Радев в готовност за служебен кабинет

Новоизбраният президент поиска избори най-късно в началото на април
17 дек 2016 14:35, Красимир Ангелов
77
Радев в готовност за служебен кабинет
Снимка: Reuters

За избори най-късно в началото на април се обяви новоизбраният президент на България Румен Радев.

Вотът трябва да се проведе възможно най-бързо и по нов изборен закон, който е очакван от хората. И ако този закон не бъде добър, той може да заложи мини в следващия парламент”, подчерта бившият ръководител на родните ВВС в предаването "Годината" на Дарик радио.

Още по темата
Радев подчерта, че председателството ни на съвета на ЕС чука на вратата, а "това политическо безвремение в момента нанася своите вреди на това председателство". Всеки ден загубен е от значение, заяви новоизбраният президент.

Той подчерта, че в момента топката е в ръцете на парламентарните партии и очаква да се намери разумно решение.

"Хората очакват да се прави политика, която да решава техните проблеми", посочи още Радев, като изрази мнение, че референдумът е наказал високомерието на политиците. Според него хората искат във властта личности с ясни ангажименти, а не такива, които да се покриват зад партийните листи.

Бъдещият президент се обяви в подкрепа на мажоритарен вот у нас, но уточни, че най-добрият вариант е смесена система. Мажоритарният вот трябва да се въведе по един разумен начин, като се видят възможните рискове. Трябва да направим това, което е най-добро за нас и да минимизираме рисковете, посочи още той.

По негови думи най-важното в новата избирателна система е районирането на страната. Той прогнозира, че този процес ще отнеме време заради организацията и потенциалните спорове.

Радев изрази мнение, че премиерът Бойко Борисов не е имал основателна причина да подаде оставка след президентския вот. "Уважавам все пак неговото решение", отбеляза бившият шеф на ВВС.

В отговор на въпрос Радев призна, че работи по вариант за служебен кабинет и има готовност да назначи такъв, ако се наложи. "За мен са важни личностите и тяхната експертиза, както и техните приоритети", посочи новоизбраният български президент.

Той отговори и на критиките, че е присъствал на мястото на трагедията в Хитрино, но не и на Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента Росен Плевнелиев. Радев заяви, че президентът трябва да бъде при хората, при тези които страдат и са в шок от това, което ги е сполетяло.

"Ходих в болницата в Шумен, срещнах се с ранените. На консултативния съвет не отидох, защото не е добре да се смесват неформални с формални задължения. Няма как при положение, че не съм поел поста, да се намесвам в решенията и бях прав, защото няма как президентът да стане гарант на този политически театър", коментира Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да може да прочете имената на министрите без да срича като Олигарски. Дано да се упражни предварително. То е ясно, че този човек не може да предложи когото и да било. Мис Пиги ги е подредила според партийните заслуги. Но молко остана, ще видим. Само народът да не излезе на улицата с въпроса"Кой?"
41
10
 
13
 
! Отговори
боян преди 7 години
ооооо изпълзя ли от дупката ве дезертьорче вмирисанодезертирал от семейството си, дезертирал от армията, сега държавата ли ше оправяш ве ПОМИО
40
10
 
15
 
! Отговори
Готови за кабинет? преди 7 години
Корна от село Крушовица откога се облизва, горката ...Но продължавам да се чудя, коя глава роди името Корнелия в село Крушовица, Врачанско? Сигурно бабата на Корнелия се е казвала Корна.
39
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЪРВОТО КОЕТО Е ВЪВ ФИНЛАНДИЯ ЛАПЛАНДИЯ ФИНИТЕ "СУОМИ" НЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ШВЕДИТЕ ,2.ШВЕЦИЯ Е ИМАЛА ОТ ПРЕДИ ДО КАТО НЕ СЕ СЪЮЗИЛИ ДВЕТЕ СТРАНИ 3.ТО КОЕТО Е ТИ ЗА КУНАТА НЯМАШ СИ НА ПОНЯТИЕ И НЯЯ ДА ИМАШ 4.ШВЕЦИЯ Е СВОБОДНА ТАКА КАКТО ПОЧТИ СКАНДИНАВИЯ НАРЕД ВЕКОВЕ ОТ ДЪНОТО НА ТВПЯТА ДЪРЖАВА.4.КАТО ЧУЕШ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ЕДИНСТВЕННАТА СТРАНА КОИТО ЩЕ СЕ ДОСЕТИМ СА ТЕ 5.ШВЕЦИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ВАЖНА РОЛЯ В 1 2 СВЕТОВНА ВОЙНА ДО КАГО ДРУГИТЕ СА ОКУПИРАНИ ОСТАНАЛА Е НЕУТРАЛНА И НАПРЕДНАЛА!!!
38
3
 
0
 
! Отговори
До 48 преди 7 години
АЙДЕ И ТИ ДА СИ ВЗЕМЕШ НЯКАКВО УСПОКОИТЕЛНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧЕ УМСТВЕННИЯТ ТИ БАГАЖ И ТОВА НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ ТИ ГОЛЯМ БЪЛГАРИН МНОГО РАЗБРАЛ И НА ТЕБ НЕЩО ХУБАВО ДА НЕ ТИ СЕ СЛУЧИ ДА ТИ ИЗВЕТРЕЕ КУХАТА *** ПОСЛЕ ДА НЯМА РЕВАНЕ
37
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политик на годината! Напълно заслужено! Пожелавам му преди всичко да е жив и здрав и да стане политик на десетилетието. Да оправдае доверието, което с ръка на сърцето ми казвам, че е авансово. Гласувал съм и на двата тура за него с надеждата , че ще донесе нещо заслужено ново на така изстрадалия мой народ.
36
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бре, колко бърза и той, и женорята около него!Махленски панаир!
35
15
 
4
 
! Отговори
Кърджалията до 39 преди 7 години
Именно за това говорим. В Кърджали също 95 % от населението е турско. Кажете ми една причина да не стане турска земя отново.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой се спотайва в тъмното на заден план.
33
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ген.Румен Радев е избран за политик на годината в анкетата на Дарик радио,където са били номинирани 23 души.Честито генерале!Заслужихте си признанието.За тези,които през цялото време злобееха,че бил "господин никой"ще кажа,че "г-н никой" ви сложи в малкия си джоб.Това е положението.
32
20
 
24
 
! Отговори
Няма проблем преди 7 години
Илиана Йотова е изготвила служебния кабинет, остава Радев да го прочете.
31
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей,кърджалията,в Крим 95% от населението са руснаци.Имаше референдум и те предпочетоха Русия.Като гледаме какво става в Украйна,едва ли са сбъркали.
30
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радо Шишарката и генерал Деси ще оправят България ама първо ще правят ремонт на резиденцията в Бояна! Деси е поръчала нови мебели и всякакви екстри за милиони левове, но не свои, а на народа разбира се!
29
8
 
16
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
За твое сведение чухме позицията на Решетников за случая и който е гледал интервюто му в шоуто на Слави е разбрал,че Решетников не е познавал ген.Радев.Напротив,попитал е Нинова имат ли кандидат и тя му е казала,че са се спряли на ген.Радев.Същото каза и Нинова.Всичко останало са спекулации на елементарни и злобни хора.Добре е,че руснака сложи край на това.А че е обиден на Нинова,да си се оправят,дали в съда,дали лично,тяхна си работа.
28
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аскьовски пъпеш!
27
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво ген.Радев!Един истински мъж с кратки,но точни анализи и препоръки.Без излишни и нищо незначещи думи,които слушаме всеки ден от кого ли не.Най-после избрахме правилния човек.Да се надяваме да не ни разочарова.
26
21
 
11
 
! Отговори
Кърджалия преди 7 години
Генерал Радев е справедлив, евала! За Крим каза, че щом народа е пожелал да е руски , така ще е. Ще разчитаме на неговата подкрепа при присъединяването на Кърджали към майка Турция. Имаме всички исторически и демографски предпоставки да го сторим. Скоро ще организираме и референдум за това.
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генералът при Подполковника: Генералът: Т-ш подполковник, на път за Москва видях руското знаме над Крим !Подполковникът: Молодец ! А от къде мина ?Генералът: През Украйна !Подполковникът: Е, това не трябваше да го казваш !
24
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Матряла е ***, добре ,че вече имаме читав Президент.
23
14
 
16
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Кой те пита дали си готов и за какво ? В моемнта си г-н НИКОЙ ! До февруари има много вода да изтече ! Анадъм ?