Герджиков за вота в Турция: Научете езика, тогава ще гласувате

Когато си тръгна от "Дондуков", ще съм щастлив!
Обновена: 29 мар 2017 22:25 | 29 мар 2017 19:03, Анисия Иванова
267
Герджиков за вота в Турция: Научете езика, тогава ще гласувате
Снимка: БТА, архив

България успя да овладее намесата на Турция в парламентарните ни изборите. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков пред БНТ.

Според него изискването на ЦИК попълване собственоръчно на декларации на кирилица от изселниците ни там е бил прекрасен начин, за да стане ясно, че този, който иска да гласува, трябва да знае български език.

"Този, който гласува, знае ли за какво гласува, знае ли за кого гласува", отсече той.

По думите му това беше един прекрасен начин да се пресече "тази демагогия", че се ощетяват правата на български граждани в Турция, че не се допускат до урните. "Много моля, научете езика, тогава ще гласувате", отсече премиерът.

Според Герджиков директна заплаха за националната ни сигурност е нямало.

По отношение на заканата на лидера на ДОСТ Лютви Местан, че ще съди България в Страсбург за въведените изисквания за гласуване той заяви: "Нека Местан да съди България. Да си научи избирателите на български език и тогава да съди."

Той е убеден, че в случая няма нарушение на ничии граждански права. "Не са успели да гласуват и какво от това. Като се научат да си напишат името на български език, ще гласуват. По Конституция гражданите на България имат права и задължения. Негово задължение е да знае български език, защо не изпълнява задълженията си, а иска да изпълнява правата си", смята той.

Купуване на гласове - не можем да отсечем от корен, но показахме реална борба срещу това уродливо явлание, каза още той.

Добре е за България час по-скоро да има редовен кабинет, но не е реалистична формулата ГЕРБ, БСП и "Обединени патриоти“, каза още служебният премиер. "Това може би ще бъде реално в някакви следващи избори, но към днешна дата би било изключителна изненада за мен. Твърде много се противопоставиха двете партии – ГЕРБ и БСП“, добави той.

Относно това кой би бил реален вариант Герджиков поясни, че не са много, което се подразбира и от политическите сили, които са парламента. "Очаквах поне РБ да влезе. Най-вероятно ГЕРБ с "Обединени патриоти“, дали и Марешки ще се включи, не знам“, каза още той.

По думите му той е получил обвинения, че са кабинет и на БСП, и на ГЕРБ.

"Беше много важно да бъдем равно отдалечени от двата мастодонта. Обаждаха ми се да ми ходатайстват. Ако бях се поддал на всички ходатайства, щеше да бъде Содом и Гомор. Ходатайстваха ми за хора, които могат да са в политическия ми кабинет. Там, където прецених, че е добра кандидатурата, се съгласявах“, поясни той и добави, че няма уволнения под диктовка.

На въпрос да оцени позицията на министър-председател той каза: "Премиерът е най-трудната позиция в държавата, защото отвсякъде има бури и всичко е на неговата глава - образование, здравеопазване, скандали, икономика и т.н."

И в заключение призна: "Като си тръгна от Дондуков, ще съм щастлив!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Местан няма да се върне,а ти ще си останеш в стадото.
21
3
 
42
 
! Отговори
Национален Легион преди 7 години
Браво на Герджиков. Въобще да им закриват секциите и да не могат да гласуват тия....
20
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко хубаво ама ***, които гласуваха за ГЕРБ и БСП дали знаят български?
19
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Герджиков!!! Само от мисълта, че Банкянския г-алфон се връща, ми става лошо. Дано да не успеят да направят правителство и служебното да остане за колкото се може повече!
18
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А аз съм още по краен-който не е живял в страната порез последните 6 месеца и не е плащал данъци,който не знае езика да няма право да гласува.А в чужбина да се гласува само в посолствата и консулствата,докато се промени закона.Да отпадне двойното гражданство.Който иска да е българин-добре,ако не,да се ориентира само към другия етнос.Не може хора,които не знаят български на въпроса за кого ще гласувате да отговарят :за Ердоган.Това е абсурдно.
17
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм очаквал да се изненадам толкова приятно от Герджиков. Колко елегантно прецака мераците на Ердоган. Който не знае български какво прави пред урните? А и им го каза направо. Браво!
16
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има решение на проблема , но няма кой да слуша Сидеров и Патриотите. Те казват отмяна на двойното гражданство и който се има за турчин да си гласува там. На второ място Сидеров казва образователен ценз за гласуващите и тогава 90 % от ромите отпадат. Взел ромът 50 лева казали му с 11 за ГЕРБ и той тича да гласува без да знае за президент ли гласува или за кмет.
15
1
 
12
 
! Отговори
Циганин е мръсна преди 7 години
Дума от кога ?
14
1
 
6
 
! Отговори
Доган преди 7 години
И в крайна сметка кой е премиер виждам повече тиквата на ляво и дясно
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм по краен който не плаща данъци поне 6 месеца в годината също да не може да гласува . Щото ги има и много такива Българи и ***.
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премахването на двойното гражданство няма да ни спаси от купеният ромски вот, за съжаление. А от ромите все повече ще зависи кой ще е на власт. Прав е по-долу някой и в България трябва да се попълват декларации на място в секцията и който не може - вън!
11
6
 
18
 
! Отговори
бе да питам преди 7 години
До от стадотоаз имам австрийско поданство и мога да гласувам в австрия .... нооо тук всички изборни документи са на немски...дали мога да осъдя австрия , че например не използват българският език при австрийските избори ??? как може така уж съм австрийски гражданин а трябва на немски да избирам !!! а и при изборите в турция дали се пползва български език....някой от изселниците може да иска на български да гласува за егдоган
10
1
 
22
 
! Отговори
кривият Космос преди 7 години
До от стадотовместо да се обяснявате като гуруто си кой фашист, кой партизанин, командировайте любимата си синтактичка да води курсове по български за тамошните български граждани, желаещи да гласуват. на първо време да научат поне как точно се казва държавата, за която избират парламент.
9
4
 
30
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Представете си тези думи от башбашибозука бб!?! Или прецедента цру агент!?!?! Никога, бб никога не е защитил българското
8
40
 
4
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Гн.герджиков случайно да знаеш колко от твойте сънародници из европа не владеят местните езици и въпреки това имат гражданство
7
10
 
43
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Реално герджиков свърши за три месеца повече за България от бб и кликата герб. Изгониха 5 турски шпиони и дост е вън, дпс четвърти! Скръцна със зъби на турската сг ан. Ако беше бб вече да е обявил турски автонимни области и да е обявил турския за официален. Герб излъга овчарския търсен материал за трети път по ред, уникален мазохизъм
6
4
 
32
 
! Отговори
факт преди 7 години
ИЗОБЩО ДА НЯМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ ,ЩОМ ЖИВЕЯТ В ТУРЦИЯ !!!
5
23
 
7
 
! Отговори
от стадото преди 7 години
Местан ще се върне в играта рано или късно,но после какво правим и 2023 год наближава............
4
70
 
6
 
! Отговори
от стадото преди 7 години
Г-н Герджикова тези фашистки методи България се връща назаааад ,и много е срамно че БГ се води Европейска демократична страна....за съжаление се БГ е страна от третия свят ,крадлива и пропаднала с тези фашистки протести и блокиране на границата.....СРАМ СРАМ СРАМ и ПОЗОР са за БЪЛГАРИЯ тези псевдо патриотчета
3
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да си остане служебното правителство.