Заради вота: Смениха половината областни управители

Мотивът на кабинета – провеждането на честни избори
Обновена: 8 фев 2017 15:14 | 8 фев 2017 12:05, Веселина Йорданова
149
Заради вота: Смениха половината областни управители
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Служебният кабинет смени половината областни управители на днешното си първо редовно заседание.

Сменени са губернаторите на областите Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, Софийска, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, Велико Търново, съобщи говорителят на правителството Ирина Белчева.

Мотивът на управляващите е свързан с провеждането на честни избори, а рокадите били и резултат от получени сигнали.

На мястото на Бисер Михайлов в Благоевград е назначен Валери Сарандев. Завършил е Школата на МВР в Симеоново, магистър е по "Право" от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Последната заемана от него длъжност е заместник кмет на община Гоце Делчев.

Във Варна Стоян Пасев ще бъде сменен от Тодор Йотов. Завършил е ВВМУ "Никола Вапцаров", където е бил в последствие ръководител на офис "Международна дейност". В периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.

Малина Николова от Враца също освобождава поста, който ще бъде зает от Момчил Младенов. Завършил е Техническия университет в София. Бил е заместник-кмет на община Враца в периода 2003-2007 г., в момента е управител на БКС в града.

Сменен е и Илия Илиев в Кърджали, като на негово място е назначен Начо Ковачев. Бил е заместник-областен управител на Кърджали от 2001 г. до 2009 г., завършил е ВВАУ в Шумен, както и ВА "Г. С. Раковски" в София.

В Кюстендил на мястото на Виктор Янев областен управител ще е Йордан Татарски. Магистър е от Стопанската академия "Д. А. Ценов". Има дългогодишен управленски опит в частния сектор, работил е и в МРРБ.

Ловешкият губернатор Ирина Митева предава поста на Пенка Николова - магистър по регионално развитие и управление от СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в Община Ловеч, а през 2015 г. е заемала поста заместник кмет по строителство, архитектура, градоустройство и екология.

В Силистра Стоян Бонев отстъпва мястото на Петко Добрев, който е заемал същия пост в периода 2001-2005 г. Има магистратура по история и география от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Бил е заместник-кмет в общините Алфатар и Дулово.

В Търговище на мястото на Светлин Бонев областен управител ще е Валери Симеонов, който има дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище. Той е икономист по промишлеността от ВИНС – Варна.

В Хасково на мястото на Станислав Дечев е назначен Минко Ангелов. В периода януари 2012 г. – март 2014 г. е заместник-кмет на община Хасково, преди това е бил и общински съветник. Завършва ВИХВП в Пловдив с магистратура по автоматизация на производството в хранително-вкусовата промишленост.

В Шумен Донка Иванова отстъпва поста на Валентин Александров. Той е магистър по педагогика от Шуменския университет, специализирал е публична администрация в УНСС. Бил е директор на ОДМВР - Шумен.

Рокада има и в Ямбол, където Димитър Иванов е сменен с Георги Чалъков. Завършил е УНСС, от 2015 г. е заместник кмет на община "Тунджа".

Във Велико Търново вместо Пенчо Пенчев ще управлява Николай Йоцов. Завършил е ВВАУ в Шумен, ВА в Киев, притежава магистърска степен по стопанско управление от НВУ "В. Левски", където е бил и преподавател. В последните години е работил като експерт в ИА "Военни клубове и военно-почивно дело".

Нов губернатор има Софийска област – вместо Росица Тодорова, поста ще заеме София Торолова.
Тя е заемала поста заместник-областен управител от юли 2013 г. до декември 2014 г. В момента е административен директор в частно дружество. Завършила е магистратура по индустриален мениджмънт в МГУ "Св. Иван Рилски" в София, магистър е и по автоматизация и информационно управляваща техника.

В София - град, където в момента мястото е вакантно, защото губернаторът Веселин Пенев беше сменен преди време заради сделката с "царските конюшни“, правителството назначава Диана Тонова. Тя е била заместник-областен управител в периода юли 2013 – декември 2014 г. От декември 2015 г. е началник на отдел в столичния район "Витоша". Магистър по право от ЮЗУ "Неофит Рилски".

По неофициална информация се очакват рокади и в Пътната агенция след инцидента в тунел "Ечемишка", при който в неделя 64-годишна жена загуби живота си. Какви ще са те, ще стане ясно по-късно днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
19
 
! Отговори
ДС преди 7 години
А Пловдив и Пазарджик ?Кога ще смените тъщата Гинче областна в Пазарджик без ценз и образование и нейният зет Зико областен на Пловдив ?И двамата са *** на Бойко и Цецко !
76
6
 
11
 
! Отговори
човек преди 7 години
До Анонимен Затова няма да гласувам, смятам, че изборите се договарят и фалшифицират.
75
10
 
25
 
! Отговори
Мачкай преди 7 години
Учудващо бързо ГЕРБ се срастна с държавата и сега партийни *** реват че местенцето им изстина. Само че времето на Партията-Държава мина отдавна!
74
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички гербави областни управители да бъдат сменени.Те подариха на миналите избори победата на ГЕРБ.Нищо,че народа масово не ги искаха.Това се доказа и на президентските избори.Но тук вота беше мажоритарен и затова загубиха.
73
6
 
9
 
! Отговори
! преди 7 години
Браво! И без това са политически назначения, 100% от "най-демократичната" партия. Да сте чули някой друг да се пробва да се кандидатира за лидер? Стига им на дребните партийци някое постче
72
13
 
4
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ВСИЧКИ ДА СМЕНЯТ,ЦЯЛАТА ПАРАЛЕЛНА СТРУКТУРА,СТАРИ,НОВИ,ДА СМЕНЯТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ С БОЙКАРИЯ.
71
8
 
2
 
! Отговори
S преди 7 години
Най-коварната им измама, с която могат да ви сторят нещо ЛОШО в момента - подменят близките ви с двойници или пък ви натопяват в нещо, внимавайте с кого всъщност сте в едно жилище, къде оставате затворени/заключени, а в лошият случай на нападение срещу вас, по-добре се съпротивлявайте, защото тези, които ви нападат просто така са злетаци!
70
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууууу! И сега какво? Дали Ердоган дойде на власт, та сменят масово хората? Сигурно! Гласуваш за БСП получаваш ДСП!
69
6
 
2
 
! Отговори
S преди 7 години
Най-коварната им измама, с която могат да ви сторят нещо в момента - подменят близките ви с двойници или пък ви натопяват в нещо, внимавайте с кого всъщност сте в едно жилище, къде оставате затворени/заключени, а в лошият случай на нападение срещу вас, по-добре се съпротивлявайте, защото тези, които ви нападат просто така са злетаци!ОТНАСЯ СЕ ЗА ПОЧТИ ЦЕЛИЯ СВЯТ!И пред вашите поробители никога не скланяйте глава!
68
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо само 13, а останалите 15 кога?
67
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто взеха властта през 2009-та година, аз и хората около мен имаме усещането, че ГЕРБ фалшифицира в своя полза всички досегашни избори и референдуми. Ако останат калинки на ГЕРБ за областни управители, ГЕРБ май пак ще фалшифицира изборите.
66
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън ГЕРБ от властта!!!Всички хора на мутрата вън от властта и след това в ...... те си знаят къде
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не маха исикиеца вълчо от Бургас?Той сам се мъчи в коя партия да се запише на следващите избори. Беше в БСП. "Аз ще съм със таз, която е на власт". Възпитаник на така наречения бсу -оооо, юрист!Или трябва да се поддържа мнение, че в Бургас е феодална колония на герб?Жалка история, голяма лъжа!
64
5
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Това за подмяната на близките ви, се отнася не само за България!(по-долу коментара на S)
63
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
днес бг., да ги бяхте описали с по две изречения какви точно са новите............срам за герджиков
62
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сменят 13 гербадажии, а 15 гербаджии си остават областни управители. Значи пак няма да има честни избори макар и в 15 области.
61
5
 
1
 
! Отговори
S преди 7 години
Най-коварната им измама, с която могат да ви сторят нещо в момента - подменят близките ви с двойници или пък ви натопяват в нещо, внимавайте с кого всъщност сте в едно жилище, къде оставате затворени/заключени, а в лошият случай на нападение срещу вас, по-добре се съпротивлявайте, защото тези, които ви нападат просто така са злетаци!И пред вашите поробители никога не скланяйте глава!
60
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов - пожарникар и пазвантин прочел само Винету и Цветан Цветанов - разносвач на папки в МВР и честни избори. Как пък не.
59
6
 
7
 
! Отговори
мотив преди 7 години
Радев спечели убедително с тия областни, и референдума успешен, сега сигнали срещу тях имало за честността на изборите
58
4
 
14
 
! Отговори
уууу преди 7 години
Защо само половината????