсече: Не може да се обвързва вотът с оставка!

Лесно е да риташ падналия, посочи съпредседателят на Патриотите
Обновена: 15 ное 2016 10:51 | 15 ное 2016 10:00,
91
Каракачанов отсече: Не може да се обвързва вотът с оставка!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Не е коректно всички да се нахвърлят върху Бойко Борисов, когато си е подал оставката. Лесно е да риташ падналия, трудно е със силния да водиш разговор и да бъдеш равнопоставен. Това каза съпредседателят на ПГ на "Патриотичен фронт" Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Няма да плюя Борисов. Това, което съм имал да му казвам, когато беше на власт, съм му го казвал", посочи той.

Няма ново мнозинство в парламента и то няма как да се сглоби, защото БСП и ДПС нямат мнозинство, изтъкна Каракачанов пред bTV.

Той определи като грешка обвързването от страна на Борисов на президентските избори с неговата оставка при загуба.

"Няма вариант парламентът да не приеме оставката на Борисов", категоричен беше той. По думите му обаче това Народно събрание е имало достатъчно потенциал за сериозна програма за управление.

Бюджетът трябва да остане за разглеждане, настоя Каракачанов и изтъкна, че Патриотите настояват да бъдат отделени 830 - 840 млн.лв., за да бъде вдигната минималната пенсия, като допълни, че става дума за хората, които имат натрупани години трудов стаж. "След като прагът на бедността е 299 лв., нормално ли е над 1,3 млн. български пенсионери да взимат под 200 лв.?", попита той.

Каракачанов отбеляза, че ако президентът Росен Плевнелиев връчи мандат за кабинет на Патриотите, те биха го върнали. По думите му към днешна дата е нереалистично и невъзможно те да съставят правителство и най-вероятно ще се отива към предсрочни избори.

"Предсрочните избори не могат да бъдат залог за стабилността на страната и интересите на гражданите", категоричен беше Каракачанов.

"Картата на България не е почервеняла, не БСП спечели изборите, а Румен Радев като кандидат", изтъкна още той. По думите му много хора са искали една от властите да попадне най-накрая в други ръце.

Според Каракачанов би било наивно, ако на "Позитано" 20 се развълнуват много от изборните резултати, защото на парламентарни избори не биха стигнали до подобна подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
11
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Напълно съм съгласен с някои от по-долу писалите. До вчера всички викаха оставка, като я подаде - ЗАЩО? Наистина няма угода . Какво трябваше да направи Бойко - без подкрепа и открита злоба да продължи да се опитва да управлява и да балансира безкрайните интереси на такива като македонския агент , Рада дълбоката и други поплювковци в Парламента. Сега нека някой друг да управлява през зимата, когато и сметките ще са по-високи и отдушника Бойко няма да го има.
38
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 30Нито Чили нито България са станали нещо освен изолирани страни.Което им е коствало много повече, като човешко развитие. За това сега страдаме... защото хората са проблемни и недоразвити.
37
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааа, и този се уплаши за местенцето си в парламента...каквато му е била и целта през цялото време. Усети се, че Нинова и Доган го използваха и захвърлиха.
36
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За осем години затъваме все повече. Дотам го докара Греб, че дори македонските и албанските пенсии и заплати. са по-високи от българските.Магистралита му имат вече нужда от ремонт, за Белене всекидневно плащаме стотици хиляди неустойка - от джоба на народа.Лъжи и отмятане от казаното по три пъти на ден.Продава България на Ердоган. Не случайно в Турция гласуваха поголовно за Цецка....Край няма.
35
11
 
14
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Крайно непремерено изказване на Каракачанов. Може би цели да пооправи отношенията си с Борисов. Щото знае много добре, че нито ГЕРБ нито Борисов са паднали. Има грешка от самозабравяне, пък избирателите ги подсетиха. В момента ГЕРБ е най-силната партия, над всички останали с възможностите си да убеждава, оказва натиск, раздава порциите и всява страх. Една перфектно рециклирана милиционерска машина. Създадена от милиционери по кръв, разум и съвест. Дясно в нея са само десните ръце на членовете и.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак некоректно заглавие! Каракаанов казва, че Борисов е сгрешил с обвързването на вота с оставка, а не, че не иска Борисов да подаде оставка. Баце сам си я сътвори тази чутовна глупост, защото в последно време напълно се самозабрави! И е прав Каракачнов за БСП, че не трябва си приписват заслугите за победата на Радев.
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
партия герб да плати мераците на боко за нови избори.парите на данъкоплатците не са за някакъв с разсъждения на десетгодишен да ги прахосва както му скимне
32
3
 
2
 
! Отговори
VARBAN преди 7 години
DO DEGOL NE STOEHE IOTOVA I NINOVAо Анонимен
31
11
 
5
 
! Отговори
областния мюфтия преди 7 години
Каракачанов ....,САМО ДОСТ ПОООБЕЕеДААА
30
6
 
5
 
! Отговори
VARBAN преди 7 години
PATRIOTI SEGA CHE UPRAVLIAVATE S BSP I S DPA I ABV
29
4
 
17
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Съгласен съм със теб, но има и изключения: 1. Чили след военния преврат стана 1 в Южна Америка. 2. След преврата на 19.05. 1934 г. България стана на 8 място в Европа по икономика.....сега сме ---- всеки знае къде!
28
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Потади добрите резултати на Герб станахме най-беднаа страна. По-бедна и от африканските.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера Плевньо и Радев почнаха списъка с служебното правителство. Червени вътре няма, само герб и патриоти и малко мутри на свободна практика. Корнелия дава зор да събере хора за кабинет ама няма да стане, никой не ще с нея освен нейните си ненаситни за власт и пари червени капиталисти.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал Де Гол е най великия френски президент и европейски политик след Втората световна война.
25
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ГЕРБ подадоха оставка ли? Ами първо защото не са комунисти и не стоят насила на власт заради самата власт. И ВТОРО ЗАЩОТО МОЖЕ БИ ИМ ПИСНА ХОРА ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ КАТО РАДАН ДА ИМ ПРАВЯТ МРЪСНИ НОМЕРА. А и вие Каракачанов трябва да участвате по-активно а не само да лежите на сянка, нали така?
24
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добър ход на Борисов . С тази оставка се отърва от всички *** и доносника на ДС Каракачанов . Само преди седмица всички викаха Бойко да си ходи , сега олеле майко , защо да си ходи .
23
4
 
21
 
! Отговори
истина преди 7 години
На първата пресконференция след разгромната загуба на Цецка Цачева, Бойко Борисов въртеше изумено глава в искрено недоумение защо хората са против него.Направихме магистрали, метрото в София, санирахме училища и детски градини. Какво още трябваше да направим, скимтеше отчаяно Борисов.Ние от Skandalno.net, които в продължение на цели 9 години бяхме в опозиция и върли критици на диктатурата на ГЕРБ, ще обясним не само какво ТРЯБВАШЕ да направи, но и ЗАЩО не го направи и какви ПРЕСТЪПЛЕНИЯ извърши, докато беше премиер!Най-напред трябваше да работи за ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, а не в
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е псевдопатрЕота !!!
21
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименРАБОТИХА, И РЕЗУЛТАТИТЕ СЕ ВИЖДАТ И СА ДОБРИ. ГЕРБ ГРАДЯТ, БСП КРАДЯТ. НАРОДНА ПРИКАЗКА.
20
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб подали оставка да работят за по-добро.Е, що не работиха до сега?Що не работиха след оставката на Борисов през 2013? Всеки път идват отново на власт с гръмки фрази как нямали алтернатива и се започва старата песен. Първата работа на Борисов при втория му мандат беше да вдигне тока с 10%.