Цветанов вини националистите за бунта в Харманли

С мигрантите политиците трябвало да бъдат по-внимателни и диалогични
100
Цветанов вини националистите за бунта в Харманли
Снимка: Булфото, архив

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов видя вина за бунта за миграните от центъра за бежанци в Харманли и в политиците, които стоят зад протестите в града.

Националистическите организации застанаха зад два митинга в Харманли с искане за затваряне на лагера заради притеснението на местните от миграните, които се движат сред тях с открити рани и сеят зарази, след като се доказа, че доста от тях имат краста и други заболявания.

Според Цветанов обаче политиците трябва да бъдат много внимателни и диалогични по въпроса с мигрантите. "Може би имаше и провокативни действия, наслагвани във времето като протестите, които се проведоха от дадени политически сили, които размахваха знамената си там, а в момента политиците трябва да са много обрани и да не сме част от провокиране на напрежението между хората в Харманли и бежанците там", коментира той.

Отделно Цветанов обвини в лоша организация и лекарите, които трябваше да прегледат мигрантите, след като лагерът беше поставен под карантина.

"Трябва да се постигне нужната добра координация между институциите, които имат пряко отношение за мерките, които трябва да се предприемат, защото когато затваряме центъра трябваше веднага лекарите да влязат вътре, за да са спокойни бежанците, че затварянето е именно заради това", разкритикува той.

Депутатът смята, че присъствието на премиера в оставка Бойко Борисов в Харманли е довело до успокоение на напрежението в центъра.

Въпреки всичко Цветанов успокои, че към момента няма заплаха от терористични актове у нас по данни на службите.

"Имаме променяща се среда на сигурност, което означава, че трябва да сме много внимателни и бдителни към онова, което се случва около нас", предупреди все пак той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В медията на един мн обвит в мас човек и дружка на тия милиционерчета се твърди, че Цветан Василев ги организирал бунтовете за да дестабилизира страната, даже заплашват, че щяло да стане гражданска война, ест. коментарите не са разрешени :D Това е милиционери, бивши агенти на ДС без капчица мозък да застанат на чело на цяла държава и да окупират всички важни постове, другият път пак гласувайте за бивши комунисти и мутри да се оправите окончателно.
38
2
 
18
 
! Отговори
Край преди 7 години
И с физкултурниците - полицай също трябва да сме много внимателни - власт на такива не трябва да се дава.
37
0
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
На Цвинокио и Тиквун все някой друг им е виновен...
36
1
 
29
 
! Отговори
what the cvuk преди 7 години
Този екземпляр е загрижен единствено и само за финансовото си благосъстояние!!! Нещстни евроге*ски клакьори!!!
35
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не пред Харманли, а пред Европарламента трябва да се съберат футболните агитки на цяла Европа.Стига експерименти със 150 милиона човека!
34
0
 
38
 
! Отговори
we преди 7 години
Абе господин Цветанов много загрижен станахте за бежанците! Защо не им дадете право да гласуват на изборите?!
33
0
 
27
 
! Отговори
куката преди 7 години
Странно, МВР има ли министър /макар и в оставка/? Оправдава се, че на още 3 места имало бунтове! Каква е връзката м/у бунта в Харманли и останалите, имало било интернет. Ами има, ползвайте го и вие, не само за подслушване на политичиските си опоненти!
32
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безумното самочувствие и некомпетентност на еврочиновниците са виновни за нарастващото напрежение в ЕС.Икономическите емигранти са само част от неадекватната европейска политика.Наши инженери, лекари, зъботехници работят като електрокаристи, кранисти, социални работници в Западна Европа.Някой дава ли си сметка, че нито един от емигранти от Азия и Африка не може да стъпи на малкия пръст на източноевропейски работник?
31
2
 
39
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Цветанов от тебе отдавна трябва да започне прокуратурата...
30
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая сутрин по телевизията Тиквата гледаше като нас*ано дете майка си и пак обвиняваше че други са му таковали у гащите!
29
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратура трябва да почне от ОБЩИНАТА И ОТ ПОДСТРЕКАТЕЛИТЕ ДО ПЕРСОНАЛА НА ЛАГЕРА
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ТИЯ БЕЖАНСКИ ЛАТЕРИ СЕ КРАДЕ ОТ ПАРИТЕ НА ЕВРОПА: ХРАНАТА, ОБСЛУЖВАНЕ , АМИНИСТРАЦИЯ. СЛАБ КОНТРОЛ
27
3
 
30
 
! Отговори
СТИГА..... преди 7 години
СТИГА ЛЪЖИ Г-Н ЦВ.ЦВ. А ВИЕ КАКВО ПОДСИГУРИХТЕ НА ТИЯ ХОРА???БЕЗ ТОПЛА ВОДА С ЕДНО ОДЕЯЛО В ТАЗИ ЗИМА КАК Я МИСЛИТЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ КОИТО ЕП ВИ ОТПУСКА ЗА БЕЖАНЦИТЕ??? И ЗАЩО СЕ СЪГЛАСИХТЕ ДА ДОЙДАТ ТОЛКОВА МНОГО БЕЖАНЦИ??? И СЕГА ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА ВИ ЗАПОЧНЕ ЕДИН ПО ЕДИН И ДА ВИ РАЗНИЩЕ ДА ВИДИМ КАКВО ОЩЕ ИМА?????
26
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този защо не е в затвора ?
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, миналото се обажда.
24
0
 
17
 
! Отговори
PD преди 7 години
Проблемите с мигрантите, не са политически. И понеже политическия елит обикновенно се чуди как да отхапе по голямо парче от държавната баница, в моменти като този, е добре да се укроти, за да остави службите да работят в защита на държавата.И всякакви политки извън общоевропеските, ще ни оставят сами в много бурно море. А за промяна на европейските политики, вместо да ланкат по нашите медии, да задействат всички сили за въздействие върху европарламента.
23
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ ПЪК ЗАЩО СИ МИСЛЯ ЧЕ ТИКВАТА Е ВИНОВНА ЗА ЗУЛУМИНЕ НА НАШЕСТВЕНИЦИТЕ!ТИКВАТА ВЗЕ 200 МИЛИОНА ЕВРО ДА ГИ РАЗСЕЛВА В БЪЛГАРИЯ..ЧЕ МАЛКО СА НИ НАШЕНСКИТЕ ДИВИ ПЛЕМЕНА!И С ТЕЗ ДИВАЦИ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО ТУКА!
22
1
 
35
 
! Отговори
тука има нещо преди 7 години
Изказвания като това само ще накарат повече хора да гласуват за патриотите. Да не би пък да се натяга на меркелистите и да се гласи за наследник на Баце
21
0
 
33
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Диалогични? Как се провежда диалог с хора изповядващи Джихад и Интифада? Повече от очевидно е, че тези хора се командват отвън. Дори Борисов спомена, че афганистанците са били онези които не са искали да тръгнат на безредици. Диалог с анархист не се прави. Те не спазват правила и норми. Само изолацията върши работа. За да не заразяват другите, които поне цивилизовано се опитват да останат.
20
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В интерес на истината добре че стана този бунт за да може вече тотално да се види и да стане ясно на хората какви мишоци са ГЕРБ, представям си ако тези терористи са с оръжия сигурно пак трябва да сме диалогични, толерантни, да им дадем колите си, жените си и да ги питаме дали не искат още нещо?