Борисов: Всички ще посрещнат 2017 г. там, накъдето са тръгнали

Пътят Айтос-Карнобат е отворен, автомобилите са изведени от участъка
Обновена: 31 дек 2016 14:05 | 31 дек 2016 13:47, Анисия Иванова
186

Снимка: Facebook

Премиерът в оставка Бойко Борисов обещава, че всички ще посрещнат Новата година там, накъдето са тръгнали

"Пътят Айтос-Карнобат е отворен. Бедстващите автомобили са изведени от участъка. Аз съм на място. Обещавам, че всички ще посрещнат Новата година там, накъдето са тръгнали", пише Борисов в профила си във Facebook.

В публикацията, придружена от няколко снимки, той отбелязва, че остават затворени за движение първокласният път "Петолъчката" - Бургас и АМ "Тракия" в отсечката п.в. "Зимница" - Бургас.

Повече от това не може да се направи – опесъчават, чистят, стотици камиони са на пътя, каза премиерът при пристигането си на АМ "Тракия", цитиран от "Фокус".

"Запознали сме се с обстановката още от снощи“, обясни той. Във връзка с това как се е стигнало до тази ситуация, премиерът в оставка коментира, че това е природа.

„Виждате танкове, влекачи, какви машини сме докарали. Природата е по-силна от човека. Като говорим за климатичните промени, сега вече на всички им става ясно какъв ще е светът през следващите години. Пожарникарите, полицаите показаха геройство в тази виелица“, поясни той.

По думите му ситуацията е нямало как да бъде избегната. "Защо не го избегнат в Америка, в Европа или другаде. Как да се избегне? 120 км вятър – в момента, в който се изчиства, вижте какво става. На всеки 30 мин. пускаме информация. Ако бяхме затворили магистралата, щеше да се образува тапа до София“, поясни Борисов.

На въпрос какво се прави за бедстващите хора Бойко Борисов заяви: „Навсякъде хотели, детски градини, бяхме в Карнобат, автогарата е отворена, взимат се хората един по един. Но просто трябва да пробием пътя. Пробихме го, сега изтегляме една по една колите, изчистваме го. Докато не мине виелицата, не трябва да се мърда“.

"Спрях поне на 10 места да извличаме коли. Поне 20 човека ги спрях да ги питам като виждат каква е поледица защо е тръгнал с жена си и децата, те казват – прав си, връщам се. Стой си в къщи, до 13-14 часа дават да намалее вятърът“, коментира той.

"Краят му се видя. Ще продължим да чистим. Ако може хората да не пътуват, ако няма болен или нещо друго. Стотици хора, стотици камиони и вие най-добре ги виждате. Армия, пожарна, пътнопочистваща техника, началниците им – всички. ТИР-овете продължават да нахалстват. Аз не знам каква е тази наглост. 50 лева глоба, плащат и тръгват. След 1 километър ще отидем пак да го теглим“, заяви още Борисов.

По думите му една от основните причини за блокадите са тежкотоварните автомобили, които нарушават забраната за движение в определени участъци.

„Като застане ТИР, а срещу него снегорин, от двете страни колите. Качете се и опитайте да изместите техниката. Сега виждате, че една по една колите ги караме, извличаме“, обясни премиерът.

По разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов военнослужещи от Българската армия се включиха от 03.00 часа сутринта в помощ на бедстващите хора на магистрала "Тракия", съобщиха от Министерство на отбраната.

В дейностите участват един модул със 7 специализирани машини от военно формирование 22 220 – Сливен от състава на Сухопътните войски, един модул с 5 броя техника от военно формирование 32 890 – Бургас от състава на Военноморските сили и един модул с 2 броя техника от военно формирование 48 940 – Бургас от състава на Съвместното командване на силите.

До момента военнослужещите са помогнали за извозването на десетки бедстващи хора и са изтеглили блокирани в снежните преспи тежкотоварни автомобили и автобуси. В ранните часове на нощта военнослужещите от Сухопътните войски са транспортирали майка с 6-месечно бебе до най-близкото село Венец, където да пренощуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вадим хората,дърпаме колите..."Ама той ли вади хората и дърпа колите,няма ли си хора за тая работа?А фотографите и журналистите "случайно" ли бяха там?
95
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли камери и медии - Боко е там да му снимат дългият лъжлив нос.
94
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Боко вятър му е само в главата........
93
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявам се, но няма ли вече агенция по бедствия и аварии или това е новата длъжност на Бойко.
92
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"СТРАШНА ТРАГЕДИЯ! Втора жертва на мелето между ТИР и кола! Още един човек бере душа "Всичко е наред. Свинетка каза че нещата са наред.........Баце и той.Сега двамата да ги арестуват за убийство по непредпазливост
91
0
 
9
 
! Отговори
se преди 7 години
Да ни е честита през 2017 година честването на 100 лет отВели́кая Октя́брьская социалисти́ческая револю́ция,
90
0
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Тръгвам за Айтос.Взимам си лопатата и памперса.(За всеки случай).Може и да си намеря някой приятел (интимен) там.
89
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
Lipsata na red i disciplina shte iziade glavata na tazi natzia! Fact.
88
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Супермена спаси благодарна България от снега.. окрилени и благодарни гербаджии се молят да управлява по-дълго от Бай Тодор.
87
13
 
7
 
! Отговори
the BEST ББ преди 7 години
г-н Б.Борисов ти си човека,който можеш и трябва да искаш да оправиш БЪЛГАРИЯ не тия псевдо грабливи патриоти или тая червена *** дето и за е.....не не стават,в теб ние надеждата
86
3
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен 105 И си прав, и не си. Бойко го избраха първия път незадоволените домакини, и корпоративния вот. После, Герб се"преизбираше" , ползувайки държавната машина,централно и по места. Сегатрескаги тресе, осъзнавайки, че палачинката се обръща, тоест, и намалкото останали да гласуват "слепци" им се проясни зрението. Не можем да кажем същото за незадоволените любителки на турски сериали, обаче.
85
0
 
27
 
! Отговори
Абориген преди 7 години
"Как да се избегне 120 км вятър" Навремето едни доста по умни глави още през 1920г го измислиха г-н Борисов. Само че Доган и хората му изсякога поголовно горите които бяхте така добри да им предоставите а сега се чудете как да спрете вятъра ...
84
17
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Браво Бойко.Справи се и с тая ситуация както и с други по-рано.Добрината ти е в повече,а народът иска твърда ръка.Помисли върху това.
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батце премръзна, довечера симитлийския кмет, ще му загрее банкянския ***. Дали му остана някое друго милионче, дето ги,,спечели" зет му от ТОТОто!?
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от СеверозападаТака е, но тези слепци гласуват и избират. Така че, слепците да бяха прогледнали до сега. Кой им е виновен?
81
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде е Лили винетката? Къде са ни парите от винетки? Защо не даде отчет?
80
4
 
15
 
! Отговори
Ама, починете преди 7 години
Аман, стига сте го показвали този. Живков по-малко снимки имаше в медиите.Искам хубава нова година, без ББ да ме зяпа отнякъде.Ужасно е, оставете българите да си починат от ББ.Поне един ден бре хора, един ден без Борисов!Хюсеин и Кадафи не ги показваха толкова - уж диктатори, а този другар демократ през секунда и снимка - аман!
79
1
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Reptile В бюджета внасяме пре достатъчно. И работим не по-злеот всеки друг европейски народ.Друг е въпросът, че "слепци" водят държавата, и те не знаят накъде, и все са в разкрачен стоеж...МВР с най-голям бюджет???? И все не им стига...А сега,дакоментиращ малко магистралите на Бойко,без отбивки затировете,без тоалетни,бензиностанции??? В Австрия,посред нищото, между два града-отбивка,с ОТОПЛЕНА тоалетна, течаща топла вода, в Унгария-също.Но,там не мафиятаси има държава, и *** начело.
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗСИПАН АСФАЛТ НА ЗЕМЯТА (при това на четворна цена) НЕ Е МАГИСТРАЛА ,КОГАГО СЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКИ СЪПЪТВАЩИ СЪОРАЖЕНИЯ ИСЕ ОСИГОРИ ЦЕЛОГОДИШНОТО И ПОЛЗВАНЕ ДА!!!
77
2
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Ах Борисов, баш Герберисов,100 часа ти се назландисваш.Виновни са други - разберете!Не кражбите, вятъра и морето.