Борисов награден от Орбан с престижна унгарска награда

Орбан: Съдбата на Европа отново се решава на великата карта на България
30 ное 2016 17:18, Елка Василева
77
Борисов награден от Орбан с престижна унгарска награда
Снимка: Правителствена пресслужба

На тържествена церемония в парламента в Будапеща министър-председателят Бойко Борисов бе удостоен с Големия кръст за граждански заслуги. Наградата, връчена му от премиера Виктор Орбан, е една от най-престижните, която може да се дава от унгарската държава, съобщи правителствената пресслужба.

"Това отличие е едновременно знак за хилядолетната дружба между българите и унгарците и е уважение към един изключителен политически път. Това отличие е свидетелство и за това, че българите, начело с министър-председателя, застават не само зад България и не само подкрепят сигурността на Унгария, а защитават цяла Европа. И те не са задължени за това от договори, а от своята история и от своите християнски ценности. Съдбата на Европа отново се решава на великата карта на България", каза унгарският премиер на церемонията.

Още по темата

"Чест е за мен да съм тук да получа тази награда. Тя не е за мен лично, а за усилията на цялото правителство, на българските граничари, военни, за всички, които денонощно бдят за сигурността на цяла Европа. Мога да ви уверя, че в България в мое лице, в лицето на всички, които ми вярват, ще направим всичко необходимо тази защита, не само на българската граница, да продължи, както да продължи и борбата с престъпността, контрабандата, корупцията – всичко, което трови нашите държави", заяви Борисов.

"Още веднъж благодаря, че в такъв момент с вашата оценка стимулирате всички, които са приели това за кауза и изпълняват всичките си ангажименти към Европа. Приемам го от името на всички тях", каза министър-председателят.

По време на церемонията Виктор Орбан подчерта приятелството между България и Унгария, което определи като ценно. "За нас, унгарците, винаги е било добре да знаем и да чувстваме, че на Балканския полуостров има един народ, чиято историческа съдба е сходна с нашата и който разбира нашето мислене и нашите действия. Това е ценно приятелство. Особено е ценно е сега, когато Европа се държи сякаш нищо не е научила и всичко е забравила от последните столетия", посочи той.

По думите му днес отново трябва да се защитават външните граници на Европа и "тази задача трябва да бъде изпълнена от тези, които имат не само дългогодишна история, но и дългогодишна памет".

Има такива исторически грешки, които не могат да бъдат поправени. Затова се стремим всичките ни решения да бъдат в полза на националните ни интереси. Само така можем да защитим себе си, само така можем да защитим Европа. Затова за нас, унгарците, е радост и гордост, че удостояваме премиера на България Бойко Борисов с отличието, подчерта министър-председателят Виктор Орбан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
6
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
До ВасилевСкрий се бе, oлигoфpeн
28
1
 
13
 
! Отговори
PD преди 7 години
Това на което не се обръща внимание, е че в сърцето на европа, държавата на централните арии, Унгария благодари на България /Светлата южната ария/. И ако в представите на сегашната европа, българите сме тъмен субект, то тона който задават централните арии, ще де чува все повече. А те ни благодарят, не защото сме гръмогласни като тях, защото даваме това което по географски причини е редна да направим за общото благо на новите ни приятели. Така е постъпил и Тервел и също получи признание.
27
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орбан явно съвсем си нема на хабер, с кого си има работа.
26
8
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до $ранжатаКолко пъти трябва да ти се казва ,че любимата ти тиква е комунист до мозъка на костите и още не си е върнал партийната книжка.
25
4
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Ние сме братовчеди с унгарците по прабългарска линия и братовчеди и със славяните по славянска линия. След разделяне на прабългарските орди на три едната идва в сегашна България,другата орда отива в сегашна Унгария и третата в сегашна Германия.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Селянина" Василев май обръща палачинката. На ред е Странджата.
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Награден с ГОЛЕМИЯ ТИКВЕН МЕДАЛ !
22
6
 
15
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Дано ордена "Голям кръст" е с лента. Това ще е по ценно за Бойко. Обикновено такива държавни награди се дават при раздяла. Сигурно Орбан разбира от политика. Който познава нравите на западняците (а Унгария си е западна държава открай време), знае че те са перфектни дипломати. Ще те похвалят публично и ще те отсвирят тихомълком.
21
4
 
15
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Наградената тиква разбрали за 3000 ловци на емигранти в Унгария които започват да ловят скакалците и да ги връщат по бързата процедура или при нас всичко е "наред" и ще си я караме по старому.
20
9
 
14
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Бати Бойко заслужава медал-Бягане от отговорност и проблеми,спасява се Мутрата обиден, чехората не са гласували за него!Сега и да иска , никога няма дагласувам за ГЕРБ, ако ми гонатрапват пак за премиер!Доверие се гради с години и самоедна постъпка е достатъчна да него подкрепя!!!!Велики и всемогъщи саеврейскочефутските корпорации ибанки!!!Агент Лиъм Уудс!ЦРУ!!!
19
3
 
9
 
! Отговори
Поканен от Меркел преди 7 години
Само да поправя,че последния български цар от Второ българско царство е Иван Срацимир,владетел на Видинското царство до 1396 г.Бил е бая фурнаджийска лопата-доста години васал на султан Мурад I,след това при кръстоносния поход на Сигизмунд си спомня че е християнин и минава на тяхна страна,но Баязид,за съжаление,си довършва историческата задача,разбива кръстоносците,пленява Видин и заточва Срацимир някъде по Анадола най-вероятно.
18
4
 
21
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Щом почнаха наградите значи ще си ходи.
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Язък, Орбан ми падна в очите! Така ли се дава най голямото отличие на сулю и пулю! Но, явно са го подвели съветниците му! язък
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин нямали да награди някой от България. Например Румен Овчаров.
15
2
 
8
 
! Отговори
до 23 неграмотния преди 7 години
А цар Соломон?! Невежи позитански ***!
14
0
 
10
 
! Отговори
7 преди 7 години
И сто минуса не правят лъжа от истината.
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЛАСУВАМ ЗА ВСЕКИ КОЙТО Е ОЦЕНЕН НА ЗАПАД. НАГРАДИТЕ СЕ ДАВАТ ОБЕКТИВНО.
12
4
 
12
 
! Отговори
още по-замислен преди 7 години
Това за жената на Иван Асен II и синът ми го знае, още е в учебниците по история.Но какво, по дяволите, имат връзките на кралските семейства с дружбата между държавите ????По-тази логика всички европейски народи , че и Русия даже, трябва да сме братя ?
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Втората жена на Иван Александър е еврейката Сара.Затова нейният син и последен български цар на второто ни царство Иван Шишман е евреин според еврейските закони.
10
0
 
4
 
! Отговори
Anonimnik преди 7 години
До inatutИван Асен 2