Ще вземе ли РБ мандата? Да или не - ключът е в ГЕРБ!

В ДБГ: Скептични сме, но сме длъжни да отговорим на президента
3 дек 2016 12:27,
82
Ще вземе ли РБ мандата? Да или не - ключът е в ГЕРБ!
Снимка: архив "Булфото"

Реформаторите ще опитат да отговорят на призива на президента за повече усилия в опитите за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Според тях обаче отговорът на въпроса ще има ли нов кабинет в 43 Народно събрание зависи само от ГЕРБ.

Това стана ясно от думите на депутата от Реформаторския блок Димитър Делчев, който е от партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите".

Още по темата

"Ние от ДБГ сме скептични че може да се състави кабинет в този парламент. Но сме длъжни да отговорим на призива на президента и да проведем среща с ГЕРБ", каза той пред bTV.

Още вчера реформаторите решиха да търсят разговори с ГЕРБ, за да разберат има ли мнозинство за нова изпълнителна власт, въпреки че партията на Бойко Борисов вече обяви, че не вижда такова.

"Изходът може да намерят само ГЕРБ", каза Делчев. Той допълни и че отговорността за съставяне на кабинет в този парламент е на ГЕРБ.

Реформаторът обясни и че ако РБ и ГЕРБ се споразумеят да кабинет, условието на ДБГ ще е приемане на антикорупционния закон на Меглена Кунева и промени в сферата на образованието.

"Политиките се важни. А да се създава кабинет само и само за участие във властта - няма да участваме в такъв филм", каза още Димитър Делчев.

Коментарът му идва няколко часа след като президентът Росен Плевнелиев обяви, че обмисля да даде третия управленски мандат на Реформаторския блок.

Той не залагал на Патриотите, защото не можел да си позволи да даде властта на хора, които слагат под въпрос ориентацията на България към ЕС и НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ръбатите ще вземат мандата, естествено, но правителство ще съставят на КУКУВО лято!
42
0
 
17
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Тия не могат да се разберат помежду си,правителство ще правят...А и откъде ще намерят още 15 депутати не е много ясно.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези още леи не са с раирани дрехи и зад решетките ?
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли още кой да вярва на тези ***?Разграбиха България и още им се ще да ги плюят от всякаде.НО СЛАДКА РАБОТА Е ВЛАСТА И НАЙ ВЕЧЕ ДА СДИ СТОЯТ НА ТОПЛИЧКО В ПАРЛАМЕНТА.С МИСЛИ ПО СОБСТВЕНИЯ БИЗНЕС.......
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gerb shte skloni i ramazan shte gi opliue pak,vuprosut e do kolko shte produlji drujbata...ako Kuneva povejda horoto ,moje da e dobre
38
0
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
До ВасилевШегуваш се, нали ?
37
0
 
17
 
! Отговори
И ваща мама също преди 7 години
Де, януарски протести, де !
36
1
 
21
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Перфектни са за затвора ....
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Длъжни сте да не отървете кокала! Ама герб го оглозга старателно! А вие ще оперете пешкира на Народния съд, заради тиквата.
34
1
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ненаядени наглеци тия от снимката до един са за панделата.
33
2
 
14
 
! Отговори
35 преди 7 години
С такива разсъждения далеч не се стига. Но продължавайте в същия дух, както се пееше в една песен - вашите думи ме направиха това, което съм. Дерзайте! :)
32
0
 
17
 
! Отговори
321 преди 7 години
Гьобелс ако беше жив сега щеше да се разплаче от гордост от това докъде са стигнали верните му последователи!
31
0
 
20
 
! Отговори
До 35 преди 7 години
Цветанов, ти ли си??
30
1
 
27
 
! Отговори
Idelist преди 7 години
Какви хубавци.Най-алчните и корумпирани министри, на мафиота Буда. Москов го няма, сугурно е в завода за ваксини. Буда, вчера се показа в истиския си образ с кожения си шлифер, липсваше му само розата на ревера и една котка а я гали - Дон Карлоне, се рзпореждаше с държавното имущество точно като мафиотски бос. Отвратително, но тези на снимката са подолни и от него. Никога да не се върнат на власт!
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички богаташи са мошеници!!! Това за кадърността, честността и трудолюбието го разправяй по селските вечеринки!Хората вече не са прости и виждат за какво става въпрос!!
28
2
 
26
 
! Отговори
До 35 преди 7 години
ДГД брат! Бегай в Мола да си показваш дрехите и богатството!
27
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 28По-голяма глупост не бях чел, брат. Това, че вие сте некадърни и не можете да си управлявате живота, не означава, че аз, със собствени усилия, не живея добре. Избивайте си комплексите на друго място. Пак повтарям, не коментирам мутри и мошеници, а кадърни хора, които с честен труд са постигнали успех. Да, дори в България. Комплексари сте и това ви е целият проблем. Истината боли и знам, че ще ми нацъкате минусите, но к'во ми дреме. Аз съм доволен от живота си. Оправете си вашия.
26
0
 
23
 
! Отговори
Друго им трябва преди 7 години
Тия не са за мандат, ама никак. Друго трябва за тях. Тия са за строг тъмничен затвор доживот без право на замяна, с конфискация на заграбеното и много милиарди, които трябва да ни платят компенсация за престъпленията, извършени с наглост, безочие и българомразие!
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изумен съм за Кунева кой още гласува и кой пуска глас за тази.....каквото и да кажа ще е малко за нея! Дори " предател" да й кажа е малко!
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия са саботажници на България, Нанчев, Кунева, Лугарски, сички са платени от глобалистите, от бюджетите на някои генерали от вън и са като искрички които имат кратък живот, но искат и постоянно се опитват да подпалят България.