Борисов се готви за избори след избори, чака мажоритарни

Не виждал правителство след 26 март при сегашната конфронтация
Обновена: 3 фев 2017 12:58 | 3 фев 2017 12:35,
203

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че партията му се готви и за вариант на нови избори след предстоящите през март.

Още по темата
Той обясни, че не вижда как ще се състави правителство след 26 март при сегашната конфронтация между партиите.  
Бившият премиер припомни, че се очаква и до седмица-две съдът да се произнесе за законността на референдума за изборните правила.

Според него, ако съдът се произнесе в полза на допитването, следващият парламент ще трябва да се събере само, за да промени изборните правила и да се разпусне, за да се проведат нови избори по тях.  

"Ние ще се подготвим и в единия, и в другия случай", каза Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ  коментира и темата с машинното гласуване.

Той предложи България нито да купува, нито да наема машините, а да си ги произведе.

Според Борисов така ще излезе много по-евтино на държавата, особено ако трябва да се наемат машини за избори през няколко месеца.  


"Да си ги произведем, защото може да се наложи често да си ги купуваме. Нямаме сигурност дали ще дойдат от Филипините, от Канарите, как ще пътуват", каза лидерът на ГЕРБ.  

Той коментира и заявките за ревизия на управлението му, които даде служебният кабинет. Бившият премиер заяви готовност да го проверяват от сутрин до вечер, но заподозря, че това е част от предизборната кампания.  

Борисов попита и защо ревизията се ограничава до последните две години, а не се разпростре и преди това.  

"На моите опоненти искам да кажа - времето на моята толерантност приключи", каза той и допълни, че няма да позволи всичко да се лепи на името на ГЕРБ.  

"Знам как платихме "Спартан"-ите и как дойдоха, как платих първите еърбъси. И как тази партия, която ни ги натресе да ги плащаме, пътува с тях за да е по-евтино", каза още Борисов.  

На фона на предстоящите ревизии във властта у нас той констатира и че "се счупи румънският модел, толкова хвален".  

Той обвини журналистите в къса памет, защото се възмущават от румънските социалисти, които оневиняват корупцията, а не помнят как в последните си дни кабинетът Станишев бил приел закон, с който оневинява властта си за всичко.  

Борисов припомни КТБ, за която каза, че е била източена умишлена, както и 5 млрд. евро за реакторите, дадени без обществена поръчка на Уестингхаус по времето на Драгомир Стойнев.  

Коментирайки програмата на ГЕРБ, на чието представяне присъства, Борисов се застъпи за доброволци към армията и си спомни, че като млад е мечтаел да марширува по плаца.

"Кубинките ни още са в гардероба", каза още той, подкрепяйки тезата, че всеки може да поиска да стане доброволец.  

"Ако ще даваш ябълки, да взимам нож да ги беля, небелени не ги ям", даде думата за въпрос Борисов на Илияна Беновска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай ХейНИКОЙ ,ЗАЩОТО ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ 27 Г. САМО КОМУНИСТИ БЯХА НА ВЛАСТ ! ЗАТОВА СЕГА ЩЕ ГЛЕДАМ И МИСЛЯ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАМ ,НО ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ НЯМА ДА СА НИТО ГЕРБ ,НИТО БСП НИТО ДПС А И ЛЪЖЕПАТРИОТИТЕ НЯМА ДА СА !
27
2
 
24
 
! Отговори
999 преди 7 години
Никога повече ГЕРБ! Тръмп:"Времето на празните приказки изтече!"Добре го запомнете!Обещават каво ли не-защо не го направихте досега?Нови купища лъжи!Вземи си кубинките и марш на плаца-ти за друго не ставаш!Доказа го!Народе....е казал Васил Иванов Кунчев!!!
26
0
 
10
 
! Отговори
ДС закъсняват преди 7 години
До сега трябваше да се появи поредния месия,дето възторжено да обещае светло бъдеще,и народа да се юрне след него!А сега пак боко,пак бсп,пак сите от киреча!Баси!
25
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА "ДА БЪЛГАРИЯ" С НАДЕЖДАТА ДА СЕ ДОВЕДЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ДО ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ВКАРА ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ НЕНАЯЛИ СЕ АКУЛИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ПО ЗАТВОРИТЕ.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай х...... Излезе наприказва куп глупости и се прибра. Това което ме обижда че дс генералите които го крепят явно наистина смятат че хората са уникално *** и могат да пробутват и магаре за премиер.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дедо Бойко гледа, ама го е хванало старческото късогледство! А иначе и слепите видяха, че това съчинение ГЕРБ повече няма място в политическата литература.С бутонче или бюлетина - все тая. А Славчо да се замисли на кого слугува в момента. Магарешки също. И трите файтона все една и съща плява карат!
22
8
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
2014г - Герб 30% БСП 16% . 2017г- Герб 20% БСП18
21
0
 
18
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Не се залъгвайте !Кукловодите не спят !За тези 26 години се изнесоха милиарди крадени пари на сигурно място.Командват се от подставени лица.Тиквата е техният човек в БГ който участва в разсипването на страната.
20
1
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Бойчо си знае че е опозиция от сега и затова ще драпа за мажоритарни избори при които силните местни структури на ГЕРБ ще изкривят народния глас чувствително
19
2
 
23
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Борисов не виждал.... той ако виждаше, нямаше да изкара Цецка на сергията за президент. А ако имаше и мозък, щеше да разбере защо тя не добър кандидат за президент. Аре у лево с тоа!
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кой останаВ момента колко партии има в България?
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО БЕШЕ СЕ ЗАМИСЛЯЛ ПО-ЧЕСТО ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ЧЕТЕШ СТАТИСТИКИТЕ ,КОИТО ОТ ГОДИНИ ПОСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ В ЕВРОПА ,ПО СПРАВЕДЛИВИ СЪДЕБНИ ПРОЦЕСИ ,ЩЕШЕ ДА ВИДИШ КАК НАРОДА ВИ НЯМА ДОВЕРИЕ ,КАК НЕ ВЯРВА НИТО НА СЪД НИТО НА ВАС ПОЛИТИЦИТЕ ,ДА СЕ ЗАМИСЛИШ ЗАЩО ТОЛКОВА ВИ МРАЗИ НАРОДА ,ЗАЩО ПРОПАСТТА МЕЖДУ БОГАТИ И БЕДНИ НАРАСТВА ,защо...ПРАВЕШЕ СЕ НА ГЛУХ И СЛЯП ЗАЩОТО БЕШЕ АЛЧЕН И ТАКА ТИ ИЗНАСЯ ,СЕГА ВЕЧЕ И НИЕ СМЕ ГЛУХИ ДРУГАРЮ БОРИСОВ !
16
19
 
3
 
! Отговори
ако не знаете преди 7 години
Всичко е ясно ,Бойко е получил одобрението на Тръмп и чака само момента да се върне пак .......
15
5
 
2
 
! Отговори
кой остана преди 7 години
До пътнико свиденпри тези сметки, кой ще спечели..., според Вас
14
3
 
21
 
! Отговори
ПАК ЗА ДЯДОТО преди 7 години
ли ще разказва лъжи как го убили комунистите. И как комунистите взривили ЦЕЦА-СЕКСА за неподелени пазари на КАПТАГОН и нелегални цигари, как комунистите пробутали на ЦЕЦА-СЕКСА АД-ПАМПОРОВО и ПОЛОВИН ЮЖНА ВЪЛГАРИЯ, как комунистите начело с п.расето ПЕЕВСКИ си поделили банката на мустакатия и 4 млрд от държавата. Пак за комунистите ще говорим щом идат избори. АМА ВРЕМЕ Е ДА ПИШЕШ ПОКАЗАНИЯ В БЕЛЕНЕ.Мнение на един КОМУНИСТ
13
3
 
20
 
! Отговори
вин преди 7 години
И за какъв го направи тоя панаир бе ***, като знаеше че няма почти нищо да се промени!? Сега ако ГЕРБ спечели, Радев трябва ли да си подаде оставката, понеже негова партия загубила вота и така, като лудите, безкрай!!!
12
4
 
21
 
! Отговори
Върни парите бе преди 7 години
Мишо Бирата го чака. Лъчо мозъка му е личен лекар. Здравната система ще асистира.
11
2
 
23
 
! Отговори
Тиквоний Банкянски преди 7 години
Вие си пишете, аз вече съм измислил машината и съм я пуснал в производство.На нея има един единствен бутон и на него пише ГЕРБ.А да видим какви резултати ще отчете.Вие ми се смейте и пишете.
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако у нас се произвеждат машините за гласуване, смело може да ги даваме на заем на Северна Корея. Защото те ще показват че само за Вожда са гласували.
9
4
 
23
 
! Отговори
пътнико свиден преди 7 години
Така е,Бойко,пътник си!Ако смяташ,че ядем доматите с корените,и се връзваме на твоите недомислици,в грешка си!И ти,и БСП сте аут!