650 лв. минимална заплата, средна – 1500 лв. Постижимо ли е?

Румен Радев изпълнява заръките на БСП, смята Горанов от ГЕРБ
Обновена: 5 фев 2017 11:42 | 5 фев 2017 11:19,
270
650 лв. минимална заплата, средна – 1500 лв. Постижимо ли е?
Снимка: Булфото, архив

650 лв. минимална заплата - с по 10 процента скок на година, е възможно. Сега е 460. Постижима е и средната заплата от 1500 лв., на база на икономическите показатели.

Това съобщи финансист номер 1 на ГЕРБ Владислав Горанов пред Нова тв.

Още по темата

"Пенсиите няма да стават 300 лева - не е коректно спрямо пенсионния модел и ресурсите на държавата, затова ГЕРБ не се поддаде на исканията на колегите, уточни той, вероятно визирайки исканията на Патриотичния фронт", уточни Горанов. 

Надграждане за правосъдие и сигурност и образование - това са двата приоритета пред ГЕРБ, коментира още бившият министър. Учителските заплати ще бъдат удвоени до края на мандата, увери Горанов.

"Флиртът на партиите с хората от големите градове, които стават все по-богати, трябва да е различен - те са вече по-богати", смята Горанов. Важна е посоката и движението, това, че сме втори по растеж в Европа - с над 3 процента, подчерта бившият финансов министър.

Той препоръча да се изследва процесът с КТБ, защото лесно ще се види какво се е случило. Имало хора, които все още се захранвали "емоционално и финансово" от фалита. "Ние назначихме постоянни синдици и атакувахме всички сделки, но 90 на сто от тях са вече в съдебна фаза", напомни финансовият експерт на ГЕРБ.

"Концентрацията е един вид отсечка за много големите поръчки - има десетина големи фирми, които могат да бъдат изпълнявани от големи фирми. Не може да се дават на фирма с едноколесна ръчна количка", изтъкна Горанов. Той призна, че проблем с корупцията има, но правилата трябва така да се организира, че "администрацията вече да тежи на самата администрация".

"Министерството на финансите няма да има право да иска свидетелство за съдимост и за платените данъци - няма да се иска по повече от един път такава информация. Ако се съмнява и иска да го проверява, ще го прави по служебен път през НАП и останалите органи. Информацията към държавните органи ще се подава само веднъж, което ще облекчи бизнеса", изтъкна и друго готвено облекчение Горанов.

Според него президентът Румен Радев е върнал приетия в края на 43-ото НС Закон за концесиите, защото така иска БСП. По отношение на критиките на новия здравен министър Илко Семерджиев към предшественика му Петър Москов Горанов контрира, че само за последната година парите на здравната каса са били увеличени със 150 милиона лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
11
 
! Отговори
### преди 7 години
Гледате ли телевизия? Аз гледам и наблюдавам предизборно жужене на гербе расти из всички услужливи телевизии на ББ.Навред герберасти.Демонстрират присъствие,"постигнати небивали успехи" за страната и бъдещо "благоденстване".Пълно обсебване в полза на ГРОБ на изборите.Следва нов банкянски трик-машинното гласуване...Толкова са предвидими-гробаджии.Само дето все още има ба лъ ци,които им се хващат като риби на бас'тун.Глупостта и наивността често вървят ръка за ръка с помощта на платените медии....
79
5
 
4
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Айде стига с тези откраднати заеми 16 били 20 били кажете колко е външния дълг 2014 и кажете колко е сега
78
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държава,в която кмет и общинари крадът 600 000лв само от 1 скенер,депутат реформатор загражда улици и спира репортажи,рецидивисти с 19 условни присъди убиват отново,гербаджийка си дава сама 80 000лв бонус,бесепари продават на парче,една група граждани имат само права а другите само задължения,пияни без книжки "наши" хора убиват по пътищата децата на "другите",депутати гласуват концесии за 1000г,работници без договори работят за 200евро.Такава държава не трябва да я има,и няма да я има скоро.
77
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 7 години
Нали този същия шут,беше против минималната да стане 460лв.сега за какви 650лв.говори.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 84Koi ne sa? BSP? DPS ?Ami nie v sivia sektor deto kriem danutzi? ami kak iskate biudjetnite da imat visoki zaplat kato vseki krade, purvo ot durjavata, posle ot samia sebe si...
75
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постижмо ли е?Навярно не,след като за помалко от две години, откраднахте отбългарския народ 24 милиарда,само не се знае евро,долари или лв.
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако кажете че тази програма ще се реализира веднага след идването ви на власт ,ме печелите от раз и ако не я реализирате до 3 месеца , сами ще си тръгнете .....ноооо ако ми повтаряте ,че това е ВЪЗМОЖНО в края на 4 годишния ви мандат- НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НИКОГА ЗА ВАС,ДРУГАРИ ОТ ГЕРБ .Това означава само едно ....идваме за последно да доокрадем останалото . Иначе не виждам логика да се напъвате отново ,при положение че сами си подадохте оставка.
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блюдолизците на Караянчева в Кърджали струват малко!Дребни души,дребни разходи!Службица,мръсотийка,стаичка за ремонт на ютиии на символичен наем,задължително настаняване на гостите в хотела на известен бизнесмен....И стотици репресирани по политически причини!
72
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са нагли и безочливи хора, от 2009г са замръзени заплатите бееееееее
71
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагли,крадливи демагози!!! Властта я ползвате само за лично обогатяване! Герб са шайка корумпирани разбойници и крадци!
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми когато бяхте на власт защо не ги направихте , айде втория път бяхте много партии в парламента , та ви пречеха , ами първото ви властване ? !?
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когаааааааа .......Синеочко :)
68
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
99 % от българският бизнес се съставлява от мутри, ***, бивши *** (т.е. "демократи" понастоящем) и отрочета на ***. Това са хора, които през целия си живот са получавали всичко на тепсия, това са хора без ден трудов стаж, без въобще да имат идея как живее обикновения човек и какво означава да живееш с една такава заплата. Те се интересуват единствено как да орежат с още нещо служителите си, за да могат да заведат кифлата си в Малдивите или да си купят новия модел мерцедес.
67
0
 
29
 
! Отговори
Ами преди 7 години
Ще стане постижимо,когато вашият вожд и цялата ви кохорта върнете на народа от крад натите милиарди....Ще ги върнете,нали...? Трай коньоооооо...
66
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бай Буй Муй кога ще върне откраднатите милиарди?
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опасявам се, че по-скоро с другарите от БСП може 100 000лв да я направите.
64
1
 
29
 
! Отговори
Благоев преди 7 години
ОБЕЩАВАТ НИ ОЩЕ 4 ГОДИНИ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА,ПОД РЕАЛНАТА ИЗДРЪЖКА НА ЕДИН ЧОВЕК,КОЕТО ЗНАЧИ : ОЩЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ ГОСПОДСТВАЩА СИВА ИКОНОМИКА,НИСКИ ПЕНСИИ И СТАГНАЦИЯ НА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР! ПРАВИТЕ ШОКОВА ТЕРАПИЯ ,ИНАЧЕ СИ ОТИВАТЕ .
63
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че ще стане 650лв.заплатата през 2021г. спор няма.Но от тях чисти хората ще вземат 400лв.както е сега 460=363лв чисто=2 резервоара с бензин.Българите не са хора-кой работи 26дни по 9часа за 2 резервоара бензин?????При 650лв.мин.заплата бензина ще е 3лв.тока 40ст. за киловат,данъците с 100% отгоре и робите ще си чакат светлото бъдеще 500г,Няма страшно не е за първи път-доказано е и работи.
62
1
 
22
 
! Отговори
шаламонто тоягата преди 7 години
"650 лв. минимална заплата, средна 1500 лв. Постижимо ли е?" Да, постижимо е ако финансовият министър не възпитаник адамов на ПУЦа по счетоводство за ТКЗСари! И разбира се останалите тикви, кратуни, винкели и *** ограничат до минимум кражбите!
61
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОСТИЖИМО Е ДАЖЕ 1000 ЕВРО ЗАПЛАТА НО МНОГО КРАДЦИ БЕЕЕ..И 4 МИЛИОНА МЪРЗЕЛУВАЩИ ИНДИЯНЦИ КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗДЪРЖАМЕ ОТ РАЖДАНЕТО ДО ГРОБ!ЩОМ ДАЖЕ В МАКЕДОНИЯ КЪДЕТО ПЪК СЪВСЕМ НИКАКВА ИКОНОМИКА НЯМА НИТО ПРОИЗВОДСТВО НЯКАКВО СА ДВА ПЪТИ ПО ДОБРЕ ЗНАЧИ МОЖЕ!НО НАРОДА СЪВСЕМ УМИШЛЕНО Е ПОДЛОЖЕН НА ГЕНОЦИД!