Плевнелиев бърза: Модернизация на армията!

Президентът предупреди, че не можем да се изолираме
Обновена: 13 яну 2017 17:07 | 13 яну 2017 15:20, Камелия Цветанова
177
Плевнелиев бърза: Модернизация на армията!
Снимка: Булфото, архив

България трябва да продължи да бъде доверен партньор, достоен член на НАТО, заяви президентът Росен Плевнелиев, който днес удостои с висше офицерско звание и висши държавни отличия военнослужещи от Българската армия.

Още по темата
ившият началник на отбраната генерал Константин Попов беше награден с орден "Стара планина" първа степен с мечове за изключително големите му заслуги за развитието на Българската армия.

Бригаден генерал Боян Ставрев беше удостоен с орден "За военна заслуга" първа степен за особения му принос за развитието на Българската армия, а полковник Иван Ортомаров получи висше офицерско звание "бригаден генерал".

"Искам да изразя личната си признателност, аз работих с вас, научих много от вас, заедно бяхме добър екип и постигнахме много", посочи Плевнелиев, цитиран от БТА.

"В последните години, без да замитаме нито един проблем на българската армия, действахме коректно, посочвахме проблемите, за да ги решим", изтъкна президентът.

"Вие действахте смело, поехте политическа отговорност, постигнахте много, не всеки беше на ваша страна, не всички ще ви кажат благодаря, но не затова сте тук - вие сте тук заради вътрешното си убеждение кое е правилно и кое не", обърна се той към военнослужещите.

По думите на президента има много работа за вършене в държавата и има място за всеки, който иска да й служи.

Държавният глава подчерта също, че планът и програмата за развитие на въоръжените сили трябва да се изпълнят бързо и отговорно.

Той отбеляза, че България няма как да бъде изолирана от негативните процеси, които текат по целия свят.

"Рекордният брой кризи, бежанци, терористични атаки, заплахи в близост до нашите граници ни карат да бъдем осторожни, да действаме на високи обороти, да бъдем отговорни", призова Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Луд умора няма.
29
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия от 4 ти километър къде са!? Страда човека !!!
28
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В последните от последните си дни на поста, другаря Плевнелиев като че все повече си говори сам! И за да не оглучее от тишината насреща, се старае всеки път да каже нещо толкова възмутително, че поне един-двама да му се ядосат и да му отвърнат.
27
4
 
38
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Прочетох много общи приказки и заучени анти руски клишета. Но аз съм прагматичен човек и искам просто да разбера в какво се изразява развитието на нашата армия при положение че 5 пъти намалиха състава, а модерни оръжия които да компенсират това незнам да имаме или може би са военна тайна? Даже и кьорава ракета вече май нямаме щото американците ни ги нарязаха. Е къде го сега Соломон Паси да отрони пак няколко сълзи но този път на гроба на българската армия?
26
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз за последно иска да играе по нервите на народа, обаче знае, че не може а само е смешен в неговите очи.
25
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорошчета,усещате ли как идват новите Ялта и 9-ти септември,а.Усещате,усещате.Затова квичите като прасета,кога ги скопяват.А знаете ли какво се е случило по онова време с фашистите и националните предатели като вас.
24
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като нямаме армия нали трябва да се започне от някъде... Дайте цял живот само да плюем по всичко. Ами тук и Меркел да дойде да стане президент само оплювания и ругатни ще чуе... Не може само с негативизъм и простотия.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 24Иска ми се и след 22 януари все така страстно да защитаваш авторитета на изнституциите, както сега. Да не се окаже, не то не било към институцията, ами към партията-майка?
22
2
 
37
 
! Отговори
Корумпирана държава преди 7 години
Самолети трета употреба Ф16 на цената на нов,кораби 250% надценка справка Ирландия,верижни машини 5000% надценка справка Неньо продал 500 броя техника за 5 милиона-президента е неадекватен или работи за чужди служби или корпорации!Корумпирана държава-беден народ!
21
31
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Иска ви се на вас рашките да е така. Важното е да се плюе по устоите на държавата - същото го правите с всяка една институция, неистински да представите един апокалипсис за да се обърнат хората, но няма да ви се получи!
20
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците пратиха 3 000 - три хиляди - военни с танкове и техника и го приеха за заплаха !!!Какво тогава ми ревете за численост - важна е способността !Както се видя с едни кибер атаки - колко хора трябват за това - могат да се нанесат много по-големи щети от 10 000 кашика.Затова плюете боряшки - защото е възможно и с малка численост да се постигнат целите . Като сте патриоти защо плюете собствената си армия и генерали ???
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
късно е, какво ще модернизираме да сме конкурентни на Турция или Русия? Сигурно макетата ще ни бият с нашите танкове, които им дарихме за старо желязо. Толкова зле никога не е било! Просто срам. 3-*** души могат да ни превземат за 1 час от граница до граница. Ние снега не можем да изчистим няколко дни от пътищата... Пълен провал и демагогия, планът РАН успя!
18
2
 
33
 
! Отговори
бастун преди 7 години
Плевнелиев, стига си се хвалил сам.
17
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква модернизация бълнуваш бе,въшлю въшливи.Нали точно по заповед на говеждите ти господари си съсипахме армията и нарязахме ракетите.А след това съсипахме и икономиката си.Откъде пари сега,че и хора.То тук вече никой не остана освен пенсионери и малцинствени групи.И то благодарение на една шепа чужди слуги като тебе.Ех,че не дойде един като Пиночет да ви хване за гушите всички предатели.Та да върнете до стотинка заграбеното и полученото отвън.Ако ще и с методите на граф Дракула.
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нали военния министър искаше да модернизира армията с калпави двигатели. Явно си модернизира личните финанси, за което го чака дългогодишен престой на топло!
15
3
 
48
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Да се разбира следното: Ще изкупим за колосални пари най старата и негодна скрап на "Доверените" си партньори, в това число ръждясалите тенекии "Гардиън" и осемнайсетата ръка Ф 16. Междувременно, адмиралското лоби ще добие нови абсолютно безполезни модулни кораби, които ще са почти обезоръжени, за да спасява на наш г-ъ-з давещи се "мигранти". Така ще се модернизираме, че ще ни завидят. И за какво точно ревеш, Ревльо - нали ти беше Главнокомандващ, защо спа до сега бе?
14
44
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев е един от най - достойните български президенти, които България е имала досега! Шапка му свалям, че до последно беше против руския агресор, против *** путин, против блятовете, пиещи лосион за вана! Господин Плевнелиев, виес сте достоен човек и пример да подръжание!Прекланям се пред Вашата личност!Жалко, че химне като плешивия харманлийски бек ви наследява, той не е мой президент, той е ***!
13
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бърза да се налапа за подследно
12
3
 
40
 
! Отговори
Някой преди 7 години
И в какво се изразява упоменатото "развитие на българската армия"? Ми армията беше почти напълно унищожена. Кое и се разви? При петорно намаляване на численият състав и да се отчете развитие според мен означава някакъв качествен скок във въоръжението или може би в обучението на състава? Кое боже господи и се разви на армията че тези хора и да са допринесли за него???
11
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сороските *** са пред пукане - реват до припадък