Кунева подхожда "човешки" към третия мандат, взима го, пък...

"Да си види какво не можем да направим и какви са следващите стъпки"
76
Кунева подхожда "човешки" към третия мандат, взима го, пък...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Реформаторския блок би приел третия мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент, ако президентът Росен Плевнелиев го предложи на коалицията. Това заяви вицепремирът и просветен министър в оставка Меглена Кунева.

Още по темата
Според нея не е уместно, когато се предлага един мандат на политическа сила, тя да го върне.

"Да обърнеш гръб в момента на една институция, като президентската, е дълбоко некултурно политически, а и човешки", отсече тя.

Кунева заяви, че в РБ имат различни мнения, но не става въпрос за участие на блока в друго правителство.

"Няма да се включим в изпълнителната власт", допълни Кунева. Не може след като си подал оставка, някой от министрите да влезе в нов кабинет, каза още тя.

В петък президентът връчи мандат за кабинет в 43-ото НС на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той го върна още тогава. Сега предстои Плевнелиев да връчи мандата на БСП, но председателят на партията Корнелия Нинова вече обяви, че от столетницата ще го върнат и настояват за предсрочни парламентарни избори в първите дни на пролетта.

По Конституция в такава ситуация държавният глава трябва да връчи трети мандат на парламентарно представена формация по свой избор, като той даде заявка, че най-вероятно изборът му ще се спре на РБ.

Според Кунева президентът е казал нещо, за което си струва да се издържат много упреци.

"А това, което той каза и което за мен остава основно, е че РБ е една отговорна, проевропейска партия, свързана с атлантическите ценности", посочи Кунева.

"Тъкмо заради това си струва да направим крачка преди да ни е връчен мандатът, дори под условие дали ще бъде връчен, да направим това, което се прави във всички културни европейски държави - да имаме културен политически разговор и да си види какво сме направили, какво не можем да направим и какви са следващите стъпки", каза Меглена Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
9
 
! Отговори
Тъп, та тъп преди 7 години
Е, това вече е извън пътя... Каква е тази леля, Боже, Боже, какви още финтове и пируети е съгласна да направи, само и само да заеме някакъв пост във властта без значение с коя партия или коалиция. Тази и с дявола ще се коалира, стига да е във властта. Изобщо не се интересува нито от България, нито от съдбата на българите, като една бивша еврокомисарка. От един калъп са се пръкнали. Повръща ми се...
49
1
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Тази женица е на път да загуби и последния си избирател. За да получи подкрепа от ГЕРБ, правителството трябва да е послушно на Борисов, а без ГЕРБ, просто нямат правителство, но всички негативи на подобно управление ще са за сметка само на РБ. ГЕРБ, БСП и ДПС реформи не искат, следователно такива няма да има, а Мадам Йес ще казва : Йес, йес, йееееес ...Наивност, глупост или наивност до глупост ... или просто ред в CV-то.
48
1
 
20
 
! Отговори
Пеевски.. Кунева... преди 7 години
Така.. Срещу Пеевски преди 2 години много хора излязоха на протест. Ама тази си мисля е доста по-опасна и ВРЕДОНОСНА... Доказала го е - най-ниските субсидии в ЕС за земеделие (10 пъти по-ниски от тези в Холандия), затворени реактори на АЕЦ Козлодуй.. Тази на дребно не си играе. За 10 сребърника ще ни продаде. Интересното е, че не я е срам! Брей.
47
1
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тия си го търсят и за Коледа може да хапнат бахура на народа му е писнало и само кривоустата му трябва за да изперка съвсем и да хване тоягата май наистина ще си имаме "весела Коледа".
46
2
 
20
 
! Отговори
ДАЕШ преди 7 години
Пред Кунева, предпочитам в Ислямска държава (където и да е тази територия).
45
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ние знаем, че можеш да поемеш цялата отговорност, а и не само ... ние знаем, че ти си силна в поемането, после плюеш и продължавашние знаем на какво са сподобни леките жени
44
1
 
34
 
! Отговори
АЛЧНА преди 7 години
Тая за пари и мюфтия е готова да стане.....
43
4
 
24
 
! Отговори
Фирма НАР ООД преди 7 години
Фирма НАР ООД ще предостави безплатно ЛАДА за държавни цели на министър председателя Бойко Борисов.Г-н. Мин. председател, благодарим Ви, че избрахте да смените своя автомобил за 500 хил. лв. с нашата Лада. Моля, след като спечелите изборите и станете отново министър заповядайте в нашия офис , за да получите ключовете на автомобила. Ако не станете министър, пак елате и ще Ви дадем едни ключодържатели и един специален ключ , с който може да отключите тоалетната в нашия автосервиз.
42
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая жена никога нищо ли не отказва....по човешки)))
41
1
 
49
 
! Отговори
NACO преди 7 години
НИКОЙ в България НЕ я иска,а ТЯ все се БУТА?!
40
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми как, ще вземат мандата, само за да не го обидят човека, да не му скършат хатъра, да не го засегнат - заради едната човещина ще се жертват, дето се вика...
39
1
 
45
 
! Отговори
КРАСИМИР ИВАНЧЕВ преди 7 години
ЕТО КАК ЩЕ СТАНЕ И ПРЕМИЕР ТАЗИ ПРЕДАТЕЛКА.САМО АКО ВЗЕМЕ МАНДАТА ВСИЧКИ ДА ИЗЛИЗАМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ.НЕКА НЕ ПОЗВОЛИМ ДА НИ УПРАВЛЯВА ГОСПОЖА ЙЕС.
38
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази ще ни закопае, не за 30 сребърника, а за 3 ще ни вкара в земята!
37
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отврат! Гнус! Гняв!
36
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то човещинка, дето вика Бай ***, кво да ги праиш...
35
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да обърнеш гръб в момента на една институция, като президентската, е дълбоко некултурно политически, а и човешки", отсече тя. Значи ГЕРБ са некултурни - това не е ли свръх нахалство, след като те ти търпяха некадърностите и белите които нанесе на образованието.
34
2
 
74
 
! Отговори
анти преди 7 години
това вече е прекалено - до кога ще ги търпиме да се подиграват с нас
33
1
 
56
 
! Отговори
ЦСКА преди 7 години
Да го взема ! Целият да го поеме ...
32
1
 
67
 
! Отговори
Българка преди 7 години
с камъни и дърве всинца да прогониме начело с тая никаква продажница кунева - мунева - срам и позор и алчност за власт
31
1
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Щом го говори пред журналистите значи има нещо -някакви договорки я с президента ,я с Борисов.Но с 10 депутата правителство да правиш -безумие.Станаха шутовете на това НС,не го ли проумяват.