Очаквано: Борисов върна мандата, ГЕРБ няма да прави кабинет

Премиерът в оставка и Цветанов останаха на разговор с Плевнелиев
Обновена: 2 дек 2016 11:19 | 2 дек 2016 11:05, Веселина Йорданова
66
Очаквано: Борисов върна мандата, ГЕРБ няма да прави кабинет
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Президентът Росен Плевнелиев връчи мандат за съставяне на правителство на премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата
Очаквано Борисов го върна, както вече даде заявка.

"Да не объркаме папките", пошегува се премиерът в оставка преди връчването на мандата. В президентството той беше придружен от заместника си Цветан Цветанов.

По протокол президентът Росен Плевнелиев попита дали ГЕРБ е определила кандидат за министър-председател и получи партийното решение това да е Борисов. След това държавният глава връчи мандата на Борисов и веднага получи писмения отказ на настоящия премиер в оставка, с който той посочва, че няма да предлага структура и състав на Министерски съвет и връща получения мандат.

След края на процедурата по Конституция Борисов и Цветанов разговаряха за кратко с Плевнелиев.

ГЕРБ получава първа проучвателен мандат като най-голямата партия в 43-то НС. След нея мандат ще получи БСП, като социалистите също се обявиха твърдо за предсрочни избори и дори харесаха датата 26 март за тях.

Третият мандат президентът вече обяви, че ще връчи на партията, която според него има най-големи шансове да сформира Министерски съвет в рамките на този парламент. Най-голямо желание за това демонстрират от Патриотичния фронт. Вариантът ГЕРБ да ги подкрепи за такъв опит обаче отпадна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Кметот на Симитли преди 7 години
ГЕРБ отиват на бунището на историята като СДС, НДСВ и много други /никой не ги помни/. Плъховете напускат потъващия кораб на ГЕРБ-ерастите!!! Сега предстои Мента Стоянова да започне работа като продавачка в магазин за дрехи ВТОРА употреба, Тетка Цацева ще продава боза и баклава в барчето на централата на ПП Роми ГЕРБ, а славния Манушев ще работи като пазач на открит автопаркинг в покрайнините на Варна!!! За останалите ще се грижи Бай Ставри - надзирател, строг но справедлив!!!
58
1
 
4
 
! Отговори
nie преди 7 години
20- те милярда ги изтегли Тройната коалиция. Сега само се обслужват главниците с теглене на нови заеми. Информацията я има в сайта на БНБ хронологично
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен. преди 7 години
Аве хубаво е, че е върнал мандата така са решили така да е. Ама онова чучоло защо още утре не връчи на следващата или по следващата партия, а трябва да чака 1 седмица. Така е били по Конст. - вижте закон за чудо и приказ . Ако връчи на следващата ще му се сърди ли някой. Това е шикалкавене и време за крадене. Защо хвърлиха в тоалетната исканото от народа референдум за субсидиите . Това управници ли са? Нито един в следващ ия парламент.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо си играете на"дайми куклата, на ти парцалите" и избори до дупка? На народа му омръзнаха тези управници,които не се съобразяват и с референдоми? Факт е партийната собсидия пак от 11 лв.ГЕРБ не разбира ли ,че вече е в невидение като НДСВ...нИКОГА ПО ВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА М Р Ъ С Н И Ц И....
55
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До 58 ..И аз съм началник! И ще ти кажа, че точно, защото съм началник, нямам излишно време за празни приказки. Ти откъде го намираш това време, не знам. Ти си знаеш. Но...пишете си, на мен лично не ми пречите. Айде, останете си със здраве и с приказките! :)
54
2
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Палячото ББорисов днес се обяснява що си сменял мнението поне по три /3ри/ пъти дневно. А то е: дъродещият непрестанно с многомимически изражения на лицето си казвал всичко, *** медиите вземали хипотезите за тези! : )) Следващият път си изберете пак Клоунът на ЕС /брюксилсите зелки/ нема да ви е скучно! :))) пп. Сега чакам дали Плевньо /продължението на ББ - и двамата клоуни/ ще посмее да посочи патриотите за съставяне на правителство! Не, друго но *** от ЕНП /Дол/ са против патриотите!
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НаблюдателАми работим, но с ум.Като имам работници, защо и аз да блъскам?!
52
12
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Като чета коментарите тук, имам усещането, че които не харесват Борисов, не са много работливи. Докато някои работят, други пишат по форумите. Що не работите, бе хора?! Забелязва се, че липсват положителни коментари за ГЕРБ, а пък толкова много гласуват за тях. Къде са тези хора - ами не получават пари да плюят тук. Сега може да лайквате отрицателно ;)
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей до кои картини са се снимали, големи родолюбци ша знаеш. Затова искат да ги заличат от учебниците по история, нали бяха терористи според американският посланик.
50
1
 
14
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ГРОБАРИТЕ БИЛИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАРТИЯ!? ДА НО ЗА ПОСЛЕДНО, ЗАЩОТО ГИ ЧАКА СЪДБАТА НА НДСВ.
49
15
 
4
 
! Отговори
wasilew преди 7 години
Бойко е мъж,за разлика от всички останали ***!
48
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ГЕРБ бяха крали ... БСП и ДПС, Радан и Костов щяха да вдигнат вой до небесата, но си траят щото всички ще видят че парите са за плащане на даллаверите на комунисти и депесари.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е така,да излита към Хераково.
46
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 7 години
До бай иван,той може да се изпърди,но ти едва ли,като ти е вътре.
45
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А 20-те милиарда заем, изтеглен от ГЕРБ-аджиите кога ще бъде върнат?
44
8
 
4
 
! Отговори
Bat Petko преди 7 години
До РадостинРадуковТи предлагаш ли алтернатива, щото "Корнелия+Доган" не ми харесва ?
43
14
 
2
 
! Отговори
Bat Petko преди 7 години
До 26Ало, кой те е учил на правопис, Корнелия ли ? Толкова грешки само нает от БСП може да направи
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли гледат толкова съсредоточени тримата апостоли на снимката?
41
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 22 млрд се покриха загубите, заемите и дълговете оставени от БСП и ДПС за държавата...
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво стана с 22 та милиарда заеми ? Къде са мангизите ?