Цветанов вини националистите за бунта в Харманли

С мигрантите политиците трябвало да бъдат по-внимателни и диалогични
100
Цветанов вини националистите за бунта в Харманли
Снимка: Булфото, архив

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов видя вина за бунта за миграните от центъра за бежанци в Харманли и в политиците, които стоят зад протестите в града.

Националистическите организации застанаха зад два митинга в Харманли с искане за затваряне на лагера заради притеснението на местните от миграните, които се движат сред тях с открити рани и сеят зарази, след като се доказа, че доста от тях имат краста и други заболявания.

Според Цветанов обаче политиците трябва да бъдат много внимателни и диалогични по въпроса с мигрантите. "Може би имаше и провокативни действия, наслагвани във времето като протестите, които се проведоха от дадени политически сили, които размахваха знамената си там, а в момента политиците трябва да са много обрани и да не сме част от провокиране на напрежението между хората в Харманли и бежанците там", коментира той.

Отделно Цветанов обвини в лоша организация и лекарите, които трябваше да прегледат мигрантите, след като лагерът беше поставен под карантина.

"Трябва да се постигне нужната добра координация между институциите, които имат пряко отношение за мерките, които трябва да се предприемат, защото когато затваряме центъра трябваше веднага лекарите да влязат вътре, за да са спокойни бежанците, че затварянето е именно заради това", разкритикува той.

Депутатът смята, че присъствието на премиера в оставка Бойко Борисов в Харманли е довело до успокоение на напрежението в центъра.

Въпреки всичко Цветанов успокои, че към момента няма заплаха от терористични актове у нас по данни на службите.

"Имаме променяща се среда на сигурност, което означава, че трябва да сме много внимателни и бдителни към онова, което се случва около нас", предупреди все пак той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
21
 
! Отговори
Цецоооо, преди 7 години
Всички сте маскари! За кой път да ви се обяснява?! Правите така че на народа съвсем да му писне и да ви избишка всички от парламента. Ще си поиска президентска република и вие всички вървете по дяволите. Е това ще направите. Народът гласува, вие увъртате правата и желанията му. Е няма да е за дълго.
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 17998Не си само ти,повдига ми се от това подобие на образ.
57
0
 
24
 
! Отговори
17998 преди 7 години
Само аз ли не мога да го гледам тоя ***.
56
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това недоразумение трябва час по-скоро да изчезне от политическото пространство,защото заради него и началника му сега сме на това дередже.Махайте се,че търпението ни одавна преля чашата.Предатели долни!!!
55
0
 
22
 
! Отговори
Леко ядосан преди 7 години
***...ти безродна продажна герберска повърня.На теб куршум ти е малко
54
0
 
20
 
! Отговори
ФАЩ РУСИЯ преди 7 години
Чумата на България се казва - Герберастия
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
та ще ви кажа какво ще стане сега - Анкара се готви да пусне бежанците, БГ няма ограда няма войска няма нищо а и никакви мерки не се вземат, тиквите си траят но към БГ ще дойдат минимум 50 хиляди, какво ще стане питайте Б.Б, плевела и Ц.Ц - България ще гори хора това ви казвам всичко върви по план тиквата си изигра картите и никой не му потърси сметка, затова той бяга пред вятъра и подава оставки - затова е целият този цирк
52
0
 
26
 
! Отговори
никога повече ГЕРБ преди 7 години
Аз пък виня гробаджийте защото те докараха мигрантите.
51
0
 
33
 
! Отговори
радо преди 7 години
абе на този щом тъста и тъща му бяха виновни че има 6 апартамента, да не очаквате че някога ще си признае нещо.
50
1
 
38
 
! Отговори
варна преди 7 години
Цецо извини ме...аз съм виновен че сбирщина нашественици биха,чупеха и палеха.Извини ме Цецо,аз съм виновен.Моля да им се извиниш и на тях от мое име.Изви им се че можем да им предоставим 5 звезден лукс, извини им се че майка ми е пенсионер-инвалид с 40 годишен стаж с 150 лева пенсия.Извини им се Цецо.ИЗВИНЯВАМ СЕ МИЛИ АВГАНИСТАНЦИ... и на теб ЦЕЦО.
49
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на герберите все някой друг им *** в гащите, сега някакъв Цв Василев стоял зад бунтовете, скоро и Путин ще обвинят, ей ти да се ненадяваш той Путин вече като господ бе
48
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветанчов, тия главорези да вземеш да си ги настаниш в твоите "скромни" 6 собички, а? Ще бъдете запомнени като групировката ГРОБ. Не като ГЕРБ, а именно като ГРОБ, защото с всяко свое действие и бездействие се стремите да заГРОБите българите. Просто никой човек с разсъдък вече не ви вярва!
47
0
 
41
 
! Отговори
Инуфри преди 7 години
Тоя не трябваше ли да е в затвора?
46
1
 
36
 
! Отговори
ооооооооооооооооооох преди 7 години
Предизборната кампания е в ход.Управляващите както винаги намериха друг виновен.Те са мъченици.
45
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви лекари, нали бежанците бяха лекари, инженери, учители.....Като гледам са само сбирщина терористи.
44
1
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Не са виновни националистите.....Виновни са всички, които пречеха границата да се пази така, както я пазеха едно време....Вергил Ваклинов се върти в гроба си като вентилатор сега....
43
0
 
27
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Като бяхме диалогични до 1444г резултата и последствията са до днес. Знаеш ли простако че българска царица е била женена за мурат 1 като зестра да не ни закачат чалмарите и българска войска е пращана да трепе араби в мала азия и резулата е все същия башибизук. Фузуктурата не е като историята. За едното трябва да си чел
42
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партиите са си една добре организирана мафия, ако не сте го разбрали вече, значи няма смисъл :D
41
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шестоапартаментовият отново се изказва неподготвен. Впрочем той никога не е бил подготвен, от него само блябосване и *** на един пожарникарски зад...
40
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега гласят БСП, че ще са новите спасители на страната, не се връзвайте, ще съжалявате до края на живота си, ако пак изберете бивши агенти и комунисти, прости милиционери! Партиите са си партия!