Герджиков за вота в Турция: Научете езика, тогава ще гласувате

Когато си тръгна от "Дондуков", ще съм щастлив!
Обновена: 29 мар 2017 22:25 | 29 мар 2017 19:03, Анисия Иванова
267
Герджиков за вота в Турция: Научете езика, тогава ще гласувате
Снимка: БТА, архив

България успя да овладее намесата на Турция в парламентарните ни изборите. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков пред БНТ.

Според него изискването на ЦИК попълване собственоръчно на декларации на кирилица от изселниците ни там е бил прекрасен начин, за да стане ясно, че този, който иска да гласува, трябва да знае български език.

"Този, който гласува, знае ли за какво гласува, знае ли за кого гласува", отсече той.

По думите му това беше един прекрасен начин да се пресече "тази демагогия", че се ощетяват правата на български граждани в Турция, че не се допускат до урните. "Много моля, научете езика, тогава ще гласувате", отсече премиерът.

Според Герджиков директна заплаха за националната ни сигурност е нямало.

По отношение на заканата на лидера на ДОСТ Лютви Местан, че ще съди България в Страсбург за въведените изисквания за гласуване той заяви: "Нека Местан да съди България. Да си научи избирателите на български език и тогава да съди."

Той е убеден, че в случая няма нарушение на ничии граждански права. "Не са успели да гласуват и какво от това. Като се научат да си напишат името на български език, ще гласуват. По Конституция гражданите на България имат права и задължения. Негово задължение е да знае български език, защо не изпълнява задълженията си, а иска да изпълнява правата си", смята той.

Купуване на гласове - не можем да отсечем от корен, но показахме реална борба срещу това уродливо явлание, каза още той.

Добре е за България час по-скоро да има редовен кабинет, но не е реалистична формулата ГЕРБ, БСП и "Обединени патриоти“, каза още служебният премиер. "Това може би ще бъде реално в някакви следващи избори, но към днешна дата би било изключителна изненада за мен. Твърде много се противопоставиха двете партии – ГЕРБ и БСП“, добави той.

Относно това кой би бил реален вариант Герджиков поясни, че не са много, което се подразбира и от политическите сили, които са парламента. "Очаквах поне РБ да влезе. Най-вероятно ГЕРБ с "Обединени патриоти“, дали и Марешки ще се включи, не знам“, каза още той.

По думите му той е получил обвинения, че са кабинет и на БСП, и на ГЕРБ.

"Беше много важно да бъдем равно отдалечени от двата мастодонта. Обаждаха ми се да ми ходатайстват. Ако бях се поддал на всички ходатайства, щеше да бъде Содом и Гомор. Ходатайстваха ми за хора, които могат да са в политическия ми кабинет. Там, където прецених, че е добра кандидатурата, се съгласявах“, поясни той и добави, че няма уволнения под диктовка.

На въпрос да оцени позицията на министър-председател той каза: "Премиерът е най-трудната позиция в държавата, защото отвсякъде има бури и всичко е на неговата глава - образование, здравеопазване, скандали, икономика и т.н."

И в заключение призна: "Като си тръгна от Дондуков, ще съм щастлив!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
18
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Да въведем подобна декларация попълвана по същия начин и у нас. Да се декларира примерно, че съм се явил доброволно воден от собствени политически убеждения да гласувам и не съм купен глас.
41
2
 
17
 
! Отговори
ха дано,нонадали преди 7 години
Най- добре е Герджиков и Сие да останат поне година , белким потръгнат нещата у нас.
40
3
 
15
 
! Отговори
ТОВА преди 7 години
Това искахме всички Българи .Сега е наред Прокуратурата и Съда за казуса Местан - Ердоган в България .Но най-големия успех на Българите след Местан е *умирането* на Кунева , Радан , Москов , Ненчев , Плевнелиев , Цачева (жената ме проверява с това име когато се съмнява че съм пил) - те са не по малко вредни за националната цялост на България .
39
1
 
11
 
! Отговори
Ethereum преди 7 години
Купувайте видео карти, етера мина 50 USD, не ходете да бачкате на олигарсите за без пари. Като спрете да им бачкате за 500-600лв. ще се научат да плащат нормални заплати.
38
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да е честно, "научете езика и тогава ще гласувате" трябва да се отнася и за ромите.
37
4
 
23
 
! Отговори
E преди 7 години
Браво на Герджиков за тези думи, много точно го е казал. За следващите избори трябва да има секции само в дипломатическите ни представителства в Турция. А въпросът с двойното гражданство трябва да се разглежда внимателно, за да не бъдат лишени от него истинските ни сънародници, които са в ЕС, САЩ, Молдова.
36
21
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Защо професорството и Министър Председателството остана в ръцете на такива лица? Няма ли някой в тази държава да даде подобаващ отговор на този гений на мисълта чрез националните медии. Това изказване ще влезе в книгите по история ако такива като него не изгонят всички от държавата. Скоро ще почне лов на мислещи, работещи и търсещи справедливост хора, разбира се с завоалирани изказвания и действия. Няма ли кой да спаси стадото отовчаря?
35
30
 
10
 
! Отговори
Еничар преди 7 години
Щом професорите ви са на това дередже, не се и учудвам защо сте аборигените на ЕС. Е.ати и скопената, фашистка и пропаднала държава е това наречено нещо България.
34
3
 
19
 
! Отговори
Момиче преди 7 години
О, неразумни юроде! Собственото ни правителство работи срещу държавата, както и самите нас. Това може да се види само в България. Аз лично не гледам телевизия -- т.е. не следя новините, било то по БНТ, БТВ, или Нова. Наравих изключение веднъж, в деня на парламентарните избори. Гнусотия. Обратно към въпроса. КАК хора, НЕЗНАЕЩИ дори ЕЛЕМЕНТАРЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК се допускат до секциите за гласуване. Тези са същите, които гласуват за ДПС/ДОСТ. КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИМ ОТ ТОЗИ ДЪЛБОК СЪН?! Пак ще ни поробят.
33
1
 
29
 
! Отговори
От Германия. преди 7 години
Който пребивава в чужбина повече от 183 дни не плаща данъци, следователно не трябва да има право да гласува. Защо някой който не живее в БГ и не плаща данъци в БГ да има право да избира правителство което да харчи данъците платени от другите.Така е в UK.
32
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да се премахне двойното гражданство, който иска да е българин и да определя политическият живот в България да си задържи паспортът и да се ползва със всички права и задължения на български гражданин, всичко остонало е менте и замазване на очите...
31
3
 
19
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Местане,айде по-кротко,де.Работиш против българските национални интереси,но продължаваш да наглееш.Какво или КОЙ ти дава толкова сила за арогантното ти поведение на всички ни е ясно,само не знам компетентните органи защо не реагират,имам пре вид съдебната система и не поправят грешката си.
30
18
 
11
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Този да не гласува, онзи да не гласува, накрая няма да остане никой на тази територия. В България не можаха да разберат, че някой който прави дискриминация към един човек, може да го направи и към един милион. Някой който прави дискриминация по един критерий, може да направи го направи по безброй критерии. Това е низша ценностна система, броят и критериите не са важни. Този човек би казал какво като 50% от хората не са могли да гласуват, това е тяхно право, не заддължение.
29
4
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Браво на генерал Радев, гаранта в момента и пазителя на нацията !
28
2
 
16
 
! Отговори
ей гьон сурат преди 7 години
До БулгарАйде бе, наистина ли смяташ, че ще продължаваме да се правим на *** като кочовите ханъми от Делиормана? Я си глей кюрдския "фактор" и не плюй по страна дето ви търпи безобразията толкоз време!
27
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй като това правителство много добре се справя досега-изпълни си добре основното задължение-организацията и провеждането на изборитедържи се смело и достойно,МВР видимо започна да работи по-добре,военния министър също много добре стои на мястото си-компетентен,балансиран,интелигентен и въздържан.Не позволиха летището да бъде дадено на концесия на турска фирма,както се гласяха от ГЕРБ.Та за това не ни трябва друг кабинет съставен от калинките на ГЕРБ.Вие как мислите?
26
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздравления, Герджиков! Интелект, подходящо образование и смелост. Къде е Герджиков, къде е Баце...
25
41
 
10
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
Изключително недопустим коментар от един професор по право. Ако държите всеки български гражданин да може да си напише името на български език, защо това правило не го задължихте и в секциите в България?? Дали и тези по-*** ни съграждани в страната, щяха да могат да гласуват за Герб, БСП, ДПС и др. Закона би трябвало да е един и същ за всички, а не само за някои. Срам и позор е за един юрист да прави такива ненормални изказвания, в полза на опороченото политическо статукво!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой продаде банка "Виктория" на Слави?
23
12
 
9
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Цъкайте ми минуси а няма да ви казвам колко от говорещите български турци гласуваха за тиквата