Борисов се ядоса: Как така заместник на Горанов прави ревизия?!

ОТ БСП козирували в Брюскел, а него наричали "послушко"
174
Борисов се ядоса: Как така заместник на Горанов прави ревизия?!
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че харчовете на кабинета му са напълно ясни и се ядоса на искането на БСП – служебното правителство да прави ревизия на външния дълг, взет по време на неговото управление.

Още по темата

В началото на 2015 г. правителството на Бойко Борисов изтегли външен дълг от 16 млрд. лв. по предложение на финансовия министър Владислав Горанов. По това време негов заместник беше настоящият служебен министър Кирил Ананиев.

"Ако БСП искат ревизия не трябва да слагат за министър заместника на Владислав Горанов", отсече обаче Барисов, след като вчера червената шефка Корнелия Нинована заяви на заседание на Националния съвет на партията, че ще отправи искането си за ревизия на дълга официално до служебния премиер.

"Отдавна питаме защо правителството на Борисов задлъжня България с 16 млрд. лв.", коментира Нинова и отсече, че иска отговор на въпросите кога е взет дългът, колко точно са парите, при какви условия, от кои банки и кои консултанти.

Борисов обаче днес настоя, че всички финансови дейности на кабинета му са били на светло и напълно достъпни.

"Това, което сме правили през годините, прогнозируеми сме, всяка цифра е ясна", увери той.

"Ако не са харесвали политиката на Горанов и трябва ревизия, нейният кабинет, защото той е на БСП, не трябва да слага този министър, да го уволнят днес, за да доведат този, който ще направи ревизия, къде е логиката", скочи той.

По думите на Бойко Борисов в случая все едно Владислав Горанов да прави ревизия на него.

"Защо да коментираме пушилката, която БСП вдигат всеки ден", посочи лидерът на ГЕРБ.

Владислав Горанов пък призова: "Не си хaбете времето, другарко Нинова, прочетете отчетите за 2015 и 2016 година!".

Той припомни, че през ноември 2014 г., когато ГЕРБ пое за втори път изпълнителната власт, в държавата не е имало достатъчно пари.  По думите му 16 млрд. лв. е общият размер на програмата за дълга, но той никога не е достиган.

Бойко Борисов разкритикува и действията на служебния министър на отбраната Стефан Янев по време на срещата на министрите на НАТО, след която генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг обяви, че е постигнато съгласие за засилено присъствие в Черно море.

"Козируваха в Брюксел преди няколко дни, а после казват, че аз съм бил послушко", ядоса се той. Според него темата с военни кораби в Черно море е много деликатна.

"От една страна да не тревожим хората. Всички си спомняте времето, когато отстояхме позицията да няма флотилия в Черно море. Сега вече сме включени, имахме air policing, вече има флотилия, чужди кораби, всичко това е решено преди няколко дни", каза Бойко Борисов.

"Моята мечта беше да има платноходки, лодки, тръба за газ", заяви лидерът на ГЕРБ и добави: "Чакали са ме да падна, за да стане това решение".

Според Борисов има опит за отклоняване на обществено внимание.

"3 дни тече информация за охраната на първата дама, а не за важните решения за обществото, защото охраната на президента и първата дама е нещо нормално", коментира бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
16
 
6
 
! Отговори
Агджата преди 7 години
Почти се изкушавам да гласувам за фалшивите комунисти /БСП/ или руските патриоти, та да погледам сеир. Как ще се окакат пак не е истина.
86
4
 
22
 
! Отговори
ОНЯ преди 7 години
Тоя народен предател хич да не се обяснява а направо зад решетките с цялата му хунта!!!
85
1
 
24
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Бойко ще ни излезе по скъпо и от Тодор Живков , след изборите ако спечели БСП ще видите кой фалира КТБ , кой наля всички държавни фирми в КТБ през 2009 - 2010 ,кой беше мин. председател, кой пръв взе да говори че е лоша банка, защо не казаха в законовия срок от 21 дена банката добра ли е или не, има много кой , кой .
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До късата паметГЕРБ можеха да върнат 16 милиарда а не да ги харчат за саниране или държат в БНБ без смисъл и плщаме лихви на запада. 16 милиарда по 10 % си е 1,6 милиарда лихви на година.
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88Или намали сериалите или смени доставчика. Това да не ти е кварталната бакалия. И не казвай на никой който те познава мнението си по въпроса, че голям смях ще падне. И то за твоя сметка.
82
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Бойко булка не му трябва. Той си е самодостатъчен, а в особени случаи на нужда на среща му е кмета на Симитли.
81
2
 
23
 
! Отговори
:) преди 7 години
Боко се ядосва, че го наричат Послушко?!?!?! Това е истината! Какво има да се сърди? Като отиде в Брюксел, цар Тиква се превръща в Мишка. За една снимка, предава интересите на България. А кото сложим и естествената му глупост... нещата стават много сериозни.
80
1
 
20
 
! Отговори
читател преди 7 години
Борисов избухва, изригва, ядосва се, бесен е, кара се, заканва се, бие, побеждава, прегръща прецъвтели лелки, снима се, спасява, дава пари и НАЙ-ВЕЧЕ ПРИБИРА ПАРИ.
79
1
 
12
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Много ми е интересно *** що изтриха линка към сайта на БНБ. Нещо обидно ли има в него, или дискриминира някого. Или просто искаме едни не информирани читатели, които да приемат за истина каквото и да се публикува.
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До късата паметГЕРБ уж не признават външния дълг за КТБ, ТЕЦ, АЕЦ Белене и кой знае какво друго но го плащат тайно с нови заеми и не го отчитат в БНБ.
77
1
 
22
 
! Отговори
11496 преди 7 години
До АнонименПри мен е по-тежко, направо д.и.а.р.и.я. получавам от тоя .
76
0
 
17
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Защо ревеш-нали сам поиска ревизия или забрави,или се притесни нещо!!??
75
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано зомбираните му фенове да се освестят и да не гласуват за него,че ми омръзна да ми се кара непрекъснато от малкия екран.
74
1
 
13
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
до анонимен 54Напиши в гугъл "БНБ брутен външен дълг" това което излиза първо. Вътре има екселски файлове за различите сечения. Изтегли файла по години. В него ясно се вижда движението на брутния външен дълг по години. Пич ти си единствения, който реши да провери информацията имаш един плюс от мене. Това е начина да имаш информирано мнение, а не да чакаш да ти спуснат мнение от някоя политическа централа.
73
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски взе само 1 млрд лв заеми, но фалира КТБ, откъдето правителството трябваше да изплати на вложители над 3 млрд лв.искров беше управител на БНБ от 2000 г. при Тройната коалиция на Станишев и доган, но нито Станишев нито Доган поеха отговорност.Какво да направи Борисов? Да ви инсталира на всеки от вас по един чип в комунистическите глави и да ви след за кражби ли?
72
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Чета заглавието и си мисля,ти да видиш Борисов се бил ядосал.Мисля си,защо този човек вече 10 години никога не се е появил да дискутира нещо,да води диалог.Влиза в студиото,журналистите си гълтат езика а той говори ли говори.Сещате ли се защо-я някой му каже нещо наопаки такъв сеир ще настане.И тези които са си го харесали знаят това и никога ,ама никога няма да допуснат подобно нещо. А ако наистина Орешарски беше толкова лош защо още не е в затвора -защото няма за какво,а Борисов нека да оплюва
71
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
само гузния и крадеца го е страх от проверка,очевидно е че има очевидно нередни неща и е наложително да се извърши проверка.
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската болонка Бойка пак бълнува за платноходки и пак ще загуби тотално изборите. Няма ли някой в ГЕРБ с мслко повече акъл да го светне, че *** на руски ботуши няма да донесе полза на банкянската тиква?
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кирил ананиев бил вуйчо на горанов? я пак? ако е вярно, не конфликт на интереси, а направо си е за пиночет това! че то в северна корея даже министърът на финансите няма за заместник свой вуйчо!
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След всяко наше правителство, трябва да има по едно служебно от външни одитори. После прокуратура, съд и чак тогава нови избори.