Предизборно от ГЕРБ: "Чисти ръце", повече пари, учение за всяко дете

И още - борба с корупцията, сваляне на депутатския имунитет, отнемане на имоти
3 фев 2017 14:36,
336
Предизборно  от ГЕРБ: "Чисти ръце", повече пари, учение за всяко дете
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Как ще управлява ГЕРБ, ако получи отново властта? Доскорошни министри и депутати представиха част от предизборните си обещания под погледа на лидера им Бойко Борисов.  

Още по темата

Сред приоритетите на ГЕРБ за нов мандат са борба с корупцията по високите етажи на властта, сваляне на депутатския имунитет, отнемане на имущество на хора от властта, ако не могат да докажат парите си.  

Доскорошните управляващи обещаха, ако вземат пак властта, през мандата им минималната заплата да стане 650 лева, а средната - 1500 лева. Те обещаха да осигурят средства и за двойно увеличение на учителските заплати.  

Сред другите им приоритети са подпомагане на тридетния модел, намаляване на бюрокрацията и въвеждане на доброволна военна служба.   Борисов обясни факта, че тези неща не са направени по време на досегашните му оправления с обяснението, че всяка власт има по няколко приоритети и чак когато ги изпълни, минава на следващите.  

"Всяко дете - на училище", е залегнало в програмата на ГЕРБ в сектор образование. Приоритетите в него бяха представени от зам.-шефа на партията Йорданка Фандъкова. С програмата си ГЕРБ поема ангажимент да не се закриват училища, а фиансирането на школата да не зависи от броя на учениците.   Двойно увеличаване на заплатите на учителите и стимул за младите да стават учители обещават още от ГЕРБ. И още - психолози във всяко училище и интерактивни дъски във всяка класна стая.  

Бившият правосъден министър Екатерина Захариева представи приоритетите в сфератарна справедливостта и сигурността.  

"Ще предложим падане на имунитета на народните представители, както и сериозна проверка на доходите на лицата по високите етажи на властта", обясни министърът. Тя допълни, че ГЕРБ предвиждат, независимо дали са повдигнати обвинения, имотите да бъдат отнети, ако доходите не могат да бъдат доказани.  

В програмата са записани и мерки срещу безкрайното връщане на делата и бягството от правосъдие на хора с влязла в сила присъда.  

Бившият финансов министър Владислав Горанов декларира, че ГЕРБ няма да променят плоския данък и ще подадат молба за членство в предверието на еврозоната.  

И още - минимална работна заплата 650 лева, средна 1500 лева, 120 млрд. лв. брутен вътрешен продукт.  

Депутатът Делян Добрев обяви, че партията ще се съсредоточи към намаляване на бюрокрацията и ще бъде приет закон, който ще забрани на администрацията да праща гражданите за документ от друга администрация.  

ГЕРБ обещаха още демонополизация на Здравната каса и доброволна военна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
2
 
4
 
! Отговори
Пачо преди 7 години
Довиждане Довиждане Довиждане !!!!!!!!!!!;!;;;;;
231
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо бе, защо да не стане заплатата 1500 лв. ? Ще стане, и съм сигурен че ще стане ! Но тогава хляба ще ви струва 500-600 лв. !!! Да не говорим за другото ..... Иначе заплата 1500 лв. си е напърно реална ! А най-смешното е че вече минахме по този път с такива заплати, но тогава Боко беше още мутра
230
1
 
5
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Настъпи сезона на лъжците
229
1
 
6
 
! Отговори
ДИВ ПОПУЛИЗЪМ преди 7 години
ПРЕДИЗБОРНИТЕ ЛАКЪРДИИ НА ГЕРБ, ИЗРЕЧЕНИ ЗАПЛАШИТЕЛНО И НАТЪРТЕНО ОТ БОКО, ЦЕЛИ САМО ЕДНО - ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА, ДА КРАДАТ 2 Г. И ДА СДАДАТ ВЛАСТТА,А ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ И *** ЩЕ ГИ ВЕЛИЧАЯТ И ВСЕКИ ПРОВАЛ, ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА УСПЕХ.ТОЯ ФИЛМ ГО ГЛЕДАМЕ 2 ПЪТИ ПО 2 Г. НИКАКВА РЕФОРМА НИКЪДЕ,ОСОБЕНО В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА,ЗАЩОТО ЩЕ УДАРИ ТЕХНИТЕ ХОРА-ТЯ И СЕГА ОНЕВИНЯВА ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ С ДЕБЕЛИ ПОРТФЕЙЛИ,А В ЗАТВОРА СА МАЛКО ИСТИНСКИТЕ И ТЕЗИ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПЛАЩАТ-СПРАВКА ЦАЦАРАТУРАТА. АМАН..
228
3
 
7
 
! Отговори
ДИВ ПОПУЛИЗЪМ преди 7 години
ЗАПЛАТИТЕ МОГАТ ДА СТАНАТ И 2000 ЛВ., АКО НА ВЛАСТ НЕ Е КРАДЛИВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ. НЕ КАЗВАТ ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ЗА ТОВА, А ЕДНО МЪГЛЯВО"ПРИ ТИЯ ТЕМПОВЕ НА РАСТЕЖ".ТОЯ ПРЕЛИВА ОТ ПУСТО В ПРАЗНО-ВЗИМА ПАРИТЕ ОТ НЗОК И В БЮДЖЕТА.РЕЖЕ ПЕНСИИ ЗА МАГИСТРАЛИ... А КАКВО ЩЕ СТАНЕ С БЕЗРАБОТИЦАТА-НИТО ДУМА.ПРИ ЛОШАТА ИКОНОМИЧЕСКА СРЕДА И НИСКАТА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЪКРАЩАВАТ, ЗА ДА ИМА НЯКАКВО ПОВИШЕНИЕ НА ДОХОДИТЕ.НАЙ-ВАЖНОТО Е ОБАЧЕ, ЧЕ НЯМА НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА ПРАВИ КАКВОТО И ДА
227
1
 
6
 
! Отговори
Дедо Поп преди 7 години
Прости им ГОСПОДИ ,прости им затова , че като обещават лъжат ,та чак се самозабравят .Всичко това можеха да го направят и предните мандати ,но предпочетоха да крадат ,да се надуват ,да се хвалят,да целуват за.д.н.и.ци ,и това е всичко което правеха .Докато тая партия се ръководи от един патологичен нарцисист и лъжец ,ще затъва още .
226
1
 
3
 
! Отговори
Един въпрос? преди 7 години
Вярно ли е, че нямаш право да се самоосигуряваш в НОИ за пенсия, ако не си на държавна работа, свободна професия, или търговска фирма. Здравно можеш да се осигуриш, плащаш си 18 лв., попълваш декларация и това е.Лицето не иска да се осигурява в частен пенсионен фонд, защото не е защитено, че този фонд няма да фалира и бъдеща му пенсия да изгърми.Ако е така възниква въпросът, защо толкова години, не сте решили нещо жизнено важно за хората и държавната хазна?!Толкова ли е трудно?!
225
3
 
12
 
! Отговори
Кой?!! преди 7 години
Кой удължи концесиите на ТЕЦ 1 и 3 с 35 г. напред, 2 мириарда са платени от държавата. Кой продаде 33% държавен актив от енергото. Кой даде 2 милр. за саниране. Кой повиши тока. Кой не провери ВИК за плащане на 60% загуби. Кой се подигра за референдума за Белене. Кой спря Ю. поток, понеже половин милиард от транзит бил нищо. Кой тегли 16 млрд. Кой организира протести срещу правителства и се хвалеше по тв-то, коалиара с ДПС. Кой фалира КТБ. Кой докара тероризъм в БГ, чрез мигранти. Не ви вервам!!
224
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига лъжи и празни обещания. Видяхме ви, че за нищо не ставате и трябва да сте подготвени за много слаби резултати на изборите, направо плачевни.
223
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
, мъка.! Чел съм и д-р Тони Филипов.
222
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обидно е, ще знаете, ТОЗИ ни има за листни въшки. Като го гледам и слушам ми се иска да си изтръгна ушите и очите. Не съм сноб, обаче как да приема да ме управлява човек, който е чел само Винету 1, без дори 2 и 3, пък аз тъпака съм чел Челинджър, Достоевски, Стайнбек, Шекспир, Вонегът, Гор Видал, Ангел Каралийчев, Чудомир, Максим Горки, ОХенри, ПлАтон, Монтескьо, Волтер, Вион, Бодлер, Гьоте, Ивайло Петров, Хайтов, Смирненски, Ботев.... абе, с две дми, където свършва той там аз започвам... Мъка,
221
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ЗА РЪЦЕТЕ НЕЗНАМ ДА ЛИ СА ВИ ЧИСТИ НО ЕДИН ПОЗНАТ КАЗА ДА СЕ ПОДМИЕТЕ ОТЗАД. ЩЯЛ МНОГО ДОБРЕ ДА ВИ УПЛЪТНИ ЗАДНИТЕ ДУПКИ НА ВСИЧКИ ГЕРБЕРЧЕТА!
220
1
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
от сега да е ясно на народа-това няма да стане, което се обещава. Не защото няма ресурс.Ресурс има. Няма да стане, защото от това не се пълнят лични и партийни авоари, авоарите на роднини, любовници и приятели-назначени за олигарси. От това би се напълнил джоба на народа. А както сме убедени до сега, 29 години вече, в политиката не се влиза за да се служи на народа, това е само претекст, а всеки гледа да се награби и да уреди фамилията на платена работа, за 4 години поне.Народът-духасупатавинаги
219
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвам.Който е лъгал, пак ще лъже."На лъжата краката са къси".
218
4
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
А само преди време, обвиняваха Сидеров, че бил популист в обещанията си???Тия го задминаха. "Вързан и Д-*** дава, но отвържат ли го-две иска!" , както казва народа. Къде древмахте до сега, два пъти бяхте на власт? Ако го бяхтенаправили това, още да сте, но не-Магистрали, саниране и нищо друго-само вашите обръчи да папат от кацата с меда.Има ли още наивници да ви вярват? Защо не казвате къде са парите от КТБ и как да се върнат?Защото и вие сте в кюпа...
217
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ех, какви благини ц ц, а само преди два месеца, къв рев беше, как пенсионерите ще разорят страната, ако вземат 20 лв отгоре
216
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много пъти,особено през последните две години от Евростат напомняха на управляващите,че сме най-бедната страна в Европа,най-нещастните хора,най-болните,с най-неефективна съдебна система и най-корумпирани политици.Но високомерието на Бойко,съчетано със самохвалство загубиха представите им за реалност и сега берат плодовете на своя труд.Да,сериозно се потрудиха да ни настроят срещу себе си и успяха.
215
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последен отчаян опит за връщане отново на власт.Но народа е казал много мъдро "Един път стомна за вода,втори път стомна за вода,трети път се чупи".Разбра ли Боко?
214
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и "чисти ръце"?Шегувате се.
213
3
 
22
 
! Отговори
Марто преди 7 години
Управляващите превърнаха страната в най-бедната и най-корумпирана такава. Направиха така, че стотици хиляди напуснаха страната, а огромна част от българите са работещи бедни.Пази боже от следващ мандат на партиите от статуквото!!!Ако те дойдат отново на власт, нацията ще загине. Може да наречем управлението през изминалите години ГЕНОЦИД срещу българския народ.