Всяко село – с полицай! А той – с кола, но пък стара...

Румяна Бъчварова обяви, че потокът от бежанци е намалял с 40%
Обновена: 4 яну 2017 11:45 | 4 яну 2017 11:22, Веселина Йорданова
122

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че във всяко село в България ще има полицай. Униформените по малките населени места пък щели да бъдат оборудвани със старите автомобили на МВР.

Това стана ясно по време на първото заседание на кабинета в оставка за тази година. По време на него вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова изнесе данни за броя на влизащите у  нас бежанци.

Министърът съобщи, че вече са дошли първите автобуси, предназначени за борба с безредици, има и още средства, отделени за автомобили.

С обновяването на автопарка, старите коли на МВР ще отидат по селата, стана ясно от думите на премиера Борисов. Ще сложим по полицай в село или на две села, съобщи още той.

Борисов уточни, че е възложил намирането на законовата форма за това на министерствата на вътрешните работи и на финансите и изрази надежда в следващите дни "хората да ги видят там полицаите".

Със заръката: "Отивайте да поемате снега", министър-председателят награди шефовете на ОД на МВР в Шумен, Бургас, Хасково Ялчън Расим, Калоян Колянов, Ангел Ганчев, като посочи, че са работили изключително добре през годините.

Над 40% среден спад на влезлите бежанци у нас отчете вицепремиерът Бъчварова в началото на заседанието.

На него Борисов нареди да се даде информация и по друга гореща тема – финансите на държавата, след което стана ясно, че има излишък в бюджета от 1,5 млрд. лева за първи път от 2008 година насам.

"Спрямо 2015 година, когато имахме дефицит от 2.8%, подобрението във фискалната позиция е с 4.4 на сто от БВП“, съобщи зам.-министър Кирил Ананиев.

За бежанците пък Бъчварова отчете още, че спадът им за декември е 60%.

По думите й това се дължи на добрата организация на работа. Изключително добре си разчетохме силите, каза още тя и похвали армията за доброто сътрудничество с полицията.

МВР шефът в оставка каза още, че значение има и оградата по границата с Турция, от която остават за изграждане два участъка от 9-10 километра.

България в момента има наполовина по-малко бежанци, отколкото през миналата година, похвали се Бъчварова.

Тя каза и че МВР е готово с проектите, за да усвои договорените от Борисов от Брюксел 160 млн. евро. Бъчварова напомни и че правителството е отпуснало 5 млн. лв. за екипиране на спец частите и жандармерията на МВР, като в момента всички поръчки са приключили и се изпълняват.

На първото заседание за тази година Борисов направи и "преглед“ на министрите си.

"Много си брадат", изстреля той по адрес на транспортния министър Ивайло Московски. Последва реплика от залата, че и Вежди Рашидов е с брада, на което Борисов отговори с аргумента "Вежди е творец".

"И аз съм творец", обобщи Московски. Премиерът пък съзря в това "нова мода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мн ми е интересно мафиотската структура мвр как ще функционира след 15 години, когато страната в икономически план ще е един град, а останалото ромско гето и ромско сметище, където работоспособното население на страната ще е на запад и ще се е стопило наполовина, приходите в хазната ще са двойно по-малки от сега, а не стига че трябва да се издържа такава масивна безполезна администрация, ами и заемите трябва да се връщат, ще е супер смешно колко сте прости и какво ще си създадете като реалност.
34
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве т***лпата не беше ли в оставка? За чий се пъне кат повече няма да бъде ни премиер ни президент!
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 хиляди полицаи не достигат в МВР, а при кметовете кандидатите са 50 хиляди за 3 хиляди места.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметове само в големите градове и общини и на 10 села макс 1 кмет с макс 2 мандата.
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е милиционерска партия(то в бг коя ли не е?), всичко което се прави и всички пари които са излишни отиват в МВР, а там корупцията и беззаконието сигурно са най-високи в сравнение с всички други структури и институции. Общо взето едва ли има полицай, който да не злоупотребява с положението си. Сега гледам е модерно полицаите да правят и бизнес, търговия, заведения, сигурно и всички работят на светло, плащат данъци, купуват винетки, карат на фарове, дават мигачи, плащат си гражданските.
30
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Народна мъдрост "Абе никой ли през тия години не разбра, че не е важно количеството на полицаите, а качеството???"Че кой е казал че Тиквата е политик - той е клоун
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
съкращения на кметове и другите чиновници защото не работят добре
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тикво знаем че можеш го поемаш черножопия но с тия "Отивайте да поемате снега" се обърни към твойте смуукачи не към нас.
27
1
 
23
 
! Отговори
виц-БГ евро държава преди 7 години
До активенКолега проблема е, че мутри маскирани като бизнесмени са спонсори на МВР !Не от сега !
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хъм "Отивайте да поемате снега" защо ми се струва ПЛАГИАТ , Кличко пръв измисли "Гответе се за земята".А и за КВО ни е полицай във всяко село и сега си имаме по тиква 2 .
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хъм "Отивайте да поемате снега" защо ми се струва ПЛАГИАТ , Кличо пръв измисли "Гответе се за земята".А и за КВО ни е полицай във всяко село и сега си имаме по тиква 2 .
24
2
 
11
 
! Отговори
Събития 2017 преди 7 години
Дайте някоя статия за Vendee Globe или Париж-Дакар,стига с тази чалга Борисов!
23
2
 
16
 
! Отговори
активен преди 7 години
И сега освен общинските кметове и селските ще станат спонсори на МВР- за бензин, за авточасти. А аз си мислех, че днес на министерското заседание основен въпрос ще бъде как така стана, че Румъния ни задмина като спрял автомобил в преспите със сняг.
22
2
 
20
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Акъл море ама глава кофа....
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спи...Спи... Спии народе наш,ти имаш няколковековен стаж.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У секо село полицай,а у некои по двамина! Секи че се вози у бракувана кола,а там дето са по двамина ще го играт Болен здрав носи!
19
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Каратиста,с най-висок дан в този спорт,би трябвало поне малко да познава и да прилага философията на източните мъдреци и военоначални,които са казали:Ако една армия от магарета се предвожда от лъв,то тя може да спечели всяка битка!Ако една армия от лъвове се предвожда от магаре,то тя задължително ще загуби всяко сражение!
18
2
 
32
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 7 години
Абе никой ли през тия години не разбра, че не е важно количеството на полицаите, а качеството???
17
2
 
25
 
! Отговори
ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ! преди 7 години
И как ще се справи един полицай с 10 рома ако го нападнат??? ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА ОРЪЖИЕТО! Чехия и Полша ще приемат закон за свободното носене на оръжие! Сега в момента ти трябва. Удостоверение за издържан курс(350-400лв) Свидетелство за съдимост(10лв) Медицинско удост.(15лв)Общо държавни такси(2х20лв) После пускаш молба до началника на РПУ по местоживеене, че желаеш да закупиш КНО като в ние трябва да се обосновеш за какво ти е пистолет за сп. стрелба за самозащита за работа и чакаш месец начални
16
1
 
15
 
! Отговори
странно преди 7 години
Автобуси за борба с безредиците/ с народа/колко са и колко струват!?