Плевнелиев бърза: Модернизация на армията!

Президентът предупреди, че не можем да се изолираме
Обновена: 13 яну 2017 17:07 | 13 яну 2017 15:20, Камелия Цветанова
177
Плевнелиев бърза: Модернизация на армията!
Снимка: Булфото, архив

България трябва да продължи да бъде доверен партньор, достоен член на НАТО, заяви президентът Росен Плевнелиев, който днес удостои с висше офицерско звание и висши държавни отличия военнослужещи от Българската армия.

Още по темата
ившият началник на отбраната генерал Константин Попов беше награден с орден "Стара планина" първа степен с мечове за изключително големите му заслуги за развитието на Българската армия.

Бригаден генерал Боян Ставрев беше удостоен с орден "За военна заслуга" първа степен за особения му принос за развитието на Българската армия, а полковник Иван Ортомаров получи висше офицерско звание "бригаден генерал".

"Искам да изразя личната си признателност, аз работих с вас, научих много от вас, заедно бяхме добър екип и постигнахме много", посочи Плевнелиев, цитиран от БТА.

"В последните години, без да замитаме нито един проблем на българската армия, действахме коректно, посочвахме проблемите, за да ги решим", изтъкна президентът.

"Вие действахте смело, поехте политическа отговорност, постигнахте много, не всеки беше на ваша страна, не всички ще ви кажат благодаря, но не затова сте тук - вие сте тук заради вътрешното си убеждение кое е правилно и кое не", обърна се той към военнослужещите.

По думите на президента има много работа за вършене в държавата и има място за всеки, който иска да й служи.

Държавният глава подчерта също, че планът и програмата за развитие на въоръжените сили трябва да се изпълнят бързо и отговорно.

Той отбеляза, че България няма как да бъде изолирана от негативните процеси, които текат по целия свят.

"Рекордният брой кризи, бежанци, терористични атаки, заплахи в близост до нашите граници ни карат да бъдем осторожни, да действаме на високи обороти, да бъдем отговорни", призова Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
35
 
! Отговори
as преди 7 години
тоя явно страда от делюзия... модернизация... НА КАКВО ? то няма практически няма какво да се модернизира. по-правилно е да се изкаже че ще създаде такава
9
1
 
37
 
! Отговори
хан преди 7 години
..фарс..като чуя термина" доверен партныор" винаги се сещам за турската дума - ***...
8
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нали нато ще ни пази, за какво да се набутваме! И без това армията може да се събере на Герена и ще останат празни места.
7
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя наистина се е побъркал.Скоро ще се озове сам самичък заобиколен от омразата на българите,отричането от него на американските му господари и рестото на руската мечка.Да съжалим несретника.
6
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ествствено хора на ДПС, ДОСТ И *** няма как да одобряват модерна българска армия и затова вият на умряло под тази статия!
5
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ***,вие с бочко много се разбързахте в края на мандата си.Ти ни облъчваш с "мъдрости",шефа ти хвърля пари на поразия.Айде спрете се малко.Време вие за (не)заслужена почивка.
4
4
 
33
 
! Отговори
Асен преди 7 години
Ти да траеш влечуго
3
56
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от най-свестните и принципни хора, които познавам! Браво!
2
2
 
23
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Плюем по навик ли? Аз не виждам нищо лошо в това БА да бъде модернизирана. Но това за жалост, след толкова години кражби, ще отнеме доста време. Поне 2-3 години. Трябва да подменим цялото въоръжение, нови машини, нова техника и да се запълнят свободните близо 5000 места. Трябват ни силни СВ, ПВО, приличен флот и ВВС. А това иска не милиони, а милиарди.
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бегай в Захарна фабрика при запалените гуми.......Там е истинската картина на ***