Радев се кълне, води в парламента жена си и екипа си

Професори, експерти, преподаватели и млади лица... Кои са те?
19 яну 2017 07:37,
138
Радев се кълне, води в парламента жена си и екипа си
Снимка: архив, Булфото

Новоизбраният президент Румен Радев и вицепрезидентът му Илияна Йотова ще положат клетва пред Народното събрание точно в 10 ч днес. След това новият държавен глава ще държи реч от трибуната на парламента.

В пленарната зала, както и по балконите, където ще бъдат настанени официални гости, ще бъде и първата дама Десислава Радева. Най-интересната част от церемонията днес, според депутатите, ще бъдат показването на част от екипа на Румен Радев, който в неделя заедно с него ще влезе на "Дондуков" 2.

"Професори, експерти, преподаватели и млади лица очакваме да видим около новия президент", прогнозира депутати пред "Стандарт". Част от тях коментираха и имена, но никой не бе сигурен кой точно от екипа на Радев ще отиде с него в Народното събрание на клетвата му днес.

Официалното встъпване в длъжност на Радев и Йотова пък е насрочено за 22 януари. На двете церемонии се очакват над 400 гости.

Предаването и приемане на мандата ще започне от площад "Св. Александър Невски" с военна церемония. Росен Плевнелиев ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул за последно.

След това пред "Св. Александър Невски" ще пристигне и Румен Радев, който ще приеме строя за първи път и ще се присъедини към Плевнелиев. Пръв слово ще произнесе предаващият поста, а след него думата ще има Румен Радев. В следващия момент 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили, докато гвардейският представителен духов оркестър изпълнява химна на Република България.
В храм-паметника "Св. Александър Невски" патриарх Неофит ще благослови новоизбрания държавен глава и ще отслужи молебен, за да изпроси Божията благодатна подкрепа в предстоящото отговорно служение на Радев.

Пред парадния вход на "Дондуков" 2 Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще посрещнат президента Румен Радев, първата дама и вицепрезидента Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
17
 
17
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Руската марионетка се кълне. Ха ха това някакъв виц ли е??
14
13
 
23
 
! Отговори
MAD преди 7 години
Повечето от коментарите са на хора които още не се се примерни че Румен Радев е спечелил и е президент. Тези хора са от крадците и унищожителте на България, така наречени по медиите "Бойкоборисовци", които вече и не останах много. В тези хора както и у Бойко Борисов само се таи умраза, завист и са като УДАВНИК за сламка. ФАКТА ЧЕ 85% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ГЛАДУВАЛАО ЗА РУМЕН РАДЕВ, КАКВО ДА СЕ ГОВОРИ И ПУШЕ ПОВЧЕ НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ. :)
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тролчета знаете ли ,че аз дето коментирам другарите от БСП не съм гербер и ми е обидно да ме пришивате към другата комунистическа алчна групировка и се питам защо се плюете от Герб и от БСП както и от ДПС ? Та вие сте си от едно и също котило ,вие така сте възпитани от столетницата да ядете,серете,пак да ядете и пак.....а народа да го духа ! Това е вашето мото а не моето и това ,че плюя другарката йотова затова ,че се е ояла не значи ,че на Борисов му го спестявам те са си като 2 капки вода!
12
1
 
15
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Ако трябва да изреждам кой се е оял,трябва да напиша 240 имена без изключение!!!
11
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Завръщането на руските подлогоги.
10
4
 
9
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Това ,че се активирате срещу мен е доказателството за ,,злобата и завистта,, !!!
9
5
 
22
 
! Отговори
Нас преди 7 години
До колкото си спомням,за последно те вдигнаха пенсиите,а ББ подава трохи от 2-3 лв! И не само! Но няма да изреждам!
8
9
 
28
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Злобата и безсилието нямат почивен ден ! Който не може да преодолее загуба се самоизяжда от злоба! Народа си каза думата!Защо плещите небивалици!!!
7
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛЕЛЕ ТАЯ ЙОТОВА КАК СЕ Е НАЛЯЛА...МИЛИОНИТЕ И ЛУКАНКИТЕ ДЕТО ЯДЕ Я ИЗДАВАТ КОЛКО СОЦИАЛНА Е....ТАКА КАТО РУПА ЛУКАНКИТЕ ДАЛИ СЕ СЕЩА КОЛКО СИ ЛЯГАТ ГЛАДНИ В БЪЛГАРИЯ И ТО ОТ ТЯХНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ДЕТО ИМ СЕ ВРЪЗВАТ ,ЧЕ СА ЛЯВА ПАРТИЯ ,ЧЕ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Predi vsichko Radev e general i niama da izdurji presa ot bsp,dps vurhu nego!!Ubeden sum
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bog da blagoslovi Prezidenta na Republika Bulgariya!
4
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре са се нахилили на снимката ,ама да им видя увисналите носове след изборите.
3
7
 
19
 
! Отговори
Питам преди 7 години
А нямало пари за пенсии...А за такива пищни акции и церемонии , 400гости колко пари?.И кому е нужно всичко това?
2
36
 
18
 
! Отговори
Аналилизатор преди 7 години
Сибирска мечка за вице и КГБ агент за президент! Браво българино!
1
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро - жена му ще заведе него. Сдобихме се с по-лош римейк на Антонина Стоянова...