Борисов каза: Кабинет на малцинството пред съюз с БСП!

Който спечели изборите, да управлява, каза лидерът на ГЕРБ
17 яну 2017 12:30,
220

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че би предпочел правителството на малцинството, ако партията му е първа на изборите, пред коалиция с БСП или участие в друг широк управленски съюз.

"Преди две години направих такъв компромис - изключително трудна работа, компромисите винаги се трупат на голямата партия", каза Борисов, цитиран от БТА. Според премиера в оставка, който спечели изборите, трябва да си направи правителство и да управлява.

Лидерът на ГЕРБ нарече невъзможна и абсурдна евентуална коалиция с БСП при следващо управление.

Още по темата

"Как ще направим с БСП коалиция, ще махнем плоския данък, ще въведем прогресивен, абсурд - не е възможно", каза Борисов, който участва в 11-та годишна среща на правителството с бизнеса.

Вчера вицепремиерът по коалиционната политика в оставка Румяна Бъчварова обяви, че би искала ГЕРБ да търси партньори за евентуално бъдещо управление сред българските партии, които членуват в европейската десница.

Тя обаче не изключи и коалиции с други формации.

ГЕРБ пък започва допитване сред членовете си за това с кои формации може да си сътрудничи партията след изборите.

Премиерът в оставка изрази съмнение, че БСП не помага на Румен Радев за съставянето на служебен кабинет.

"Свръхчовек да е, той няма как... Няма как да познаваш всички и най-доброто да сложиш. Но БСП, не знам защо, толкова им беше зор да управляват, сега казват: "Не. Ние дори и на Радев не се месим. Той сам ще си го направи". Но не вярвам на такива неща“, каза Борисов.

В изказването си пред бизнеса днес премиерът в оставка оцени мандата на Росен Плевнелиев като "много успешен".

Премиерът в оставка коментира и международната политика. Той акцентира на това, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се сблъсква с протести още преди да е започнал мандата му. Борисов видя в политиките на новия US-президент контраст с това, което Европа досега е мислила за правилно.

"Какво се случва в ЕС? Предстоят избори в двете най-големи държави – Германия и Франция. Досега трима от кандитатите за президент на Франция казват, че не са за санкции срещу Русия, а най-големите защитници за санкциите са президентът Оланд и канцлерът Меркел. Другият кандидат за канцлер в Гермния също е срещу санкции срещу Русия", разказа премиерът в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да посрещнем Американската армия ОСВОБОДИТЕЛКА! После един паметник на мястото на паметника на съветската армия.
118
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До изнервенМЛАДИ И ОБРАЗОВАНЕ КАТО НАСЛЕДНИКА НА ГОЗЕ СИРИЩНИКА ЛИ? АЙДЕ НЕМА НУЖДА.
117
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кабинет, съставен по време на почивка на екзотичен остров, пробутват на новия президент ген. Румен Радев. Става дума за формат, измислен от Венелина Гочева, формален собственик на 24 часа и банкерките Цветелина Бориславова и Петя Славова.Трите с още неколцина близки дружки, между които и една от сестрите Грънчарови, пътували до топлата островна държава, където съставили списък с министри за служебно правителство. Имената, според завераджийките, били съгласувани и с лидера на ГЕРБ
116
5
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
НАКЪДЕ ТРЪГВА БЪЛГАРИЯ? Ами накъдето я е повел още Аспарух. На ЗАПАД!
115
1
 
8
 
! Отговори
До 138 преди 7 години
Блажени са вярващите.Този поът ще бъдем по-бдителни и Костинброд-2 няма да допуснем.А Цецо трябва да бъде въдворен за 1 ден поне,за да не влачи чували като миналия път.Също и с повишено внимание към помагачите на ГЕРБ като проф.М.Константинов.Аз го разбирам-пази си сладката слъжбица,а също и тази на жена му,но все пак трябва и малко съвест да има.Трябва да се даде шанс да ни управляват по-грамотни хора,а не такива,които ни съсипват.
114
1
 
5
 
! Отговори
най ми е кеф преди 7 години
вечерта след изборите,пресконференциите.На ракийка и салатка гледам и слушам-абе то всички победители,бе-както би казал проф.Вучков.
113
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да посрещнем Американската армия ОСВОБОДИТЕЛКА! После един паметник на мястото на паметника на съветската армия.
112
4
 
14
 
! Отговори
Какво направи Тиквун преди 7 години
7-8 години на власт и резултата е:- Тотална анархия и безвластие- Българската икономика е разсипана. Българите слугуват по света, а вече и в къщи на западните корпорации- Лидерите от ЕС открито се подиграват и смеят на неговорещият чужди езици мутрак от Банкя. - България няма външна политика и интереси. Всичко се решава по посолствата и Тиквун само привежда заповедите в действие. - Българинът е по-беден, а Тиквун, Котараците и Калинките доста по-богати.
111
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ ще има правителство на мнозинството! За ужас на червените кхмери.
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 130 - 20 години за сините , а сега за 4ервените - нема ли да ти се схване ръката ? Помисли си !
109
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко,не разбра ли,че вече си изчерпан.Знаем целия ти репертоар наизуст.И одавна ни се повдига от него.Искаме нови-образовани,креативни лица,с желание за работа,а не само за крадене,с желание да върнат достойнството на този хилядолетен народ,който сега е обект на подигравки и унижения от не по-умни и образовани,но с по-висок жизнен стандарт западни "братя"(според Плевнелиев).
108
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
95% от България мрази социализма. Останалото е бсп.
107
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бсп УМРЕ, БСП умре, бсп УМРЕ
106
8
 
6
 
! Отговори
за 130 преди 7 години
До АнонименДРУГАРЮ, МНОГО СТЕ ПРОСТИ ТОВА СОЦИАЛИСТИТЕ И МНОГО ЛЪЖЕТЕ. ЗАТОВА ВИ УМРЯ СОЦИАЛИЗМА. БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ И РБ. НИКОГА ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
105
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
onq den go gledax po tv po nova mai,izkara se represiran prez komunizma xa xa xa imax edin pratov4ed iska6e da vliza v Simeonovo navremeto spomnqm si 4e ne go vzexa za6toto moq dqdo e saden ot narodniq sad a s negoviq dqdo sa bratq,ta Borisov moje da laje nqkoi pod 80 ti nabor koito ne znae kak stoqxa navremeto ne6tata za da vleze6 v Simeonovo boigrafiqta trqbva6e da ti e perfektna komuniste4eska
104
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко,признавам си,за теб не съм гласувал,но 20 год.гласувах само за сините.Но те ме разочароваха.За това този път ще гласувам за червените.К.Нинова ми харесва,виждам в нея желание и хъс да промени нещата.Ако се провали,ще гласувам за друг.Не съм се венчал за никого.Затова,който успее да подобри живота ни,ще гласувам за него.
103
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
заради болните маниии на бившия комунист от банкя,отново на избори по старите правила,и дано да загубиш,това го искът повече от българите.
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 116Като прибавиш и електората на ГЕРБ (защото това са баш бившето БКП с всичките й уродливи форми) - ти си бил цял Хитлер под прикритие
101
1
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 124 АнонименГлупости! Къщите в София ни бяха подменени с апартаменти, а ние си строехме вили! Творци си бехме! А не *** път да види - очи пълни ръце празни! Насирането през последните 27м год си е пълно! Тръни разнясяни от вятъра! Мъртва материя! :)
100
1
 
15
 
! Отговори
АХ преди 7 години
Плевнелиев бил много успешен, ами защо тогава не го предложи за втори мандат?!? Няма логика, или всичко което е ваше е много успешно, дори на.срано, като Тотев да речем..;) "Но БСП, не знам защо, толкова им беше зор да управляват.." А на теб защо ти е толкова зор да управляваш, като всички виждаме, че те интересува какво ти казва европа и щатите, а не как живее народа, какво направи за хората, как живеят- здравеопазване, справедливоста я няма, сигурноста.. строите и крадете ей ти Тотев и мн.др.