Картата на Слави: 231 депутати от BG, 3 от Турция, 1 от Англия...

Екипът на шоумена представи в парламента районирането за мажоритарния вот
21 дек 2016 15:44,
282
Картата на Слави: 231 депутати от BG, 3 от Турция, 1 от Англия...
Снимка: Dnes.bg

Карта на България, разделена на 231 едномандатни избирателни района, занесе в парламента екипът на Слави Трифонов. Заедно с нея хората на шоумена внесоха и карта на света, разделена на девет едномандатни избирателни района. 

Двете карти представляват районирането на 240 мандата, нужно, за да бъде прието мажритарното гласуване в два тура за депутати. Това е един от въпросите, по които Слави и Иницативният комитет за свикване на референдум питаха българите през ноември. Въвеждането на мажоритарния вот получи огромна подкрепа в допитването. 

Преди месец омбудсманът Мая Манолова предложи на парламента проект за промени в Изборния кодекс, с които да се отговори на вота в референдума. Преди седмица независимият депутат Георги Кадиев внесе промените в деловодството и те трябва да бъдат разгледани от депутатите. 

Картите с районирането, донесени в парламента от екипа на Слави, са приложение към промените, внесени от Манолова. Те са изработени от екип от Математическия факултет на СУ - доц. Митев, проф. Янев, а в чужбина - от проф. Гаврилов, Стефан Манов. 

От деветте района в света, в които сънародниците ни ще излъчат девет депутати в българския парламент, три ще са в Турция - 238, 239 и 240 едномандатен избирателен район.  

Според картата на Слави Франция, Италия, Малта, Швейцария, Белгия, Нидерландия и Люксембург ще излъчат депутат от 232 едномандатен избирателен район, обясни Тошко Хаджитодоров.   

Германия, Австрия, Скандинавсите страни - Дания, Швеция, Норвегия и Финладндия, ще излъчат депутат от 233 район.  

Испания, Португалия и Северна Африка - един депутат от 234 район. Още един ще бъде излъчен от Централна, Източна, Югоизточна Европа, страните от ОНД и Близкия изток, които ще са в 235 избирателен район. Свой депутат в българския парламент ще имат българите от Великобритания и Ирландия, обединени в 236 избирателен район. 237 район ще са Северна, Централна, Южна Америка,  Австралия и Океания, Източна и Югоизточна Азия, Централна и Южна Африка. 

На въпрос редно ли е една трета от депутатите от чужбина да са от Турция, Хаджитодоров отвърна, че голяма част от българските граждани са регистрирани там и това е факт.

Сценаристът на Слави обясни, че според районирането във всеки от 231-те района в България ще гласуват около 30 000 души. София ще е разделена на 49 района, което означава, че ще излъчи 49 депутата. Районирането е съобразено с последното преброяване и с гласуването по време на последните два национални избора, каза Хаджитодоров.  

Той беше категоричен, че депутатите имат достатъчно време, за да приемат промените в Изборния кодекс, с които да въведат мажоритарното гласуване. 

"Депутатите могат да намерят време за приемането, те са на работа след ваканцията, имат достатъчно време", каза той. 

Сценаристът припомни, че последния път парламентът промени Изборния кодекс два дни преди изборите. "Могат да работят и денонощно, ако искат. Както вие можете да работите през нощта, така и те могат да работят колкото трябва", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
9
 
! Отговори
123 преди 7 години
Този защо не внесе и предложението за 1 лев субсидия? Нима е по-сложно законодателно от районирането, което е направил?!
23
5
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
До анализаторТи пък какъв умник сииии! Страшенннн!
22
27
 
15
 
! Отговори
гп преди 7 години
Слави прави нещо за тази страна, въпреки че е имал възможност да емигрира 100 пъти досега. И не е от вчера, а поне последните 25 години, още от Каналето! Какво не му харесвате - точно характерът му го прави това, което е и той се опитва да помогне на вас, пллюещите, необразовани хора зад компютъра! Престанете да се въртите в кръг и направете нещо позитивно и градивно! Имате ли някаква идея колко много смелост, риск, любов и работа му коства това на Слави? Какво си мислите? Засрамете се малко
21
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не съм вярвал, че България ще стигне дотук и ще пропадне толкова много - един неграмотен, чалгаджийски, учиндолски селинджър да ни командва и да ни прави политическата система. Позор!
20
10
 
19
 
! Отговори
къш преди 7 години
Каквото и да предлага този калпазанин е ясно ,че е *** .
19
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави е поредният слуга на статуквото. Поредният, излязъл от недрата на ьТВ, след Бареков. Явно си им е люпилня там и имат добър ментор.И ще е поредният, уредил се с евродепутатско място и добри парички (не, че си няма, ама колкото повече - толкова повече)
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата и Парламента правят шоу , а шоумените правят Конституция!
17
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де ,ние не се ли борихме депутатите да се намалян на 120 ? Тоя кви сметки за 240 си прави пак ?
16
14
 
28
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
клакьорите му сценаристчета на плешивия сега са наредени под строй и се избиват да го защитават и цъкат минуси на тези които са прогледнали какъв плешив тиквoч и продажник е славуца
15
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече окончателно, категорично и непоколебима се убедих, че всичко е един цирк и изобщо нема смисъл да се ядосваме.Изборите са пърен фарс, въобще не се чувствам виновен че не гласувам , даже напротив.Смятам твърдо да се придържам към аполитичната си гледна точка. Аз и отдавна не гледам телевизия, камо ли славчо, но ей го на, пак ми се навира в полезрението.НЕ!Районирал света, а Космоса? Викни Карл Сейгън да ти помага.
14
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички герберасти са се строили да оплюват Трифонов.Мъчно им е, че ще се разделят с държавната хранилка, от която бозаха 8 години.Най-после ще бъдат изритани и ще дойда честни и достойни хора, които милеят за България и които съгражданите им познават, а не такива спуснати от ЦК на ГЕРБ.
13
5
 
24
 
! Отговори
123 преди 7 години
Всички, които пишат коментарите по-долу, замисляли ли са се, че не е необходимо просто да стоиш и да бълваш злост на клавиатурата, а могат да станат и да направят нещо по-полезно за Родината си!!! Злобари, направете вие нещо, но то и без това нищо не става от вас, затова само си пишете и плюете другите!!!
12
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а аз се чудех защо никога не правеше скечове против ДПС и никога не имитираше ахмед доган - турска *** плешива, да го изгоним от Родината !
11
5
 
26
 
! Отговори
Китов преди 7 години
Съдебна система нямаме, какви са тези карти? Браво за ентусиазма, но ние нямаме разследващи органи и съдилища, които да натикат ***, който ограби и продължава да граби родината в затвора. Ако това не е национален приоритет, каквито и карти да правите, ще си останем ориенталското блато, което сме в момента.
10
21
 
28
 
! Отговори
Честито преди 7 години
Поздравления за всички дето слушат един *** чалгар !!!! Да си ви честити 3-та дупетати от турция ..... Предполагам следващият му референдум ще е да отцепим ли част от Българаия и да я дадем на Ердоган !!!! Айнщайн е казал "има две безгранични неща Вселената и човешката глупост като за първото не съм сигурен" е ние го доказахме напълно !!!!!
9
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Слави. Трябва някой да буди този заспал народ, който го стрижат, доят и еВат 27 години вече.
8
5
 
14
 
! Отговори
гошко преди 7 години
Районирането е НАЙ-ВАЖНОТО РЕШЕНИЕ за да избегнем МАЛЦИНСТВОТО да властва над МНОЗИНСТВОТО. Ако дадено малцинство е в един район, то ще излъчи един представител. Ако дадено малцинствто се раздели в 5 малки района, но представлява по 20% от всеки от тези 5 малки района, най-вероятно (с твърд електорат от 20% а другите гласове на мнозинството ще са разпределени между много партии с по 10-15%) те ще излъчат 5 попебителя и 5 представителя. От това зависи много а кой плаща на Слави е неястно.
7
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
плешивия изплю камъчето - вече е ясно на всички кой му плаща и защо направи всички тоя цирк, що не предложи направо и Лудогорието + Източна Тракия да ги подарим на турция? Плешива тиква, фалшив мозък.
6
18
 
30
 
! Отговори
смешльо ! преди 7 години
слави оправи БГ,после разчерта и карта на света....а сега - накъде? може би към МАРС - еднопосочно?
5
10
 
22
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До БЪЛГАРИН - политическата класа ни докара до тука. Друг е въпросът, че мажоритарния избор в два тура в предложения вариант едва ли е най-добрия вариант, но - изглежда - ще си изпием горчивото лекарство.